OstatníPéče o tělo

Přirozené obarvení šedin? S kokosovým olejem a citronovou pastou!

Šediny dříve, či později řeší mnoho z nás a ne všichni to nesou dobře. Ostatně je to projev stárnutí a o tom mnoho žen i mužů nechce ani slyšet. Šedivé vlasy nejsou nic příjemného a dnes už i muži chodí pravidelně ke kadeřníkům a nechávají si své šediny obarvit. Jde to však i jiným způsobem než jen barvami, které obsahují chemické látky?

Tvorba pigmentu

Někteří lidé šediví už ve 20, zatímco jiní šedivý vlas najdou až okolo 50 let. Je to různé. Proč tomu tak je? Podle odborníků začínají vlasy šedivět ve chvíli, kdy buňky produkující barvu přestanou vyrábět pigment. Kromě toho se může přirozeně vyskytovat peroxid vodíku a vytvářet tak ve vlasech šedivé vlasy.

Co v takovém případě dělat? Vlastně máte tři možnosti. Nemusíte dělat vůbec nic a smířit se s šedivými vlasy. To však málokdo udělá. Následně můžete jít do obchodu, koupit si různé barvy na vlasy, které jsou poměrně nebezpečné a toxické. Popřípadě je možno vyzkoušet přírodní metody. Ty fungují stejně, ale nijak vás neohrozí.

Přírodní barva na vlasy

Vyzkoušejte i vy přírodní metodu, která nepoškozuje vlasy a má podobný účinek. Můžete využít například kokosový olej. Ano, o jeho skvělých účincích víme, známe je. Pro lidské tělo je konzumace kokosového oleje opravdu přínosná. Například jej můžete použít k přírodnímu krytí šedin. Přinášíme vám recept na přírodní barvu.

Ingredience:

  • 1 lžíce citronové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 2-3 lžíce organického kokosového oleje

Postup:

Vezměte misku, do které tyto dvě ingredience dáte a smícháte. Následně směs vmasírujte do pokožky hlavy a také do vlasů. Nechejte působit po dobu 60 minut a následně vypláchněte. Tato zázračná směs pomáhá nejen proti šedinám, ale také pomáhá opravovat poškozené vlasy a zpevňuje vlasové folikuly. Čtěte níže, jaké další výhody tato směs má.

Pomáhá proti lupům

Kokosový olej obsahuje silné antioxidanty a v kombinaci s vlastnostmi, které obsahuje citronová šťáva, pomáhají minimalizovat a odstraňovat lupy. Tato skvělá kombinace přírodních složek posiluje vlasové folikuly a umožňuje velmi účinně léčit lupy.

Podporuje růst vlasů

V kokosovém oleji najdete bílkoviny a minerály; spolu s citronovou šťávou pomáhají posílit vlasové folikuly a podpoří tak růst vlasů. Mnoho žen tyto dvě ingredience považují za skutečný zázrak, nedají na ně dopustit a pro péči o vlasy je využívají pravidelně.

Brání šedivění vlasů

Kokosový olej kromě spousty dalších vlastností pomáhá také vyživovat vlasové folikuly pod povrchem. V citronové šťávě najdete také vysoký obsah vitamínu C – když šťávu zkombinujete s kokosovým olejem, máte skvělý a účinný prostředek proti šedivění vlasů. Tato kombinace je široce využívána.

Úleva od svědění

Také se vám občas stává, že vás svědí pokožka hlavy? Smícháním kokosového oleje s čerstvou citronovou šťávou vám poskytne potřebnou úlevu. Kromě zklidnění svědění může tato skvělá kombinace pomoci udržet pokožku hydratovanou, což zabraňuje suché pokožce.

Brání řídnutí vlasů

Máte-li vlasy řídké a chcete je posílit, vyzkoušejte tuto zázračnou směs. Funguje skvěle! Pravidelné používání může způsobit, že se vlasové folikuly stávají objemnějšími a silnějšími. Vlasy jsou tak krásné.

Hebké vlasy

Obě složky mají skvělé schopnosti, které pomáhají zlepšovat strukturu vašich vlasů. Pravidelné používání této kombinace může nejen vlasy posílit, ale také jim dodat na hebkosti. Budou vypadat skvěle!

Chrání před sluncem

V kokosovém oleji a citronové šťávě najdete sloučeniny, které skvěle chrání vlasy před slunečními paprsky a jejich možným poškozením. Pravidelné používání pomůže zmírnit a snížit poškození vašich vlasů.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button