CvičeníPřírodní léčbaZdravé tipy

Sexem ke zdraví? Ano, podívejte se na 5 překvapivých přínosů sexu pro naše zdraví

Některé z přínosů sexu pro zdraví patří úleva od stresu, zlepšená imunita, kardiovaskulární síla a psychická kondice. Přivádí vás také blíže k vašemu partnerovi, a zároveň vám poskytuje uvolnění, a radost bez napětí.

Uvolňování oxytocinového hormonu během orgasmu vám pomůže zvýšit emocionální vazbu. Navíc oxytocin pomáhá regulovat normální hladiny krevního tlaku a poskytuje úlevu od bolestivých pocitů. Lékaři dále tvrdí, že mít orgasmus je jako restartování celého systému.

Zdravotní přínosy sexu již nejsou známy lidem po celém světě, protože žili v konzervativnější době. Sex je třípísmenné slovo, které potřebuje podporu mnoha čtyřpísmenných slov, jako je láska a chtíč, abychom ho dokončili. Sex ve vztahu lásky, důvěry a intimity má řadu přínosů pro zdraví.

Jak mnozí mohou tvrdit, že bychom měli cvičit denně, jíst dobré výživné potraviny a užívat multivitamíny pro dobré zdraví, pak je sex skutečně nutný? Odpověď je ano. Lékaři naznačují, že pokud praktikujete bezpečný sex, tak je to rozhodně dobré pro vaše celkové zdraví. Časopis Biologická psychologie obsahuje výzkumné zprávy ze Skotska, které ukazují, že sexuální praktiky jsou užitečné při udržování normálního krevního tlaku.

Zdravotní přínosy sexu

Většina lidí má sex, protože je to příjemný zážitek. Nyní je ještě více důvodů, proč pokračovat v příjemné aktivitě. Sex může dělat zázraky pro vaši celkovou pohodu a zdraví.

Podle Stanford Daily, snížení stresu a deprese jsou mezi 10 nejlepších přínosů pro zdraví ze sexu. Některé ze zdravotních výhod sexu jsou následující.

1. Snižuje bolesti hlavy

Sex může dokonce pomoci zmírnit bolest. Během sexuální aktivity je hormon oxytocin vylučován tělem. Tato sekrece vede k uvolnění endorfinů, o kterých je známo, že odstraňují otravné bolesti hlavy, žaludeční křeče a bolesti v těle. Takže až vám řekne žena, že se jí nechce, že jí bolí hlava, tak jí toto můžete připomenout. 🙂

2. Zlepšuje cirkulaci krve

Sexuální vzrušení zvyšuje tok krve do mozku rychleji. Zvýšená srdeční frekvence a dobrý přívod krve do mozku má za následek vynikající fungování mozku. Tento zdravý průtok krve vytváří více kyslíku a tělo se také zbavuje toxického odpadu.

3. Zmírňuje stres

Nedávné lékařské studie prokázaly, že lidé, kteří se dopouštějí bezpečného, ​​zdravého pohlavního života, jsou šťastnější, uvolněnější a méně stresující než ostatní, kteří jsou ve svém životě zbaveni adekvátního sexu. Je dokázáno, že lidé, kteří mají pravidelný sex, mají v noci hluboký spánek a zůstávají svěží po celý den.

4. Prodlužuje život

Podle lékařských zpráv mohou dva až tři orgasmy v týdnu prodloužit život. Hormon DHEA uvoňující se u orgasmu funguje jako antidepresivum a zlepšuje imunitu v těle. Rovněž opravuje poškození tkání a zlepšuje pleť a pokožku.

5. Tělesná povědomost

Kvůli pravidelnému sexu se správně staráme o naše tělo. Abychom mohli vypadat příjemně našim partnerům, snažíme se zůstat fit a v dobré kondici. Sexuální styk také spálí téměř 100 až 200 kalorií každých třicet minut. Takže všichni ti, kteří chtějí ztratit tyto extra kila, si mohou šťastně dopřát nějakého extra sexu.

Pravidelná sexuální aktivita zvyšuje hladinu testosteronu a estrogenů v těle. Testosteron posiluje svaly a kosti v našem těle a také udržuje srdce ve výborném stavu. U žen správné hladiny estrogenu pomáhají předcházet závažným onemocněním srdce. V dnešním rušném životě možná nebudete mít příliš mnoho času na dobrý sex, ale vždy byste měli vynaložit další úsilí na dokonalou, šťastnou a zdravou rodinu.

Poznámka: Oddávání se nebezpečnému sexu může způsobit náchylnost k AIDS a STD, takže buďte opatrní. Sex vám může pomoct stát se zdravějším, ale špatné chování může být velmi nebezpečným životním stylem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button