NávodPéče o těloPřírodní léčba

Směs jedlé sody a kokosového oleje jako kosmetický přípravek

Problémy s pletí má spousta žen a mnohé se jich chtějí zbavit. Vlivem toho podléhají reklamám a líbivým článkům, které informují, že právě díky nim bude pleť bez jediné chybičky. Jenže, nakolik jsou tyto výrobky účinné, jak se popisuje v reklamách? Fungují opravdu stoprocentně?

Péče o pleť je důležitá

Příliš mnoho lidí důvěřuje výrobkům, které najde v drogérii. Ano, mohou pomoci, ale ne vždycky je stoprocentní úspěch zaručen. Výrobky slibují věčnou krásu, bezchybnou pokožku a nádherně pevnou pleť. To však nutně neznamená, že musíte vydat spoustu finančních prostředků, aby byly tyto výsledky patrné.

Spousta produktů obsahuje chemické látky, které mohou citlivější pokožce spíše ublížit, než pomoci. Je tedy možno využít produkty, které fungují podobně nebo stejně. Neobsahují tolik chemických látek, vlastně jen nezbytné minimum. A co víc, nejsou tolik náročné na finance. Stačí vám pár korun.

Spousta nebezpečných látek

Některé výrobky opravdu fungují, to určitě ano, ale mnoho z nich nebylo ani řádně testováno před uvedením na trh. Ftaláty jsou klíčovou součástí plastů a často se využívají právě v kosmetických výrobcích, zejména pak v make-upu, šamponu, pleťovém mléku, laku na nehty a podobně.

A na obalu se to mnohdy ani neuvádí. Chemické látky tak negativně ovlivňují vaší pleť, která pak může být podrážděná. Můžete si vytvořit vlastní přípravek, který vám pomůže v péči o pleť. Není to nijak složité, jde o levnou záležitost a navíc, budete přesně vědět, co si na pleť aplikujete.

Výhody kokosového oleje

  • Jde o skvělý hydratační prostředek
  • Má antibakteriální a antivirové účinky
  • Může pomoci s léčbou kožních onemocnění
  • Působí na suchou pokožku a ekzémy
  • Umí také uzdravovat rány, což je skvělé pro pleť, která je náchylná k akné

Výhody jedlé sody

  • Je amfoterní, tedy neutralizuje nerovnováhu pH tím, že působí jako kyselina
  • Působí na suchou pleť a černé tečky
  • Zaměřuje se na záněty a zarudnutí pokožky
  • Umí minimalizovat velikost pupínků

Přípravek na pleť s jedlou sodou a kokosovým olejem

Je to jednoduché, stačí dvě ingredience a můžete si účinný přípravek na pleť vyrobit i vy doma. Díky němu bude vaše pokožka hezky zářit, minimalizují se černé tečky, nepříjemné akné a celkově bude pleť působit svěže. Jak na to?

Ingredience:

  • 1 čajová lžička jedlé sody (bez hliníku)
  • 2 čajové lžičky organického panenského kokosového oleje

Postup:

Obě přísady smíchejte v malé misce, vždycky je dobré připravovat směs pouze na jedno ošetření. Ujistěte se, že vytvoříte pastu, kterou poté budete aplikovat na pokožku. Vždy nanášejte na kůži jemně v kruhovém pohybu. Nechejte na pokožce působit déle než pět minut. Následně opláchněte teplou vodou pomocí krouživých pohybů.

Poté pokožku vysušte čistým ručníkem. Kokosový olej by měl pokožku hydratovat, takže není třeba aplikovat další hydratační krém. Tento postup opakujte pouze dvakrát týdně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button