Jídlo a stravováníPéče o tělo

Pozor na tyto potraviny – kardiologové doporučují se jim vyhnout

Japonci věří, že jídlo pomáhá léčit a uzdravovat a je nutno, aby bylo vše v rovnováze, protože jedině tak lidské tělo umí fungovat dobře a bez problémů. Střídmost, pravidelnost a zdravý jídelníček, to je klíčem ke správnému zdraví. Dnes lidé mají nejrůznější zdravotní problémy, stravují se s ohledem na své zdraví, zdravotní problémy a rizika. Je nutné mít se na pozoru a pečovat o své zdraví.

Jídlo jako medicína

Hippokrates věřil, že jídlo se dá použít jako medicína pro tělo. A to platí také pro zdraví srdce, je nutno mít se na pozoru. Strava je důležitá. Potvrzují to kardiologové, kteří vše vidí odbornýma očima. Špatná nebo nezdravá strava může mít velký vliv na zdraví vašeho srdce. Na kardiovaskulární onemocnění zemře ročně mnoho lidí a to nejen v České republice, ale také ve světě. Podle nejnovějších studií a výsledků se ukázalo, že v USA ročně zemře 600 tisíc lidí právě na kardiovaskulární onemocnění.

Jde o hlavní příčinu úmrtí jak u mužů, tak i u žen a to vše podle Centers for Disease Control and Prevention. Když se zaměříte na to, co konzumujete, pak se můžete vyhnout mnoha problémům a v tom nejhorším případě také smrti. Stačí jen ze své stravy vyřadit pár věcí, které i kardiologové shledávají problematickými. Co tedy ze své stravy odstranit? Přinášíme několik potravin, které je dobré úplně vypustit, máte-li problémy se srdcem.

Slanina, klobásy a jiné zpracované maso

Zpracované uzeniny a masa mají vysoký obsah kalorií, nasycených tuků, soli a jsou do něj přidány také dusičnany. Není to jen o zdraví srdce, které je ovlivněno konzumací salámů, šunek, slanin, klobás a podobně. Světová zdravotnická organizace zjistila, že také přehnaně vysoká konzumace zpracovaného masa může mít vliv na vznik rakoviny v těle.

Bramborové lupínky a další zpracované potraviny

Jde především o chipsy, tyčinky, arašídy a mnoho dalšího. Držte se raději daleko od takových pochutin. Obsahují přidané cukry a zejména soli, což není moc dobré pro celkové zdraví, ani pro vaše srdce. Jednoduché sacharidy nejsou zrovna to nejlepší. A kde je najdete? V bílém pečivu, sušenkách, brambůrcích a podobně. Navíc se v nich nachází také spousta tuku. Raději se zaměřte na to, co obsahuje celá zrna.

Dezerty

Kdo z nás si někdy nedal nějaký ten dortík, buchtu ke snídani nebo třeba kousek čokolády. Pokud je to ve velmi omezeném množství, jednou za čas, pak to lidské tělo umí snést. Obecně se však doporučuje přidané cukry raději nekonzumovat. Obsahují spoustu kalorií, tuků a jednoduchých cukrů, které nejsou moc dobré pro lidské tělo.

Příliš mnoho bílkovin

Spousta lidí, když drží dietu, vynechává sacharidy a soustředí se jen a pouze na bílkoviny. Není to však zrovna to nejlepší, co pro lidské tělo můžete udělat. Sledujte, kolik bílkovin zkonzumujete za den. Není dobré to s množstvím bílkovin přehánět, pro lidské tělo je nutno také konzumovat sacharidy.

Rychlá občerstvení

Známé fast foody, ve kterých se někteří lidé velmi pravidelně stravují. Některé řetězce si zakládají na samém smaženém jídle, což pro tělo není zrovna ideální. Někdy se tam objeví nějaká ta zelenina, ale často v malé míře. Obsahují spoustu jednoduchých sacharidů, tuků, což pro lidské tělo dobré není.

Energetické nápoje

Energetické nápoje vás umí „nakopnout“, ale obsahují přidaný cukr a látky, které potenciálně vyvolávají problémy, mají vliv na vysoký krevní tlak a arytmii. Je v pořádku pít čaj nebo kávu, což také obsahuje kofein. Stačí myslet na to, co do něj přidáte. Jednoduchá černá káva je v pořádku, dáte-li do ní smetanu, cukr a další věci, pak jí změníte na kalorickou bombu.

Přidaná sůl

Velké množství soli je častým problémem. Mnoho lidí solí opravdu hodně, někdy to bývá tři i čtyřnásobek doporučené denní dávky. Mnohdy se sůl objevuje v produktech, ve kterých to nečekáte, například v obilovinách, kuřecím masu, které najdete v sendviči, v bagetách a podobně. Obsahuje mnoho sodíku, což má vliv na vysoký krevní tlak.

Kokosový olej

Do těla potřebujete také dostat nějaký ten tuk, ovšem je nutno myslet na to, jaký. Kokosový olej má víc nasycených tuků než sádlo, proto je lepší využívat právě jej. Navíc, kokosový olej je opravdu skvělý pomocník v kosmetickém průmyslu, například jako zvlhčovač vlasů nebo pokožky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button