DetoxikaceJídlo a stravováníKrásaNávod

Můžete díky kávě zkrásnět? Naučte se, jak kávu využít ve váš prospěch

Milovníci kávy zajásají a ti, kdo kávu doposud nepili, to možná přehodnotí. Káva patří k nápojům, které vám mohou dopomoci ke kráse. Nestane se to přes noc a rozhodně nejde o nějaké zázrak. Konzumace i jiné využití kávy vám ale postupem času mohou pomoci zbavit se věcí, které vám krásu ničí a naopak podpořit to, co z vás činí atraktivní a zajímavé lidi.

Zjistěte, jak vám káva může pomoci k tomu, abyste se cítili lépe a také dobře vypadali. Pamatujte ale na jedno zásadní pravidlo. Káva se může stát prostředkem závislosti, jelikož obsahuje kofein a její přílišná konzumace nám může škodit. Držte se tedy hesla, že všeho jen s mírou, a pak se nechte rozmazlovat skvělými účinky tohoto lahodného nápoje.

Zářivé oči

Káva je skvělým pomocníkem tehdy, když vás přepadne únava. Šálek kávy vám dodá novou energii a elán. Ale pokud kávu nechcete nebo nemůžete pít, můžete její účinky využít i z vnějšku. Použitý kávový lógr můžete nanést na oblast pod očima a sledovat, jak se kůže v okolí očí projasní a rozzáří. Budete vypadat méně unaveně, zdravěji a krásněji.

Kávu nechte působit několik minut a poté smyjte. Kofein totiž snadno pronikne i do kůže a podpoří redukci známek únavy, které můžete sledovat.

Peeling

Zbytky umletých kávových zrn se hodí i k použití pro peeling celého těla. Stačí kávu průběžně ukládat do nádoby a poté ji jednou týdně použít k celkové exfoliaci odumřelých kožních buněk. Vaše pokožka bude poté vláčnějí, hebčí a bude působit svěžím a zdravým dojmem. Hodí se pro jakýkoliv typ pleti a je vlastně zcela přírodní. Žádné silikony, konzervanty, silikony a další umělé látky.

Lepší nálada

Nejedna studie o účincích kávy potvrdila, že konzumace tohoto lahodného nápoje nám zvedá náladu. Je to proto, že nás celkově povzbuzuje a dodává nám ztracenou energii. Pro mnoho lidí je navíc šálek kávy jedním z mála momentů během dne, kdy se mohou zastavit a odpočinout. Proto se na něj vždy těší a když ten moment nastane, cítí se dobře, pohodlně, načerpají síly a jdou dál povzbuzeni k lepším výsledkům.

Méně stresu

Vědci také odhalili, že už jen samotné aroma kávy spouští v mozku reakce, které regulují míru stresu a napětí. A prý to funguje u každého bez ohledu na to, zda kávu pije či nikoliv. Možná se tento návyk v naší DNA vypěstoval po celá staletí, kdy lidé pijí kávu, aby si odpočinuli a třeba chvíli popovídali s přáteli nebo rodinou. S kávou máme jednoduše spojené příjemné pocity, pohodu a klid. A to je v době stresu ideální kombinace.

Krásnější vlasy

Pokud jste majiteli hnědých vlasů, pak vás bude jistě zajímat, že káva může vašim vlasům dodat lesk, sílu i krásnější barvu. S pomocí použitého lógru a trochu vody vytvořte tuhou pastu, kterou naneste na vlasy – od kořínků až ke konečkům. Nechte půl hodiny působit a poté řádně vymyjte. Barvivo v kávě způsobí, že vlasy získají hlubší tóny hnědé a zvláštní látky uzavřou vlasy tak, že budou hladší a lesklejší.

Káva je prospěšná vlastně pro celý organismus. Musí se ale pít v přiměřeném množství a hlavně ne tehdy, když se nedoporučuje. Na kávu raději zapomeňte při kojení, při vysokém krevním tlaku a kdykoliv, kdy vám to váš lékař nedoporučí. Ne všechny léčebné přípravky se například dobře snáší s kofeinem, takže vždy čtěte příbalové letáky, abyste věděli, zda si léčbu nekomplikujete. Káva by také neměla přijít do rukou dětem. Budou mít dost času, aby ji samy objevily, až vyrostou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button