Jídlo a stravováníPéče o tělo

Dopřejte si pravidelně 2 banány denně po dobu jednoho měsíce a budete překvapeni, co se stane s vaším tělem

Banány jsou velmi oblíbené a často slouží jako skvělá svačinka. Exotické ovoce je však naloženo živinami, které jsou velmi důležité pro naše tělo. Zdravotní revoluce, která vás čeká s pravidelnou konzumací banánů, vás bude šokovat.

Banán je žlutý zázrak

Vysoký obsah přírodních cukrů, fruktózy a sacharózy, je to, co je tak dobré na banánech. Kromě toho obsahuje i další živiny, vitamíny, minerály a vlákna. Jak je patrné, pravidelné užívání vám přinese jen pozitivní výhody.

Banány mají zelenou barvu a čím jsou žlutější, tím více jsou vyzrálé. Krásně žluté banány s hnědými skvrnami jsou velmi zdravé a mají dostatek látek, které bojují úspěšně například s rakovinou.

Výzkum prokázal, že banán obsahuje látky, které blokují růst nádorových buněk a šíří buněčnou smrt. Kromě toho jsou banány bohaté na antioxidanty, které stimulují imunitní systém a červené krvinky.

Pokud tedy máte doma hnědé banány, nemusíte je vyhazovat. Právě naopak! Dopřejte si je, ať získáte ty nejlepší vitamíny a minerály, které banán obsahuje.

Kromě boje s rakovinou je banán užitečný i s řadou dalších nemocí. Níže naleznete důvody, proč jíst banány.

Energie

Jeden nebo dva banány před tréninkem vám dodá potřebnou energii až na jednu hodinu. Kromě toho získáte do těla vysoký obsah vitamínů a minerálů s nízkým glykemickým indexem, který posílí vaši vytrvalost. Zároveň předchází svalovým křečím, vzhledem k vysokému množství draslíku.

Pálení žáhy

Obsah anti-kyselin pomáhá zmírnit pálení žáhy a žaludečních šťáv. Stačí si dát jeden banán a příznaky vám zmizí během pár minut.

Zácpa

Banán vám pomůže vyléčit zácpu. Díky vysokému obsahu vlákniny pročistí vaše střeva a předejde tak zácpě.

Krevní tlak

Banány účinně snižují krevní tlak a slouží jako prevence mrtvici a srdečních záchvatů, neboť snižují obsah sodíku v těle. Také je bohatý na draslík, který podporuje zdraví srdce.

Vředy

Banány jsou vynikající v případě žaludečních vředů, protože nezpůsobují bolest při trávení a jejich jemná textura je šetrná k žaludeční a střevní stěně. Díky tomu vám banány pomohou při léčbě vředů a zabrání hromadění kyseliny, která způsobuje podráždění.

Anémie

Banány dodají vašemu tělu potřebné množství železa a tím zvýší vaše prokrvení. Také stimulují produkci hemoglobinu a červených krvinek.

Regulace teploty

Banány účinně regulují tělesnou teplotu a jsou velmi užiteční v případě horečky.

Boj proti depresi

Tryptofan obsažený v banánech pomáhá v boji proti depresi. Jakmile se dostane do těla, okamžitě se přetváří na serotonin, který pomáhá k relaxaci a podporuje lepší náladu.

Zmírňuje PMS

Banány regulují hladinu cukru v krvi a jsou velmi užitečné v případě stresu. Jsou bohaté na vitamín B a tím zklidňují nervový systém a uvolňují tělo a mysl, čím zlepší vaši náladu.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button