Jídlo a stravováníPéče o tělo

Eliminujte veškeré jedy z těla do 48 hodin: Víkendová detoxikační dieta

Po Vánocích a Silvestru si mnoho lidí dává nejrůznější předsevzetí, nová práce, přestat s kouřením, alkoholem, pravidelně cvičit a také hubnout. Ne každému se to však podaří. Pokud se během dne cítíte unavení, postrádáte energii, kterou běžně potřebujete, je něco špatně. Ze zrcadla na vás kouká člověk, který vám není ani trošku podobný? S kruhy pod očima a suchou pletí? Tyto příznaky obvykle znamenají, že je vaše tělo plné toxinů. A s tím je nutno něco dělat!

Stres je běžný

V dnešním světě je přítomnost stresu už jakousi normou. Kdo jej nezažil, jakoby snad ani nežil. Dáváme zabrat tělu a to nejen po duševní stránce, ale také po té fyzické. Přidejte ke stresu také špatné stravování, nedostatek pohybu, živin a škodlivé toxiny se v těle hromadí a hromadí. A je zaděláno na velkou katastrofu ve vašem těle.

Přetíženo toxiny

Lidské tělo je navrženo jako dokonalý stroj. Ve skutečnosti je to jeden z nejdokonalejších strojů na světě. Ovšem jako o každý stroj je nutno se starat i o lidské tělo. Jedině tak totiž bude pracovat tak, jak má, správně a dobře. V lidském těle jsou hlavní detoxikační orgány, jsou to plíce, střeva, játra, lymfatický systém, ledviny a kůže. Pokud je některý z těchto orgánů zahlcený nebo nepracuje správně, můžou se toxiny v těle hromadit. Vyčerpání, tmavé kruhy pod očima, velmi suchá kůže jsou hlavními znaky, kdy vám tělo ukazuje, že je toxiny přetížené.

Oslabený imunitní systém

Toxické přetížení také způsobuje oslabený imunitní systém. Tělo je zaneprázdněno, snaží se zbavit přebytečného odpadu v lidském těle, takže nemůže účinně bojovat s infekcemi, viry a dalšími onemocněními. Úplně obyčejné nachlazení nebo chřipka vás tak může pořádně potrápit. Dobré je, že můžete své tělo zbavit toxinů a obnovit tak imunitní systém během jednoho jediného víkendu.

Víkendový detox

Vyčistit tělo a zbavit jej všech škodlivých toxinů je dobré udělat alespoň dvakrát za rok. Můžete tělo detoxikovat po dobu deseti dní, nebo jej můžete vyčistit jednoduše a snadno, přes víkend. Budete mít volno, klid a můžete v poklidu tělo detoxikovat. Během jednoho víkendu se budete cítit skvěle!

Ujistěte se, že pijete každé ráno, na lačný žaludek 16 oz (unce) teplé vody s citrónem. A jak se stravovat dále?

Sobota

Zhruba 30 minut před snídaní vypijte 16 uncí teplé vody s citrónem každé ráno na lačný žaludek.

Snídaně: Šálek ovesných vloček s přidanou lžičkou lněného semínka, 250 ml čisté vody nebo zeleného čaje. 200 ml jogurtu nebo mandlového mléka a ½ šálku borůvek či jiného ovoce.

Oběd: 250 g grilovaného hejka, dva šálky salátu (rajčata, rukola). Mangold s olivovým olejem a bramborami, menší banán, plátek melounu a 250 ml čisté vody.

Svačina: 180 ml obyčejného jogurtu, jablko, ¼ šálku dýňových semínek a 250 ml čisté vody.

Večeře: Trocha pečiva, 150 g tuňáka ve fólii nebo na grilu, ½ šálku dušené zeleniny (špenát nebo brokolice, 2 šálky salátu s citrónovou šťávou a olivovým olejem. 250 ml čisté vody nebo čaje.

Neděle

30 minut před snídaní vypijte 16 uncí teplé vody s citrónem.

Snídaně: 200 ml mandlového mléka nebo jogurtu, šálek ovesných vloček se lžící lněných semínek, hruška a zelený čaj.

Svačina: Jeden grapefruit a šálek čisté vody.

Oběd: Zeleninová polévka (fazole, brambory, mrkev, cibule, celer, paprika) 200 g grilovaných kuřecích prsou, 150 g sterilované zeleniny, 250 ml čisté vody.

Večeře: Trocha pečiva, řepa, mrkvový salát s trochou citrónové šťávy a jeden šálek kopřivového čaje.

5 každodenních detoxikačních čajů

Výše zmíněnou detoxikaci není dobré provádět příliš často. Dvakrát do roka, jak je výše uvedeno, je optimální. Ovšem zde vám přinášíme několik čajů, které také mohou pomoci a můžete je využívat pravidelně, bez obav.

Červený jetel

Je plný antioxidantů. Červený jetel pomáhá odstraňovat toxiny z krve a z jater. Je skvělým pomocníkem při vykašlávání, pomáhá čistit toxiny v plicích a hleny. Obsahuje hodně vitamínu C a také vitamínu B, tělu poskytují pravidelnou očistu.

Kořen lopuchu

Kořen lopuchu se využívá v tradiční medicíně jako čistič krve a to už po celá staletí. Lopuch je dobré diuretikum, což zvyšuje potřebu močení a pomáhá tak odstraňovat odpad z lidského těla. Také potem se z těla odstraňují toxiny, proto podporuje pocení, kdy se toxiny odstraňují z těla přes póry v kůži.

Kopřiva

Pochází z Afriky, Austrálie a z And. Má plno zdravotních výhod, které vyplývají z antioxidačních, antimikrobiálních, analgetických vlastností. Kopřiva je silně detoxikační, podporuje vylučování odpadních produktu tím, že zvyšuje tvorbu moči.

Pampeliška

Pampeliška může léčit bolesti svalů, nechutenství, bolest žaludku, žlučové kameny, střevní plyny, ekzémy, bolesti kloubů a dokonce i modřiny. Když přijdete na detoxikaci, pampeliška podporuje tvorbu moči k uvolnění toxinů. Jde také o dobré projímadlo, což dále pomáhá tělu odstraňovat toxiny ve střevech. Kromě poskytování prospěšných živin, pampeliška pomáhá v trávicím systému, reguluje průtok žluči.

Ostropestřec mariánský

Jde o velmi silnou bylinu, která je jedním z nejsilnějších detoxikací. Pomáhá stimulovat regeneraci jater a to v závažných případech, jako například závislost na drogách nebo závislosti na alkoholu. Ostropestřec mariánský je tak silný v tom, že pokud je použit intravenózně, může být dokonce také protijedem i pro ty těžké jaterní otravy způsobené houbami. Dokazují to nejrůznější studie, které byly prováděny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button