Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

8 věcí, které se stanou, když budete popíjet vodu s medem na prázdný žaludek

Med je velmi často využíván jako přírodní sladidlo. Skvěle se hodí do teplých i studených nápojů. Ty pak získávají jinou a možná i lepší chuť. Med se často používá, také je zvýšením nutriční hodnoty nápojů. Kromě toho však má velmi úžasné účinky na lidské zdraví. Snad každý z nás si už někdy vařil čaj s medem, když byl nachlazený nebo měl chřipku. Je považován za přírodní antibiotikum.

Voda s medem

Kromě čaje a dalších nápojů můžete med přidat také do vody. Díky tomu zůstanete zcela hydratováni a do těla tak dostáváte spoustu přínosných látek a vitamínů. Možná přemýšlíte, proč vlastně ten med do vody přidávat? My vám přinášíme osm skvělých léčebných vlastností, které vašemu tělu může poskytnout kombinace medu a vody.

Podpora střev – medová voda skvěle podporuje a reguluje trávení, což tedy znamená, že je ideálním řešením pro léčbu takzvaného líného střeva. Právě to může být jednou z příčin zácpy, která není pro nikoho příjemná.

Silný imunitní systém – voda v kombinaci s medem pomáhá posilovat imunitní systém, pomáhá vyléčit spoustu nemocí, například nachlazení, bronchitidu a eliminuje nadměrný hlen v plicích.

Podporuje trávicí trakt – respektive podporuje jeho zdraví s tím, že vyplavuje parazity z trávicího traktu a zabraňuje jejich dalšímu množení. To může také minimalizovat a eliminovat hromadění toxinů ve střevech.

Přírodní lék – kombinace vody s medem se může pyšnit silnými antivirovými, antimykotickými a antibakteriálními schopnostmi, které mohou pomáhat celkově vašemu zdraví.

Správná funkce střev – díky této medové vodě vaše střevo může fungovat správně. Medová voda obnovuje mikroflóru a vyplavuje ven také všechny mikroorganismy.

Noční močení – tato skvělá a přírodní kombinace pomáhá regulovat nekontrolovatelné noční močení. Med absorbuje přebytečnou vodu, což znamená, že ledviny budou správně fungovat, aniž by byly přepracovány.

Zářivá pokožka – med s vodou poskytuje vaší pokožce celkově mladší vzhled, struktura pleti je silnější a bude zářivější.

Nárůst v pase

Může se stát, že po několika dnech konzumace této přírodní směsi můžete zaznamenat mírný nárůst v pase. Nelekejte se, neznamená to, že konzumací této směsi budete přibírat na váze. Nemá to vliv na nárůst hmotnosti. Tento proces trvá krátkou dobu, následně se vše vrátí zpátky k normálu, jde o fekální sedimenty, které se z těla odstraňují. Tento nápoj si můžete jednoduše vyrobit. Jak?

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce surového organického medu
  • 1 šálek vlažné vody

Postup:

Postačí dát lžíci medu do šálku teplé vody a velmi dobře promíchat, dokud se směs nerozpustí. Můžete k této směsi přidat také čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a čerstvě mletou skořici, což zlepší chuť.

Jak konzumovat?

Tato medová voda je ideální pro konzumaci každé ráno, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Tento nápoj je skvělou prevencí proti mnoha nemocem. Nejlepší je připravit si tento recept těsně před jeho konzumací.

Účinky vody

Voda je nezbytnou součástí každého lidského těla, bez ní se neobejdou mnohé procesy v lidském těle. Voda je nezbytná také pro uskutečnění metabolických procesů v lidském těle, takže je velmi důležité, abyste přijímali dostatečné množství vody. Je jednoduše nepostradatelná pro správnou hydrataci pokožky.

Když jí smícháte s medem, podobně jako v receptu, její účinnost se několikrát zvyšuje. Připravte si i vy tuto úžasnou směs pro sebe a udržíte tak své tělo hydratované a pružné během celého dne.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button