KrásaPéče o tělo

Nebojte se hubnout. Povislou kůži může vyřešit neinvazivní terapie

V pokročilém věku se hubne obtížněji. Řada žen ale ani tolik neřeší to, zda se jim zhubnout podaří nebo ne, ale daleko větší strach mají z následné povadlé kůže. Je totiž pravda, že ve vyšším věku už se pleť nedokáže tak snadno přizpůsobovat změnám a pokud ztratí svou tukovou výplň, může zůstat zvadlá, ochablá a nehezká.

Vyplatí se tedy vůbec ve vyšším věku hubnout? Určitě ano – moderní medicína, a především pak dermatologie postupuje závratnou rychlostí a dnes ani velký úbytek váhy nemusí být problém. Ve skutečnosti se ženy s tímto problémem obrací na plastické chirurgy a dermatology stále častěji. Jednoznačným řešením je samozřejmě chirurgické odstranění převislé kůže. To se ale doručuje skutečně jen u extrémních případů, kdy kůže zcela viditelně plandá a pod kožními převisy může docházet k opruzeninám, zapaření, infekcím, popřípadě i plísním.

Na menší oblasti povolené kůže lze úspěšně využít i jiné moderní metody, které jsou výrazně šetrnější. Ušetříte si nejen spoustu peněz, ale také náročnou rekonvalescenci a možné jizvy.

Proč pleť ztrácí pružnost

Pružnost kůže mají na starosti elastická a kolagenová vlákna. V rámci terapie jde právě o to podpořit jejich aktivitu, aby se zpevnily kontury tváře nebo i jiných částí těla. S ochablou kůží se totiž nesetkáme jen při větší redukci hmotnosti. Kůže ochabuje s věkem i hormonálním změnami. Velkým problémem je také tzv. jojo efekt, který řada žen důvěrně zná. Když se kůže často napíná a pak zase smršťuje, ztrácí brzy svou pružnost.

Na těle se samozřejmě významně podepíše i těhotenství. Je velmi těžké dopředu odhadnout, jak vaše tělo bude na změnu hmotnosti reagovat, ale s ochablou kůží se pak často musí srovnávat také mladší ročníky, které to trápí ještě o to víc.

Neinvazivní metoda

Jednou z moderních a účinných metod je radiofrekvence. Ta funguje na principu vln, které působí v hloubce kůže. Vlny aktivují činnosti kolagenových a elastických vláken, které si pak lépe plní svou funkci, a kůže se vyhlazuje a zpevňuje. Díky této metodě se můžete zbavit také celulitidy, což je také věc, se kterou mnoho žen marně a vytrvale bojuje.

Nebojte se hubnout

Radiofrekvenci je možné bezpečně použít na různých částech těla. Nezřídka ženy přichází s tím, že je trápí především povislá kůže v oblasti obličeje. Právě kvůli hubnutí mohou ženy v pokročilejším věku přijít o plné tváře, a namísto toho mají povislou kůži, která je zbytečně zestaršuje. Působením radiofrekvenční energie se obličej přirozeně vypne vyhladí. Díky tomuto ošetření je možné vyhnout se radikálním zákrokům, které už vážně zasahují do celého organismu.

Prevence je základ

Neinvazivní zákroky je vhodné provádět až po úspěšném dokončení odtučňovací kúry. Doporučuje se zákrok opakovat přibližně jednou za pět let, aby byl efekt trvalý. Je třeba upozornit, že se samozřejmě nejedná o žádný zázrak. Funguje především na ty případy, kdy je kůže pouze mírně povolená a potřebuje trochu podpořit a omladit.

Ženy s výrazně povislou tváří, pažemi a přebytečnou kůží na břiše nemohou očekávat, že se jim obličej zcela vrátí do stavu, v jakém jej měly zamlada. V takovém případě už je potřeba přistoupit k invazivnějším metodám. Ale ani ty nedokážou vždy napravit škody, které jsme si na obličeji napáchaly léty zanedbávání a nevhodného životního stylu. Jak člověk se svým tělem zachází, tak podle toho také vypadá. O pleť je potřeba se zcela systematicky starat. Jde zejména o zdravou stravu, pravidelný pohyb, omezení stresu a dostatečný odpočinek. Pak lze doufat, že vám mládí vydrží dlouho a nebudete se muset ani na služby korektivní dermatologie obracet.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button