Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jablečná octová koupel pomáhá k léčbě artritidy a bolesti kloubů

Bolesti jsou obecně velmi nepříjemné, zasahují do vašich každodenních činností, omezuje vás a spoustu dalšího. Kdykoliv trpíte bolestmi kloubů, je opravdu těžké něco dělat. Někoho mohou bolest klouby po dlouhém a namáhavém dni, kdy třeba stojí celý den na nohou nebo toho hodně nachodí. Tento typ bolesti kloubů je obvykle chvilkový a zmizí po řádném odpočinku.

Chronická bolest

Někteří lidé však trpí chronickou bolestí kloubů nebo mohou dokonce trpět artritidou, což je zánět kloubů. Existuje mnoho různých forem artritidy a může postihnout jakoukoliv část těla od krku až k vašim nohám. Pokud trpíte bolesti kloubů, zjistíte, že z běžných léků jich jen pár poskytuje úlevu. A to ještě ne vždycky stoprocentní úlevu.

Jedním z nejlepších způsobů, jak zmírnit bolesti kloubů a příznaky artritidy je několik změn v životním stylu. A to včetně změny stravovacích návyků. Pokud trpíte artritidou a bolestí kloubů, můžete si vzít prášek. Ne vždycky však mohou léky nefungovat. Pak můžete vyzkoušet jiný způsob. Přírodní způsob, který může pomoci vyléčit vaše bolestivé klouby. A to s pomocí jablečného octa.

Způsoby využití jablečného octa

Jedním z nejlepšího způsobu, jak používat jablečný ocet k ulehčení bolesti kloubů je vytvořit si léčivou lázeň. Smíchejte jablečný ocet se šesti šálky teplé vody. Poté můžete tuto lázeň využívat na ruce i nohy. Pokud trpíte bolestí krku, namočte hadr do připravené směsi a umístěte jej na krk či jinou část těla, kde cítíte bolest.

Další možností pro lokální léčbu bolesti kloubů je smíchat jablečný ocet s kokosovým olejem nebo olivovým olejem. Použijte dvě lžíce jablečného octa na jednu lžíci oleje. Dobře promíchejte a směs aplikujte na postižené klouby. Vetřete jí do pokožky a nechejte působit, abyste získali úlevu od bolesti. Pokud budete provádět tento postup pravidelně, zaznamenáte velký rozdíl v bolesti.

Jablečný ocet můžete také konzumovat, abyste zabránili artritidě. Smíchejte jednu až tři polévkové lžíce jablečného octa s osmi uncemi vody nebo s jakýmkoliv druhem ovocné šťávy. Dobrou volbou pro kombinaci je třešňová šťáva. Ta může poskytnout další přínosy pro lidské zdraví. Popíjejte třikrát denně a to nejlépe před každým jídlem.

Aplikovat můžete také směs vody a jablečného octa přímo na zanícené klouby. Pomůžete tak zmírnit bolesti a problémy, které vám artritida může způsobit. Jablečný ocet je skvělou volbou pro zmírnění bolesti kloubů.

Síla jablečného octa

Jablečný ocet nepomáhá jen při artiritidě, ale má také spoustu dalších léčebných přínosů pro lidské tělo. Je znám také tím, že pomáhá při hubnutí. Každý by měl zvážit pravidelnou konzumaci jablečného octa. Je to pro lidské tělo přínosné!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button