KrásaPéče o tělo

Příliš péče škodí. Možná vaše pleť nepotřebuje další produkty, ale spíše detox

Také si občas kladete otázku, jak mohly naše maminky a babičky vypadat i v pozdějším věku tak udržovaně, když jste je nikdy neviděli používat hory kosmetických přípravků, které nyní doma máte vy? Možná ani netušily, co je to pleťové sérum nebo kyselina hyaluronová, a o svou pleť pečovaly snad nějakým univerzálním krémem.  Odpověď je možná jednodušší, než by se zdálo – stále platí, že v jednoduchosti je krása, a to se týká i péče o pleť. Možná je načase zbavit se přebytečných produktů a dát své pleti trochu odpočinout. A přesně o tom je nový trend v kosmetické skip-care.

Méně je více

Minimalismus je novým trendem nejen v bydlení a šatníku, ale také v péči o vaši krásu. Trend skip-care vám dovoluje ušetřit tisíce za kosmetiku, a přesto si zachovat krásnou a mladistvou pleť. Přehnaná péče totiž může spíše škodit než pomáhat. Jen se sama zamyslete nad tím, kolik produktů běžně používáte. Není divu, že pleť je doslova přesycená různými látkami a nemusí být tedy zrovna v nejlepší kondici.

K dokonalé pleti nepotřebujete kvanta kosmetiky. Plácat na sebe páté přes deváté není třeba, byť se nám tuto myšlenku řada kosmetických značek snaží vnutit. Ve skutečnosti zcela postačuje čisticí přípravek, oční krém a pak denní a noční pleťový krém. Jednou za čas si pak můžete dopřát i pleťovou masku nebo peeling. Vrstvení a časté střídání produktů může být naopak zcela kontraproduktivní. Pleť může být podrážděná a v nejhorším případě si může vytvořit i alergii.

Čištění je základ

Pokud byste ale nějaký krok v péči o pleť skutečně neměli přeskakovat, pak je to čištění. Naše pokožka je totiž vystavena mnoha znečišťujícím vlivům – od make-upu až po zplodiny. Pleť obličeje je potřebné čistit dvakrát denně. Čištění by přitom mělo být dvoufázové. Nejprve totiž odstraníte povrchové nečistoty a až poté se pokožka může pročistit skutečně do hloubky a pořádně se nadechnout.

Ošetření pleti

Po důkladném očištění pleti by měl na řadu přijít kvalitní denní krém s ochranným faktorem, který vaši pleť chrání před slunečním zářením. Právě to je totiž nejčastěji příčinou vzniku pigmentových skvrn nebo předčasného stárnutí pleti. Je třeba pamatovat na to, že v dnešní době je intenzita slunečního záření jiná, než byla v době, kdy byly mladé naše maminky a babičky. Před sluncem je navíc třeba se chránit i v zájmu prevence rakoviny kůže či jiných podobných obtíží.

Buďte věrni své značce

Kosmetický trh nabízí nepřeberné množství produktů – od různých značek, řad, přes limitované edice a tak dále. Velký vliv na to, že neustále zkoušíme nové produkty má také reklama, která nás neustále přesvědčuje o tom, že existuje ještě lepší a efektivnější výrobek, který prostě musíte vyzkoušet. Ale střídání produktů se může častokrát vymstít.

Kosmetické produkty se totiž mohou navzájem přebíjet, nebo obsahovat látky, které spolu zrovna dobře nefungují a mohou narušit křehkou rovnováhu pokožky.  Proto se také doporučuje používat produkty jedné značky – tam je aspoň určitá jistota, že by vše společně mělo fungovat v souladu. Pamatujte na to, že kůže je obrovský absorpční orgán, který přijímá nejen prospěšné látky, ale i možné toxiny nebo škodlivé chemikálie, které se v ní mohou snadno hromadit.

Vybírejte pečlivě

Kosmetické produkty vždy vybírejte podle typu své pleti a nebojte se dát i na radu odborníka. Vybírejte spíše podle složení než podle ceny či lákavého obalu. Přípravky na pleť by neměly obsahovat parfémy a příliš mnoho konzervačních látek. Naopak by vás o nákupu měly přesvědčit účinné látky, jako jsou kyselina hyaluronová, vitamin C, kolagen či AHA kyseliny.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button