Péče o tělo

8 jednoduchých domácích prostředků, které pomohou s čistými tepnami

Artérie přenášejí krev bohatou na kyslík a to do celého lidského těla. Když jsou arterie zdravé, vnitřní tepny jsou hladké a krev tak jimi protéká snadno. Ucpané tepny jsou špatné, mohou způsobovat například infarkt. Proto je velmi důležité, aby byly tepny čisté a hladké. Dosáhnete tak lepší kvality života. A problémy s tepnami nemusejí být nutně jen u starších lidí.

Špatný životní styl

Nebezpečí se objevuje v souvislosti se špatnými zvyky jako například špatná strava, kouření, alkohol, nedostatek pohybu. Je důležité si uvědomit, že vaše tepny by měly zdravé a to bez ohledu na věk. Naštěstí existuje spousta způsobů, které mohou pomoci udržovat tepny zdravé. A díky tomu budete zdraví i vy. Jde o zcela přírodní způsoby, které vám pomohou. Jaké to jsou?

Změna životního stylu

Toto je velmi důležitý krok. Zahoďte špatné zvyky, minimalizujte konzumaci alkoholu, přestaňte kouřit, pravidelně cvičte, sledujte svou váhu. Vyhněte se také nezdravé stravě, jako jsou fast foody, zpracované potraviny, smažené potraviny, sladkosti a podobně. Zkuste také zapracovat na minimalizování stresu, protože stres je běžný faktor, který ovlivňuje nemoci srdce.

Sáhněte po zdravých tucích

Pravděpodobně nejznámější ze všech zdravých tuků jsou omega-3 mastné kyseliny, které najdeme v rybím oleji. Z toho důvodu jsou tresčí játra považována za nejlepší a to díky vysoké koncentraci vitamínu D3. Další oleje bohaté na vitamíny zahrnují avokádový olej, olivový olej, mandlový olej, lněný olej a palmový olej. Dokonce i kokosový olej, který je nasycený tukem má vysoký obsah kyseliny laurové a pomáhá tak promazávat tepny.

Šťáva z granátového jablka

Vědci z Neapole, Itálie, Los Angeles a Kalifornie ukázali, že je velké množství antioxidantů ve šťávě z granátového jablka. Dokonce převyšuje množství antioxidantů v ostatním ovoci a to dokonce převyšují borůvky, ostružiny a pomeranče. Šťáva pomáhá snižovat poškození krevních cév, čímž zabraňuje vytvrzení našich tepen a předpokládá se, že skutečně může pomoci zvrátit vývoj srdečních chorob.

Využívejte vitamíny

Vitamíny B6, B12 a C se spojují s kardiovaskulárním zdravím. Přiměřené množství těchto živin udržuje arteriální stěny pružné a pomáhají předcházet poškození. Toto poškození může vést k tvorbě plaků a krevních sraženin. Vitamín B6 se snadno získává z masa, ořechů, ovoce a zeleniny. Mezi dobré zdroje pro vitamín B12 patří maso, mléčné výrobky, vejce a některé obohacené rostlinné zdroje. Získejte svou denní dávku vitamínu C z citrusových plodů a zeleniny jako brokolice nebo paprika.

Konzumujte víc česneku

Česnek se využívá snad v každé domácnosti a je přínosem pro lidské zdraví. Obsahuje spoustu antioxidantů a pomáhá tak bojovat s toxiny a různými neduhy v lidském těle. Umí pomoci snižovat tuk v tepnách (špatný cholesterol). Také zvyšuje hladinu správného cholesterolu, snižuje vysoký krevní tlak a pomáhá s průtokem krve. Můžete jej konzumovat syrový nebo vařený a to ve spoustě a spoustě pokrmech.

Vyzkoušejte kurkumu

Kurkuma obsahuje kurkumin a ten má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které pomáhají předcházet vzniku krevních sraženin. Kurkuma také snižuje špatný cholesterol, čímž snižuje tvorbu arterií a uvolňuje krevní cévy. Zahrňte kurkumu do své běžné stravy a to například v podobě kapslí z kurkumy nebo kurkumového čaje.

Vyměňte kávu za zázvorový čaj

Zázvor je dalším účinným prostředkem, který pomůže zaneseným tepnám. Umí bránit tvorbě plaku a pomáhá snižovat cholesterol. Můžete zázvor konzumovat syrový nebo ho můžete přidat čerstvě nastrouhaný do horké vody a vytvořit si čaj. Zázvor může být trochu pikantní a velmi silný. Neměli byste jej užívat, pokud vám bude způsobovat gastrointestinální problémy.

Pestrobarevná zelenina

Zelenina by měla tvořit většinu zdravé a vyvážené stravy. Zelenina obsahuje spoustu sterolů, které pomáhají vyplavovat špatný cholesterol podobně jako rozpustná vláknina. Odborníci doporučují jíst tři až pět porcí zeleniny denně. A jakou zeleninu konzumovat? Pestrobarevnou! Sladké brambory, brokolice, mrkev, špenát a podobně. Právě špenát poskytuje dostatek hořčíku, což je důležité pro snížení krevního tlaku.

Tři recepty, jak si pročistit artérie

Cítíte se unavení a nevíte, proč tomu tak je? Vaše krevní testy ukazují na vysoký cholesterol? A vy nechcete konzumovat léky, které jsou napěchovány chemickými látkami, a spíše chcete sáhnout po přírodní alternativě. Přinášíme vám tyto tři domácí recepty. S nimi zjistíte, jak si přirozeně můžete pročistit a vyčistit vaše tepny.

  • Smíchejte půl šálku jablečného octa s jedním stroužkem prolisovaného česneku. Vše velmi pečlivě promíchejte. Tuto směs pijte ráno před snídaní a to spolu se sklenicí vody. Opakujte tento postup celý týden.
  • Smíchejte tři mrkve a dvě jablka. Směs dejte do lednice a později konzumujte a to ideálně ráno, před snídaní. Tuto metodu využívejte během celého jednoho týdne.
  • Do svého smoothie dejte tři lžíce medu, lžíci citronové šťávy a přidejte dvě lžíce teplé vody. Vše dobře promíchejte a popíjejte každý den po dobu jednoho týdne.

Ke vzniku plaků v lidských tepnách může přispívat mnoho špatných návyků a to v jakémkoliv věku. Je tedy velmi snadné vyčistit tepny a to pomocí jednoduché diety a zdravého životního stylu. Snižuje riziko srdečních onemocnění, srdečního záchvatu a cévní mozkové příhody. Vyzkoušejte to i vy a předejdete mnoha nemocem a problémům.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button