Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

15 neuvěřitelných použití citrónu

Používání ovoce může být také účinné pro váš domov a vaše tělo.

Citrony jsou zejména jedním z nejvšestrannějších možností k úklidu, lepšímu zdraví a dezinfekci.

Níže je 15 neuvěřitelných použití citronů, které jsou prospěšné pro vaše zdraví a váš domov.

1. Obnova nehtů

Vzhled a pocit vašich nehtů po návštěvě salonu je velmi osvěžující. Ale návštěvy se časem prodraží a některé z použitých chemikálií mohou být škodlivé. Můžete použít citronovou šťávu a vodu, abyste přinesli nějaký život a lesk do svých nehtů. Tímto způsobem také z nich odstraníte jakékoliv zvlnění.

2. Zachyťte lupy

Lupy jsou odlupování suché, mrtvé pokožky na našich pokožkách hlavy. Může to být trapné, když vločky padají na naše oblečení po celý den nebo jsou viditelné v našich vlasech. Spíše než zkoušení drahých šamponů na lupy, můžete použít citrony. Jednoduše připravte směs citronové šťávy a vody a aplikujte je denně na pokožku hlavy, dokud nezmizí lupy.

3. Dezinfekční prostředek

Když se říznete, je důležité sterilizovat ránu tak, aby bakterie v ráně nevyrůstaly a nezhoršovaly stav. Spíše než alkohol použijte citrony jako přírodní alternativu. Můžete zastavit krvácení a vyčistit ránu přímou aplikací citronové šťávy (ale au!).

4. Zabiják plevele

Dobře upravený trávník nebo zahrada vám může přinést radost a závist vašich sousedů. Ale tyto oblasti jsou náchylné k vybuchnutí plevelů a těžko se jich zbavit. Tradiční herbicidy jsou vyrobeny z toxinů, které mohou proniknout do země a ovlivnit vaši vodu. Citronový džus (citron+voda) však pracuje stejně dobře a bez škodlivých účinků.

5. Domácí deodorant

Během teplejších teplot je výraznější pocení a tělový zápach. Ale hromadně vyráběné deodoranty mohou způsobit alergické reakce a jsou vyrobeny z těžce vyhlášených chemikálií. Můžete vynechat chemikálie a místo toho použít citronovou šťávu.

6. Trávicí léčba

Většina lidí ví, že zázvor je skvělý pro trávení zdraví a úlevu, ale taky jsou to citróny. Citronová šťáva odstraňuje toxiny v krvi a pomáhá snížit riziko poruchy trávení. Může také pomoci zmírnit nebo zabránit zácpě.

7. Odpuzovač zvířat

Ať už chcete, aby váš chlupatý člen rodiny neležel na gauči nebo nechcete jelena na vaší zahradě, citrony vám pomohou s oběma. Vysazování citrónové kůry zvenčí zabrání tomu, aby se různé druhy zvířat prokopaly do vašeho dvora. Z vnitřní strany jednoduše nastříkejte trochu citronové šťávy na oblasti, které nechcete,aby obtěžovali.

8. Svěží lednice

Umístěte citronovou kúru do lednice. Absorbuje zápach a udrží ledničku svěží a vonící.

9. Obecný domácí čisticí prostředek

Existuje důvod, proč domácí čističe se převážně vyrábějí s možností vůně citrónu. Citróny jsou skvělé nástroje pro čištění vašeho domu. Kvůli kyselým vlastnostem, které se nacházejí v citronové šťávě, citróny vám pomohou zbavit se jakéhokoli mastného složení, ať už ve vašich pokojích, na koupelnových plochách, v troubě nebo na nábytku.

10. Na bolesti hlavy

Pokud trpíte pravidelnými bolesti hlavy, jste zvyklí na dosažení libovolného množství pilulek na úlevu. Ale dělat to po delší dobu může vést k závislosti nebo dokonce selhání orgánu. Zkuste místo toho přidat čerstvou citronovou šťávu do horkého čaje.

11. Osvěžovač dechu

Udržet si čerstvý dech po těžkých, chutných pokrmech může být někdy složité, pokud nemáte u sebe cestovní zubní set. Naštěstí můžete použít citrónovou šťávu jako rychlou a přírodní ústní vodu, abyste se zbavili jakýchkoli pachů, které se v ústech zachovaly.

12. Snižte používání soli

Vysoká hladina sodíku v potravinách může vést k řadě onemocnění, od vysokého krevního tlaku až po diabetes. Použití citronů jako přísady příchuti nad solí vám může pomoci předejít velkému solení.

13. Respirační léčba

Mnoho lidí trpí problémy s dýcháním, ať už v krátkodobém nepohodlí nebo dlouhodobých onemocněních, jako je astma. Pití vody z citronu může pomoci snížit blokování hlenu, nahromadit ho a otevřít dýchací cesty, což usnadňuje dýchání.

14. Suchá kožní úleva

Šupinatá suchá kůže může být jak trapná, tak i nepříjemně svědící. Můžete použít citronovou šťávu, abyste nejenom neměli svědění, ale také začali léčit poškozenou pokožku.

15. Vyčistěte ovoce a zeleninu

V dnešní době se většina produktů několikrát stříká různými pesticidy, než se dostanou k vašemu obchodníkovi. Některé jsou v pořádku, ale pravděpodobně nic, co chcete jíst. Takže než budete jíst toto ovoce a zeleninu, postříkejte ji čerstvou citronovou šťávou smíchanou s troškou jedlé sody.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button