Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Co se stane s vaším tělem, když do sprchy zavěsíte eukalyptus?

Sprcha je pro mnohé vzácný okamžik, který si po celém dni, plném stresu a shonu, skutečně užijí. Ráno vám pomůže probudit se a nabudí vaše tělo do celého dne, večer naopak očistí těsně před spaním. Potrpíte si na kvalitní mýdla a šampony, které voní? A věděli jste, že existují přírodní způsoby, jak zlepšit sprchování? Je to jednoduché, stačí jen zavěsit eukalyptus za sprchovací hlavici.

Co je to eukalyptus?

Jde o strom, který je původem z Austrálie a využívá se v domorodé medicíně po tisíce let. Má silné aroma, takže okamžitě pomůže vašim dýchacím cestám. Listy jsou poměrně odolné, takže ve sprše budou ideální. Vydrží tam dlouho, vyměnit je můžete ve chvíli, dokud nebudou příliš mokré.

Eukalyptus a pára

Eukalyptový esenciální olej je extrahován párou, takže přidání několika větví do vaší koupelny stimuluje příznivé vlastnosti rostliny. Je zvláště důležité využít eukalyptus k léčbě respiračních příznaků nachlazení a chřipky.

Další výhody eukalyptu:

  • Má antibakteriální a analgetické vlastnosti
  • Působí na bolestivé klouby
  • Bojuje se zánětem
  • Posiluje imunitní systém
  • Vytlačuje hlen
  • Funguje také proti vším ve vlasech
  • Bojuje se zánětem
  • Přináší osvěžující a uvolňující vůně

Jak používat eukalyptus?

Zavěšení eukalyptu ve sprše je tak jednoduché! Nadchne vás, jelikož tento trik pomůže vašemu zdraví. Sprchování tak bude zábava a vy si i zde odpočinete. Jak na to?

Jednoduše kupte čerstvý eukalyptus. Najdete jej ve většině květinářství, v obchodech se zdravou výživou a podobně. Vezměte motouzek a spojte jím dva nebo tři konce eukalyptu k sobě. Druhý konec motouzku připevněte ke sprchovací hlavici a to tak, že eukalyptus zavěsíte dolů, co nejblíže ke zdi. Listy budou tolerovat trochu vody. Nyní nezbývá nic jiného, než pustit vodu a užít si svou koupel. Měnit eukalyptus se doporučuje jednou za týden.

Používejte v koupelnových výrobcích

Eukalyptový olej můžete přidat také do domácího deodorantu, mýdla či zubní pasty. Rovněž si můžete sami připravit sprchový gel s eukalyptovou vůní a využívat jej. Jak na to?

Ingredience:

  • Eukalyptový a citronový olej
  • 1 citron3 šálky jedlé sody
  • 1 šálek vody
  • Formičky na led

Postup:

Smíchejte jedlou sodu s jedním šálkem vody ve velké míse. Míchejte, dokud se z ní nestane lepidlo. Přidejte kúru z citronu a míchejte. Tuto směs dejte do formiček na led a přitlačte, abyste se ujistili, že se nerozpadne, jakmile jí vytáhnete ven. Chcete-li, můžete do formiček přidat okvětní lístky a další věci a to do spodní části formiček dřív, než je naplníte.

Do každé formičky přidejte pět až deset kapek citronového a eukalyptového oleje a to v závislosti na velikosti formičky a vašich preferencí. Dejte na suché a čisté místo a nechejte uschnout, což trvá pět až sedm dní.

Tento proces můžete urychlit tím, že jej budete péct při 180 stupních Celsia a to asi 15 minut. Ujistěte se před pečením, že do trouby vkládáte formičky, které jsou do trouby vhodné a bezpečné. Následně usušené tablety vyklopte z formy. Uchovávat je můžete ve skleněné nádobě ve vaší koupelně, kde budou připraveny k použití. A jak je využít? Vezměte tuto tabletu, vložte do vany (mimo odtok) a užijte si krásnou vůni!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button