Péče o těloPřírodní léčba

Díky kokosovému oleji můžete vypadat o 10 let mladší, stačí jej používat dva týdny

Kokosový olej je velmi užitečný a skvělý o tom není pochyb. Je přínosem nejen pro vaši pokožku, ale i pro vaše vlasy. Věřte tomu nebo ne, ale kokosový olej obsahuje složky, které jsou prospěšné pro kosmetické i zdravotní problémy. Kokosový olej má silné antimikrobiální vlastnosti. Je naložen kyselinou laurovou a středním řetězcem mastných kyselin. Ty pomáhají posílit vaše vlasy a vrací jim jejich přirozenou barvu.

Užitečný kokosový olej

Je velmi užitečný, dodává živiny. Můžeme také říci, že kokosový olej má silné antibakteriální, antivirové a protiplísňové vlastnosti. Dnes vám přinášíme jeden z nejlepších DIY receptů pro krásu a zdraví. A základem je právě kokosový olej, který funguje nejen na vlasy, ale také na další a další problémy.

Skvělé ošetření celulitidy

Celulitida neboli pomerančová kůže je problém, který trápí mnoho žen. Chtějí se ho zbavit a tak se všemožně snaží, kupují nejrůznější přípravky, krémy a podobně. Kokosový olej je jednoduchý prostředek, který vám pomůže se těchto nevzhledných dolíčků zbavit. Co k tomu budete potřebovat? Jen kokosový olej a med. Smíchejte tyto dvě ingredience dohromady a každý večer před spaním naneste na postižená místa. Tuto léčbu opakujte po dobu několika týdnů a celulitida zmizí!

Vyživuje pokožku

Dostatečnou výživu své pokožce zajistíte pomocí kokosového oleje. Natírejte se jím každý večer před ulehnutím a pokožka vám za to poděkuje. Bude krásně jemná, pružná a vyživená.

Neobsahuje chemické látky

Například takové holící krémy, které koupíte v drogerii obsahují vysoké množství chemikálií. Mnoho odborníků po celém světě důrazně doporučuje vyhnout se holícím krémům, které využíváte na vaše nohy a podpaží. Namísto toho je vždycky lepší využít přírodní složky. Kokosový olej umí zklidnit pokožku, udržuje pokožku hydratovanou.

Krém na ruce

Odborníci radí, že nejlepší způsob, jak zabránit suchým a drsným rukám je použít kokosový olej jako krém na ruce. Pokožce poskytne živiny, které vaše ruce potřebují. Díky němu budou jemnější a hladší.

Léčba pro řasy

Vše, co musíte udělat je aplikovat kokosový olej v oblasti řas před ulehnutím do postele. Tento trik je velmi užitečný a to zejména tehdy, kdy nosíte make-up. Zabraňuje vypadávání řas a také jejich lámání.

Změkčovač okolní kůžičky

Můžete použít kokosový olej jako změkčovat na kůžičku okolo nehtů. Stačí vzít kokosový olej a vmasírovat do kůžičky okolo nehtů.

Peeling pro ruce a tělo

Jde o skvělý tělový peeling, který je ideální pro vaše tělo a pokožku. Zejména pak, pracujete-li v prostředí, kde na vás ulpívá prach nebo jste z práce špinaví. Stačí jen vzít dvě složky a to kokosový olej a kávu. Smíchejte dohromady a aplikujte na postiženou oblast. Káva působí jako jemný peeling a kokosový olej vyživuje suchou a porušenou kůži.

Zubní pasta

Kokosový olej je skvělý prostředek pro zdravé ústní dutiny, tudíž není divu, že mnozí si mohou vytvořit vlastní domácí zubní pastu z kokosového oleje. Tato zubní pasta má antibakteriální vlastnosti. Jde také o přírodní bělidlo na zuby. Jak na takovou zubní pastu? Zkombinujte šest lžic kokosového oleje s třemi lžícemi jedlé sody. Vaše kokosová zubní pasta je připravená k použití.

Přípravek proti ekzému

Ekzém bývá nevzhledný a často velmi bolestivý. A uklidnit pokožku a hlavně bolest bývá těžké. Tento lék vám v tom pomůže. Stačí kombinovat ¼ šálku kokosového oleje, 15 kapek levandulového esenciálního oleje a 5 kapek tea tree oleje. Vše smíchejte a aplikujte na postiženou oblast.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button