Jídlo a stravováníPřírodní léčba

Toto ovoce detoxikuje játra, ničí cukrovku a brání rakovině prsu a prostaty

Zdravotní problémy postihnou dříve, či později každého z nás. Někoho víc, někoho méně. Jestliže se zdravotní problém objeví, pak je důležité s ním bojovat, léčit ho. Léky mohou v mnoha případech velmi dobře pomoci, o tom není pochyb. Nicméně je řada nemocí a onemocnění, které je možno vyléčit s pomocí přírody a přírodních prostředků.

Skvělé exotické ovoce

S mnoha zdravotními problémy a nemocemi může pomoci také šťáva z rose apple. Přináší spoustu zdravotních přínosů, umí vyléčit mnoho onemocnění. Jde o exotické ovoce, které je svým tvarem podobné jablku – oválné a zakulacené; může mít také mírně hruškovitý tvar. Znát jej můžete také pod názvem pěnovka, Malay apple, water apple, jambo a mnoho dalších.

Vědci se neustále snaží najít nové a nové způsoby jak bojovat proti rakovině. A řešeníse  často nachází také v přírodě. Prevence je lepší než lék, to je víc než jasné. Zatímco rose apple byl po staletí široce využíván pro léčebné účely, západní svět teprve nedávno zjistil, jak skvělý přínos pro lidské zdraví má.

Nepleťte si názvy

Je třeba zmínit, že ač názvem může připomínat rose apple spojitost s růží, nemá s ní nic společného. Toto ovoce pochází z jihovýchodní Asie a obvykle se pěstuje v subtropickém podnebí. Je podobné jako guava, ovšem má jen velmi málo semen. Obsahuje 96 % vody, jeho šťavnatost je podobná vodním melounům.

Plody mohou mít širokou škálu barev, od zelené až po červenou, hodně záleží na druhu. Zajímavé také je, že všechny druhy poskytují stejné léčebné vlastnosti. Takže je v podstatě jedno, jaký druh si z obchodu odnesete. Jde o temperamentní rostliny, které neodolávají ani nejslabšímu mrazu – nedaří se jim proto všude.

Džus z rose apple

Zdravotní přínos této šťávy se stává stále víc a víc populárnějším. Můžete si ji pořídit v obchodě, nejčastěji v obchodě se zdravou výživou, nebo v asijských potravinách. Má skvělou chuť, kterou už není potřeba jakkoliv upravovat, ale pokud chcete, můžete si do ní přidat limetkovou šťávu.

Rose apple snižuje riziko rakoviny

Jak už jsme zmínili na samém začátku, zdravotní výhody šťávy z rose apple jsou nezměrné. Měla by proto být součástí vašeho každodenního jídelníčku, jestliže chcete žít zdravý život a chránit své tělo a zdraví před mnoha běžnými onemocněními.

Jaké výhody má šťáva z rose apple:

  • Detoxikuje játra
  • Zvyšuje imunitní systém
  • Bojuje s cukrovkou
  • Zlepšuje trávení
  • Pomáhá v prevenci některých druhů rakoviny
  • Snižuje oxidaci špatného cholesterolu
  • Snižuje plísňové a bakteriální infekce
  • Snižuje horečku
  • Snižuje také epileptické záchvaty

Skvělé ovoce

Toto skvělé ovoce je plné živin, které působí jako přírodní diuretikum a pomáhá účinně detoxikovat játra. Mnoho studií také ukázalo, že toto ovoce může pomoci zabránit rakovině prsu a prostaty. A rose apple obsahuje mnoho dalších skvělých a účinných látek.

Najdete zde například vitamín A, vitamín C. Nedávné studie ukázaly, že jde o docela účinný prostředek, který napomáhá k prevenci rakoviny prostaty, a to u všech, kteří zahrnuli tuto šťávu z rose apple do své každodenní stravy.

Úžasné vlastnosti, které léčí

Rose apple má silné antibakteriální a antifungální vlastnosti, které jsou přínosem pro lidské zdraví. Může pomoci snižovat například horečku, jež se spojuje s infekcí. Organické sloučeniny, které se vyskytují ve šťávě z rose apple, mohou pomoci regulovat hladinu cukru v krvi, což zase má vliv na cukrovku, na její snížení.

Neváhejte proto vyzkoušet šťávu z rose apple. Její pravidelná konzumace má příznivé účinky na vaše zdraví, pocítíte to na vlastní kůži!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button