OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Špetka jedlé sody vám může změnit život

Jedlá soda je jedním z nejčastějších přísad, která se používá v kuchyni. Hojně se využívá i pro jiné účely než pro vaření. Používáním jedlé sody si uděláte život jednodušším. Obsahuje totiž několik látek, které jsou prospěšné našemu organismu. V tomto článku si představíme 11 překvapivých způsobů, s kterými vám pomůže jedlá soda, přičemž o tom ani nevíte.

Přírodní deodorant

Komerční deodoranty obsahují chemické látky, které mohou dráždit pokožku. Místo toho si dopřejte svěžest pomocí jedlé sody. Menší množství prášku aplikujte na místa, jež se vám potí. Během pár chvil zmizí pot i nepříjemný zápach.

Proti bodnutí hmyzem

Smíchejte jedlou sodu s trochou vody a aplikujte na štípanec nebo kousanec. Mírně promasírujte a svědění zmizí za pár chvil.

Pálení žáhy, špatné trápení a bolavé vředy

Jedlá soda umí dělat divy. Pokud jde o léčbu žaludku, bolavé vředy nebo zažívací potíže, je jedlá soda doslova přírodní zázrak. Smíchejte půl lžičky jedlé sody s polovinou sklenice vody; směs pijte každé dvě hodiny. Uvidíte, jak se vám uleví.

Přírodní peeling

Trochu teplé vody a tři polévkové lžíce jedlé sody vám vykouzlí dokonalý peeling na nohy. Aplikujte stejně jako jiný peeling a užívejte si jemné pokožky.

Relaxační koupel

Namíchejte jedlou sodu s jablečným octem a vše nalijte do horké vany. Zhruba půl hodiny odpočívejte a relaxujte. Snažte se na nic nemyslet a užívejte si pouze přítomný okamžik. Vaše energie se zvedne a vy budete odpočatí a svěží.

Přírodní mýdlo

Namixujte tři části jedlé sody s jedním dílem vody a aplikujte na ruce pro odstranění zápachu a špíny. Jednoduché a velmi účinné.

Odstranění třísky

Pokud klasické metody na odstranění třísky selžou, vyzkoušejte jedlou sodu. Smíchejte lžíci jedlé sody a malým množstvím vody a aplikujte na třísku dvakrát denně. Během pár dnů bude tříska pryč.

Léčba úpalu

Přidejte půl šálku jedlé sody do vlažné vany a několik minut v ní relaxujte. Vaše pokožka se zklidní a nepříjemné příznaky úpalu odezní. Tento postup je skvělý i v případě těžkých popálenin, odstranění bolesti po spáleninách a k rychlejší regeneraci pokožky.

Doplněk stravy

Kapsle z jedlé sody jsou mezi sportovci známé. Používají se k rychlému doplnění energie. Nicméně konzumaci jedlé sody jako doplňku stravy nejdříve konzultujte s lékařem.

Zubní pasta

Jedlá soda je skvělou náhražkou na klasické pasty. Skvěle udržuje ústní dutinu čistou a zdravou. Nesmíte to přehnat s jejím dávkováním. Nadbytek jedlé sody může poškodit zubní sklovinu. Stačí trocha jedlé sody smíchané s vodou, aby se vytvořila pasta, a máte skvělý čistící prostředek na zuby.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button