Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak používat jablečný ocet k rozpuštění ledvinových kamenů?

Ledviny jsou párové orgány, které mají mnoho důležitých činností, jednou z těch nejhlavnějších je odstraňování nečistot z krve. Jestliže jsou ledviny zdravé, pak pomáhají tělu správně fungovat. Nefungují-li ledviny správně, pak se mohou toxiny a nečistoty v těle usazovat. Z toho může vznikat řada zdravotních problémů.

Bolestivé ledvinové kameny

Ano, ledvinové kameny mohou být velmi bolestivé. Jde o tvrdou hmotu, která je tvořena z kyselých solí a minerálů, které tvoří vysoce koncentrované krystaly. Ledvinové kameny jsou důvodem, proč vás někdy můžou bolet záda, břicho, proč máte problémy s močením, proč se objevuje horečka nebo zimnice.

Půjdete-li k lékaři, ten vám samozřejmě nasadí léčbu. Můžete však vyzkoušet zdravé řešení v podobě organického jablečného octa. Ten se vyrábí fermentací jablek a lidé jej využívají k řadě zdravotních problémů a onemocnění. Jablečný ocet je také velmi účinný pro léčbu ledvinových kamenů. Přemýšlíte, jak používat jablečný ocet pro léčbu ledvinových kamenů? Pak čtěte následující řádky.

Jablečný ocet a voda

Vytvořte si toto skvělou směs. Stačí vám k tomu jen dvě polévkové lžíce organického jablečného octa a sklenice vody. Vše smíchejte a směs máte hotovou! Tuto směs doporučujeme popíjet ideálně každý den, nejlépe před každým jídlem. Jestliže se ledvinové kameny odstraní z těla, nedoporučujeme přestávat pít tento nápoj. Popíjejte jej jednou nebo dvakrát týdně. Jde o velmi užitečnou prevenci před ledvinovými kameny.

Jablečný ocet a jedlá soda

Tuto směs vytvoříte jednoduše: půl čajové lžičky jedlé sody a dvě čajové lžičky jablečného octa. Přidejte tuto směs do sklenice vody a zamíchejte. Směs je připravená k pití. Doporučujeme konzumovat třikrát denně. Při alkalizační funkci jedlá soda může brzy snížit kyselost v těle, což ničí prostředí pro tvorbu ledvinových kamenů.

Jablečný ocet, med a jedlá soda

Do velkého hrnečku dejte horkou, destilovanou vodu. Vytvořte směs z pěti lžic jablečného octa a ¼ lžičky jedlé sody. Tuto směs přidejte do vody a nakonec přidejte med, vše smíchejte. Směs vypijte během třiceti minut. Následně se sníží bolest a ledvinové kameny se postupně odstraní.

Jablečný ocet a med

Tuto jednoduchou směs vytvořte s jednou lžičkou jablečného octa, ke které přidejte pár lžiček medu. Směs dejte do vody a promíchejte. Doporučujeme popíjet během celého dne. Tento nápoj popíjejte do doby, než se z vašeho těla odstraní všechny ledvinové kameny.

Jablečný ocet, citronová šťáva, voda a olivový olej

Smíchejte 60 ml přírodní citronové šťávy s 60 ml olivového oleje. Kyselina citronová může pomoci odstranit kameny. Popíjejte tuto směs a následně vypijte sklenici vody, počkejte půl hodiny. Poté smíchejte citronovou šťávu z poloviny citronu s půl litrem vody a s jednou čajovou lžičkou jablečného octa. Vše smíchejte a následně vypijte. Tuto směs je dobré popíjet každý den až do doby, než zcela odstraníte ledvinové kameny.

Další skvělé rady

V dnešní době je velmi snadné odstranit ledvinové kameny, stačí jen popíjet jablečný ocet. S pomocí dalších ingrediencí jako voda či med, můžete získat silný lék při prevenci nemoci ledvinových kamenů. Stačí jen smíchat a je hotovo. Důležité je vědět, že jablečný ocet by měl být zředěn spolu s vodou, ideálně 1 ku 10.

Velmi dobrým tipem je vypláchnout ústa po každém pití jablečného octa. Také je nutno používat zředěný jablečný ocet, pokud tomu tak není, může působit problémy, například nabourá zubní sklovinu, dokonce může neblaze působit na krk i na ústa. Vždycky kupujte organický jablečný ocet, chcete-li jej ředit, přidejte vodu.

Zdravotní problémy a jablečný ocet

Trpíte-li nějakými zdravotními obtížemi, doporučujeme se poradit s lékařem o konzumaci jablečného octa. Máte-li například dnu, mohou se objevovat bolesti po požití. Krystaly kyseliny močové jsou důvodem, proč se bolesti objevují při tomto onemocnění.

Dále se také ujistěte, že popíjíte dostatečné množství tekutin, respektive vody, když konzumujete jablečný ocet. Do své stravy kromě jiného můžete přidat také ovocné šťávy nebo nealkoholické nápoje, což pomůže v léčbě ledvinových kamenů.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button