Přírodní léčba

Příznaky chudokrevnosti (nedostatku železa) a jak jej přírodně doplnit

Anémie jednoduše znamená chudokrevnost, vaše tělo má nedostatek železa. Někteří lidé se s tímto problémem narodí, protože jsou anemicky náchylní, obvykle kvůli genetice. Pro mnohé je to však výsledkem dietních rozhodnutí. Ať tak či onak, je to něco, co by mělo být okamžitě řešeno, protože pokud je anémie příliš vysoká, může to vést k některým škodlivým vedlejším účinkům.

Příznaky anémie

  • Slabost
  • Bolesti hlavy
  • Únava
  • Bledá kůže
  • Závrať
  • Dušnost
  • Bolestivost nebo otok jazyka jazyka
  • Studené ruce a nohy
  • Nalévání nebo pocit brnění v nohou
  • Křehké nehty
  • Nepravidelný nebo rychlý srdeční tep

Přírodní prostředky, které vám pomohou překonat anémii

Červená řepa a jablečný džus

Vzhledem k tomu, že jablka jsou bohatá na železo a řepa má vysoký obsah kyseliny listové a vlákniny, tyto dva přírodní léky způsobují skvělou kombinaci, která pomáhá tělu absorbovat potřebné železo. Jednoduše smíchejte 1 šálek organické jablečné šťávy, 1 šálek šťávy z červené řepy a 1-2 čajové lžičky medu a dobře promíchejte a pak pijte. Můžete si ji vychutnat dvakrát denně.

Sezamová semínka

Doplněk mnoha salátů, zdravého občerstvení a pečiva. Sezamová semínka jsou velmi bohatým zdrojem železa. Pro snadnou léčbu namočte 1 velkou lžičku sezamových semen ve vodě po dobu dvou hodin, zceďte a poté rozemelte na pastu; kombinujte pastu se sezamovými semínky s 1 polévkovou lžící medu, dobře promíchejte a pak jezte.

Blackstrap melasa

Blackstrap melasa je jedním z bohatých zdrojů železa, folátu a vitamínů B. Všechny tyto složky pomáhají tělu zvýšit produkci červených krvinek, což zvyšuje hladinu železa a eliminuje chudokrevnost.

Pro skvělý recept smíchejte 2 lžičky melasy s 2 lžičkami jablečného octa a 1 šálek vody. Tuto směs pijte jednou denně.

Špenát

Špenát je nejen bohatý na vitamíny A, B9, E a C, ale také na vlákninu, vápník a samozřejmě železa. Získáte nejvíce přínosů železa nejprve napařováním svého špenátu, protože živiny v tepelně neupraveném špenátovém se v těle neabsorbují. Můžete si dát prostě špenát samotný nebo jej přidat do jakéhokoli pokrmu.

Rajčata

Rajčata jsou nejen bohatá na železo, ale také vitamín C, který umožňuje tělu absorbovat železo. Pokuste se jíst jedno celé syrové rajče každý den. Nebo přidejte rajčata na vaší omeletu, sendvič, salát nebo večeři. Můžete také vypít jeden plný šálek rajčatové šťávy místo toho.

Granátová jablka

Nejen, že jsou granátová jablka sladké léčení, ale také pomáhají tělu dostat a zpracovat železo, které vaše tělo potřebuje. Náprava je docela jednoduchá: jezte jedno granátové jablko denně nebo denně vypijte sklenici šťávy z granátového jablka.

Petržel

Kdo věděl, že tato malá dekorace je skutečně bohatá na železo? Zkuste přidat petržel na saláty, omelety, sendviče nebo večeře, aby vaše tělo dosáhlo jeho požadavky jak na železo, tak vitamín C.

Datle

Datle jsou bohaté na železo, vápník, mangan, měď a hořčík. Tyto minerály a vitamíny všechny pomáhají Vašemu tělu zvýšit produkci červených krvinek.  Jejich blízcí bratranci, hřiby, jsou také vynikajícím prostředkem pro léčbu anémie.

Pravé hřiby

Hřiby patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem železa! Můžete je použít do polévek nebo omáček.

Ořechy

Nejenže jsou ořechy vynikajícím zdrojem bílkovin, ale jsou také vynikajícím zdrojem železa a kyseliny listové. Pro zdravé občerstvení si užijte hrst arašíd, mandlí nebo vlašských ořechů, abyste zvýšili množství železa v těle.

Luštěniny

Kromě bílkovin jsou luštěniny také vynikajícím zdrojem železa a kyseliny listové. Pro zdravý zdroj bílkovin při večeři zahrňte do jídla červené fazole, kima, zelené nebo pinto fazole.

Nyní, když víte, jak překonat anemii přirozeně, měli byste začlenit co nejvíce těchto možností do vašeho každodenního života. Potřebujete denně dostatek železa, aby vaše tělo fungovalo co nejlépe a aby se předešlo nežádoucím účinkům anémie, jako je letargie a podrážděnost.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button