Jídlo a stravováníOstatníPřírodní léčba

Tato semena zabíjejí buňky rakoviny, ovlivňují spánek a zlepšují zrak

Existuje mnoho přírodních složek, které jsou k dispozici okolo nás. Mohou poskytnout pro lidské tělo skutečně velké přínosy pro lidské zdraví. Mnohdy však tyto přírodní složky neznáme, nevíme, že v nich jsou tyto složky, které jsou přínosné pro lidské zdraví. Často tak končí v odpadkovém koši, což je opravdu velká škoda.

Zaměřeno na dýňová semínka

A právě takovouto přísadou mohou být také dýňová semínka. Ty jsou bohatým zdrojem mnoha živin, vitamínů a minerálů jako například zinek, hořčík, draslík, selen, vápník, železo, aminokyseliny, vitamín E, vitamín K a podobně. Dýňová semínka jsou rovněž bohatá na rostlinné sloučeniny známé jako fytosterol a antioxidanty, jež nabízejí řadu skvělých zdravotních přínosů.

Budete se tak divit, že tato dýňová semínka jsou nejen dobré při poskytování živin do lidského těla, ale pomáhají také při léčbě smrtelných chorob. Podívejte se podrobně na to, jak dýňová semínka mohou působit na lidské tělo a kde všude mohou pomoci.

Zabíjí rakovinu

Podle nedávné španělské studie obsahují dýňová semínka silné sloučeniny, které mají schopnost účinně ničit rakovinné buňky. Sloučeniny z dýňových semínek velmi účinně bojují proti rakovinným buňkám bez poškození ostatních normálních buněk těla. Má protizánětlivé vlastnosti a účinně léčí různé typy rakoviny.

Německá studie zase poukázala výsledky a navrhla, že by ženy, které procházejí menopauzou, měly denně konzumovat dýňová semínka, a to ze stejného důvodu, jak bylo již výše zmíněno. Tato přirozená léčba sníží riziko rakoviny prsu až o 23 % u žen.

Prevence nespavosti

Dýňová semínka jsou bohatá na aminokyselinu tryptofan. Lidské tělo převádí tuto aminokyselinu v serotonin, který je zase převeden na melatonin, tedy spánkový hormon. Studie publikovaná v Nutritional Neuroscience naznačuje, že konzumace tryptofanu z dýňových semínek společně se zdrojem sacharidů byla srovnána s farmaceutickým kvalitním tryptofanem pro léčbu nespavosti. Konzumujte dýňová semínka pár hodin před spaním – to vám poskytne tryptofan, který je potřebný pro produkci serotoninu a melatoninu, jenž pomůže podpořit klidný spánek v noci.

Lepší zrak

Dýňová semínka jsou bohatým zdrojem zinku, který je pro imunitní systém životně důležitý. Navíc může pomoci zlepšit váš spánek, pokožku, náladu nebo také zrak. Přináší tělu také vlákninu, mangan, draslík, fosfor a bílkoviny. Dýňová semínka umí také pomoci při hubnutí. Když je budete konzumovat pravidelně, dostanete do těla přísun bílkovin a budete se cítit sytí. V 30 gramech dýňových semínek najdete 5 gramů bílkovin.

Pumpují do těla draslík

Tělo draslík potřebuje pro pomoc při svalových křečích, zvládnutí tekutin, vyvažování minerálů a udržování normálního krevního tlaku. Draslík může také snížit riziko rekurentních ledvinových kamenů a úbytku kostní hmoty, jakmile tělo stárne.

The Institute of Medicine od the National Academie sof Science doporučuje, aby dospělí konzumovali nejméně 4700 mg draslíku každý den, což je asi dvakrát tolik, kolik lidé dostávají. Dýňová semínka jsou významným zdrojem tohoto důležitého minerálu s obsahem 588 mg na jeden šálek.

Pomáhá při léčbě prostaty

Dýňová semínka jsou vynikající přírodní potravinou, která poskytuje zdraví prostatě. Extrakt z dýňových semínek a olej hrají roli v léčbě benigní hyperplasie prostaty (zvětšená prostata). Studie spojily různé živiny, které mají pozitivní účinky na benigní hyperplázii prostaty, včetně lignanů, zinku a fytosterolů. Zinek je nezbytný por zdraví prostaty. Fytosteroly mají nejsilnější aktivitu, pomáhají zabránit přeměně testosteronu na DHT (dihydrotestosteron), kde podporují zvětšení prostaty.

Mohou vás činit šťastnějšími

Shape magazíne naznačuje, že L-tryptofan v dýňových semíncích může přirozeně zlepšit náladu a dokonce může být účinný proti depresi. Mezitím v The Times of India naznačují, že konzumace dýňových semínek pár hodin před spánkem může podpořit dobrý spánek v noci.

Takže co říkáte, budete nyní do své stravy zařazovat pravidelně dýňová semínka? Zajistíte si tak lepší a zdravější život!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button