OstatníPéče o tělo

6 věcí, které je dobré udělat, než vstanete z postele

Ve chvíli, kdy se probudíte, obvykle sáhnete po mobilu a kontrolujete, kdo vám psal a co se všechno událo. Lidé sledují e-maily, prohlédnou si svůj kalendář, jaké aktivity je dnes čekají a také musí zkontrolovat sociální sítě a média, kde se co nového stalo, kdo jim olajkoval fotku a podobně. Jenže tohle je to poslední, co byste měli po probuzení udělat. Ve skutečnosti byste se měli soustředit na své tělo a svou mysl. To dopomůže ke zdraví, které bude na optimální úrovni.

Zkuste tento rituál

Randi Ragan, autor a učitel jógy doporučuje tento rituál. Zabere několik minut denně a může toho velmi hodně změnit. Pomůže nastartovat mysl, tělesnou funkci a vše bude nastaveno správně. Zkuste tyto jednotlivé věci provádět i vy. Učiníte je rovnou v posteli, klidně pod přikrývkou. Stane se z toho tak pro vás rutina, která zmírní svalové napětí, uvolní ztuhlé klouby a utiší vaši mysl. A jste připraveni začít nový den.

Protáhněte své tělo

Můžete zůstat pod peřinou, když budete provádět toto protažení. Vše, co musíte udělat je spojit prsty k sobě, natáhnout je nad hlavu. Tlačte dlaně směrem k čelu postele a uvolněně dýchejte. Když to uděláte, prodlužují se nohy a prsty. Udržujte lokty a kolena rovně a to po dobu pěti sekund. Poté dlouze vydechněte a tělo povolte. Toto protažení opakujte celkem třikrát.

Rozhýbejte klouby

Ohněte obě nohy v kolenou a levou nohu a dejte přes pravé koleno. Chytněte pravou nohu oběma rukama a zhluboka dýchejte po dobu pěti sekund. Pak nohy vyměňte. Zvýšíte tak lubrikaci kloubů a protáhnete nejen klouby, ale také hýždě.

Houpačka

Posaďte se a položte nohy přes okraj postele tak, aby se dotýkaly podlahy. Držte kolena ohnutá, svěste hlavu a ruce dolů k podlaze. Nechejte hlavu i ruce viset volně a držte to celé po dobu pěti nádechů. Protáhnete si záda a přivedete do mozku dostatek čerstvého kyslíku.

Kolena k sobě

Lehněte si zpátky na postel, pokrčte kolena a chodidla zvedněte. Přitáhněte kolena směrem k hrudi a obejměte okolo holení. Toto objetí pomáhá aktivovat dolní část zad a také se bude stimulovat tělo i mysl. Brook Blocker, učitel jógy doporučuje tento cvik provádět po dobu deseti hlubokých nádechů.

Otáčejte nohy

Kolena držte u sebe a opět pokrčte. Vytáčejte kolena na pravou i levou stranu. Tělo udržujte v jedné pozici. Hlavu otáčejte na opačnou stranu, jestliže kolena jdou na levou stranu, hlava se otáčí na pravou. Na jednu stranu vydržte po dobu deseti nádechů a poté strany vyměňte. Tento cvik zmírňuje napětí v páteři.

Sed na posteli

Sedněte si na postel, natáhněte před sebe nohy. Předkloňte se. Nadechněte se a s výdechem vaše prsty putují k nohám. Nadechněte se a opět při výdechu se protahujete. Protáhněte také krk. Proveďte tento cvik celkem desetkrát. Jestliže máte sedavé zaměstnání, je to ideální pro vás, protáhnete si celé své tělo, které připravíte na každodenní aktivity. Protáhne se rovněž zadní strana stehen, páteř a pánev.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button