Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Černá citronáda – nápoj, který umí pročistit tělo

Trápí vás stres? Může to zasáhnout také váš trávicí systém, který vyživuje celé tělo. Podle toho je také hodně důležité konzumovat ty správné potraviny, pít dostatečné množství vody, nedopovat se zbytečně kofeinem, alkohole, cigaretami či jinými toxickými návyky, dodržovat pravidelný spánek, detoxikovat tělo a vůbec jej udržovat zdravé. Jedině tak se budete cítit dobře, lépe a pohodlně.

žena

Detoxikace je základ

V dnešní době není úplně jednoduché udržovat tělo neustále zdravé a správně fungující, protože je spousta věcí, která nás omezuje. Proto mnoho lidí sahá k detoxikačním metodám, které pomohou tělo očistit. Díky tomu se rozjasní vaše pokožka, nebudete trpět nadýmáním, zlepší se trávení, spánek, budete mít víc energie a podobně. Spousta lidí proto zařazuje detoxikaci do svého životního stylu a je to jen dobře.

Co můžete od některých způsobů detoxikace čekat:

  • Pití teplé citronové vody každé ráno
  • Konzumaci organických látek včetně studených zeleninových šťáv
  • Odstranění některých potravin z jídelníčku, například pšenici, kravské mléčné výrobky, rafinovaný cukr, zpracované a balené potraviny.
  • Začít používat přírodní výrobky pro osobní hygienu
  • Suché kartáčování těla
  • Detoxikační lázně s Epsom solí nebo himálajskými solemi
  • Snižování příjmu kofeinu
  • Snížení konzumace alkoholu
  • Posílení pitného režimu (neperlivá voda)

Detoxikace je důležitá

Denní detoxikační postupy jako například výše zmíněné mohou být přínosem pro snížení celkové toxické zátěže lidského těla, díky tomu se budete cítit mnohem lépe. Během změny ročních období, na začátku nového roku, během stresu a stresových situací se tělo víc a víc znečišťuje. V takových situacích je dobré přidat něco navíc, co umí podpořit detoxikaci a funkci orgánů v těle.

Přinášíme vám v následujícím článku detoxikační nápoj, který by mohl pomoci tělu v lepší detoxikaci. Dá se velmi jednoduše a snadno vyrobit, je finančně přijatelný a tělu umí prospět v mnoha ohledech a věcech. Jde o detoxikační nápoj, který se vyrábí z několika složek, které jsou běžně k dostání. A proč černá limonáda? Obsahuje aktivní uhlí, které napomáhá změnit barvu nápoje.

Jak funguje aktivní uhlí?

Aktivní uhlí se vyrábí spalováním zdroje uhlíku, obvykle dřeva nebo kokosových skořápek. Vysoká teplota odstraňuje veškerý kyslík a pára tak aktivuje uhlík a vytváří absorpční materiál s velmi jemnými póry podobnými síti, které mohou zachytit, vázat a odstranit určité toxiny. Aktivní uhlí využívají také lékaři k léčbě předávkování nebo otravy léky. Váže toxiny v těle, které brání tělu absorpce. Jak si tento detoxikační nápoj připravit?

Co budete potřebovat:

  • 4 šálky filtrované vody
  • ½ šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • ¼ šálku čistého javorového sirupu
  • 1 čajová lžička aktivního uhlí
  • Špetka himálajské soli

Jak postupovat:

Čerstvě vymačkanou citronovou šťávu přidejte do většího džbánu. Přidejte aktivní uhlí. To je obvykle k dostání v kapslích, proto je opatrně rozmělněte, přidejte na čajovou lžičku a přidejte do džbánu. Dřevěné uhlí může špinit ruce a podobně, takže opatrně při manipulaci s ním. Přidejte také zbytek ingrediencí do džbánu, vše velmi pečlivě promíchejte a dejte do lednice, kde necháte zchladit.

Jak konzumovat?

Tento detoxikační nápoj užívejte na prázdný žaludek a to asi jednu hodinu před jídlem nebo před spaním. Směs před konzumací vždycky pořádně promíchejte, protože aktivní uhlí se usazuje rádo dole. V lednici vám nápoj vydrží až pět dní.

Kdo by rozhodně neměl konzumovat aktivní uhlí?

Je-li žena těhotná nebo kojí, pak se jí rozhodně nedoporučuje konzumace aktivního uhlí. Užíváte-li jiné léky, pak se vždy před konzumací aktivního uhlí poraďte se svým praktickým lékařem. Aktivní uhlí je silný detoxifier. Užívání aktivního uhlí může také snížit účinnost léků. Vždy užívejte aktivní uhlí na prázdný žaludek a mimo potraviny nebo jiné doplňky stravy. Může to narušovat vstřebávání živin.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button