Jídlo a stravováníPřírodní léčba

Dva recepty na skvělé přírodní energy nápoje, které zpomalí stárnutí

Trpíte nedostatkem energie? Hledáte účinné řešení, které vás udělá mladším a krásnějším? Nefungují vám klasické tělové krémy ani pravidelný pohyb? Máme pro vás řešení, které vás udělá mladší, silnější a krásnější. To vše za pomocí přírodních látek.

Přírodní řešení na všechny problémy

Vzhledem k tomu, že se stárnutí nelze vyhnout, vždy se můžete rozhodnout pro zdravé stárnutí. Kurkuma je známá a velmi oblíbená v čínské medicíně a Ayurvédě, jako léčivá bylina, která oddaluje proces stárnutí.

Nejběžnější řešení lékařů, kteří chtějí potlačit příznaky stárnutí, je strava bohatá na antioxidanty. Právě v kurkumě je vysoké množství kurkuminoidu, což je přírodní a velmi silný antioxidant.

Četné studie spojené s kurkumou dokazují rozsáhlé protizánětlivé účinky. Možná právě proto se lidé na Okinawě dožívají vysokého věku. Patří totiž mezi největší konzumenty kurkumy.

Níže pro vás máme připravené energy nápoje, která vás učiní mladšími.

Kurkumová pasta

Tento nápoj je skvělý na denní popíjení. Má výborné antioxidační účinky.

Co potřebujete:

  • ¼ šálku kurkumy v prášku
  • ½ lžičky černého pepře
  • ½ šálku filtrované vody

Všechny ingredience smíchejte v hrnci a mírně zahřejte. Neustále míchejte, až získáte homogenní směs. Až budete hotovi, nechte směs vychladnout a uložte do ledničky.

Směs konzumujte podle potřeby během dne. Vhodné jako přídavek do snídaňových kaší.

Zlaté mléko

Výborný a velmi chutný recept ke každodennímu užívání. K přípravě potřebujete:

  • ¼ lžičky kurkumové pasty
  • 1 šálek mandlového mléka
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce medu

Všechny složky vložte do hrnce, kromě medu. Povařte na mírném ohni a míchejte do té doby, než získáte homogenní směs. Po dokončení nalijte obsah do nádoby a přidejte med. K dochucení můžete přidat černý pepř, který zvýší vstřebávání a účinky kurkumy. Konzumujte tuto směs každý den a budete překvapeni výsledky.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button