Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Hrst ořechů může snížit riziko rakoviny

Onemocnění jako rakovina či srdeční nemoci jsou velmi častou příčinou úmrtí. Často za to může špatná životospráva, životní styl. Takovéto nemoci a předčasná úmrtí je možno minimalizovat správným životním stylem. Nedávno ukázala studie, že také hrst oříšků může pomoci snížit riziko těchto nemocí.

Studie Imperial College London

Hrstka kešu ořechů může snížit riziko srdečních onemocnění, rakoviny i předčasného úmrtí. Nová studie Imperial College London ukázala, že lidé, kteří jedli minimálně dvacet gramů ořechů denně snížilo riziko srdečních chorob asi o třicet procent. O patnáct procent se snížilo riziko rakoviny a o dvaadvacet procent se snížilo riziko předčasného úmrtí. Odborníci prozkoumávali data z celkem devětadvaceti studií, které zahrnovaly víc než osm set tisíc účastníků.

Ořechy bohaté na živiny

Spoluautor studie Dagfinn Aune řekl, že ořechy a arašídy jsou bohaté na vlákninu, hořčík a polynenasycených tuků. Jde o živiny, které jsou prospěšné pro snížení rizik kardiovaskulárních nemocí. Pomáhají snižovat také hladinu cholesterolu v krvi. Dále uvedl, že některé ořechy, zejména ty, které jsou bohaté na antioxidanty, mohou pomoci v boji proti oxidačnímu stresu. Kromě toho také snižují možnost rakoviny. Jde o vlašské ořechy a také pekanové ořechy.

To ovšem neznamená, že budete od rána do večera konzumovat velké množství ořechů. Studie prokázala, že postačí hrst ořechů, tedy asi dvacet gramů, aby vaše tělo získalo zdravotní přínos.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button