Péče o těloPřírodní léčba

Zmrazené Aloe Vera: jaké jsou jeho přínosy a proč je dobré jej mít doma?

Když se řekne aloe vera, každého napadne něco jiného. Někdo popíjí drinky z této rostliny, někdo vidí přímo tuto sukulentní rostlinu, jiného zase napadne, jak skvěle pomáhá v přírodní medicíně. Aloe vera má široké spektrum využití, je možno s ní počítat v domácím lékařství, medicíně, zahradnictví, ale i v potravinářském odvětví. Má spoustu skvělých účinků, které působí na lidské tělo.

Léčivé účinky rostliny

Aloe vera gel je asi neznámější a látky, které jsou obsaženy v listech, umí skvěle pomoci při hojení popálenin i ran, napomáhá snížit překyselení žaludku, pomáhá mírnit ekzémy, léčí slinivku břišní, bojuje proti paradentóze. Dokonce se zaznamenalo, že aloe vera může mít účinky při léčbě rakoviny střev, tuberkulózy, cévních chorob, cukrovky a podobně. Tento gel obsahuje spoustu vitamínu (C, E, B12, A), aminokyseliny, minerální látky, enzymy podporující trávení a spoustu dalších a dalších látek.

Je nutno dávat pozor při konzumaci, protože nadměrné užívání aloe vera nemá pozitivní účinky na lidské tělo, spíš naopak. Tato rostlina se tak může změnit v negativum. Ve větším množství mohou být některé látky toxické. Je nutno i aloe vera konzumovat s mírou a při vážnějších zdravotních problémech, při kojení nebo těhotenství je lepší poradit se s lékařem.

Časté využití

Aloe vera má spoustu pozitivních účinků, vyjmenovat je všechny, sedíme tady do zítřejšího dne. Pečuje o pokožku, trávicí systém, hojí rány a mnoho dalšího. Někdy jsou k dispozici různé metody, které přispívají k získávání co možná největších účinků. Jedním z nich je i proces zmrazování.

Také aloe vera gel můžete zmrazit. Získáte z něj tak spoustu výhod, které si zamilujete. Jde o velmi jednoduchý proces, který pomůže v léčbě několika nemocí. Přinášíme vám některé hlavní výhody gelu aloe vera.

Pomáhá léčit popáleniny

Aloe vera může být často využíváno jako gel na různá zranění. Zmírňuje bolest a brání možným negativním účinkům spálení, pomáhá mírnit případné jizvy. Postiženou oblast pečlivě omyjte a poté jemně aplikujte aloe vera gel.

Léčba křečových žil

Mohou se zhoršovat kvůli vysokému krevnímu tlaku a to bývá často problém. Díky analgetickým účinkům aloe vera může pomoci snížit zánět v křečových žilách.

Odstraňuje puchýře a plísně nohou

U takových případů přináší aloe vera gel velkou úlevu. Rozhodnete-li se jej využít na puchýře, aplikujte gel před spaním, aby mohl celou noc působit, a také během noci nechodíte, nic neberete do rukou a tak má gel možnost v klidu pracovat.

Léčí kožní problémy a akné

Zmrazené aloe vera je velmi přínosné také na akné či jiné kožní problémy. Doporučuje se gel aplikovat ráno a také před spaním. A jak? Naneste na pokožku, nechejte asi půl hodiny působit a poté opláchněte vodou.

Hydratační maska

Existuje spousta receptů, ve kterých je aloe vera figuruje jako skvělý přípravek na pokožku. Pomáhá s hydratací a to ve formě zmrazeného gelu.

Bojuje s poruchami trávení

Denní konzumace šťávy z aloe vera bojuje s řadou poruch zažívacího traktu. Může se jednat o zácpu, kyselost, plynatost nebo špatné trávení. Napomáhá zvýšit chuť k jídlu a reguluje přírůstek hmotnosti.

Odstraňuje toxiny z těla

Konzumace šťávy z aloe vera odstraňuje z těla toxiny. Budete-li jí užívat ráno, skvěle pročistí trávicí systém a odstraní toxiny.

Vyvažuje hormony

Šťáva z aloe vera se často využívá v základních bylinných přípravcích, které léčí hormonální poruchy stejně jako poruchy, které souvisejí se slinivkou nebo slezinou.

Zvýšení imunity

Příznivé zdravotní účinky aloe vera šťávy mají blahodárný vliv také na imunitu lidského těla.

Jak zmrazit aloe vera?

Chcete-li získat víc výhod z aloe vera, přistupte k této metodě. První věc, kterou budete muset udělat, je nasbírat listy z této rostliny. Roste dvakrát až třikrát ročně a listy je dobré sbírat během prvního roku růstu. Jakmile máte listy je nutno odstranit slupku. Využijte ostrý nůž, ale pořád buďte opatrní, abyste nepoškodili gel uvnitř.

Po odstranění slupky vložte gel do plastové nádobky, ideální na zamrazení jsou zásobníky na led. Gel se tam v pohodě vejde a vy tak získáte menší kousky, které potom bude jednodušší použít. Jakmile spotřebujete všechen gel z listů aloe vera a vložíte jej do zásobníků, dejte mrazit do mrazáku. V tomto stádiu vydrží gel velmi dlouho a vy jej můžete využívat, kdykoliv to bude potřeba.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button