Péče o těloPřírodní léčba

Péče o diabetické nohy: jak správně léčit vředy, tomu neuvěříte

Vředy často vznikají díky špatně kontrolované cukrovce, která poškozuje tkáň nohou a vytváří vředy pod pokožkou. Nejčastěji se vyskytují pod prsty a bříšky chodidel. Vředy však mohou proniknout až do kosti. Dobrá péče o nohy a prevence proti cukrovce, může předcházet tomuto nepříjemnému zdravotnímu problému. Jak správně léčit vředy u diabetické nohy, si ukážeme v tomto článku.

Jaké jsou příčiny vzniku vředů

Jedním z prvních příznaků nožního vředu je drenáž nohou – znečistí vaše nohy, ponožky nebo boty. Dochází poté k otoku, podráždění, zarudnutí a zápachu nohou. Nejviditelnější projev toho, že se jedná o vřed, je černá tkáň obklopující problémové místo. Tmavá místa se tvoří z důvodu absence zdravého průtoku krve do oblasti kolem vředu. Známky vředů na nohou nejsou vždy zřejmé. Někdy se nemusí ani projevovat do té doby, než se nakazí.

V ten moment je důležité poradit se o léčbě se svým lékařem!

Nejčastější příčiny vzniku vředu na diabetických nohou je špatný krevní oběh, vysoká hladina cukru v krvi, poškození nervů, podrážděné či zraněné nohy, vysoký krevní tlak, atd.

Jak se zbavit vředů přirozenou cestou

Pokud trpíte některým z výše uvedených problémů, měli byste se vyvarovat těmto věcem, aby se váš zdravotní problém více neprohloubil.

  • Ujistěte se, že nevystavujete nohy příliš dlouhému a častému tlaku (časté běhání či dlouhá chůze)
  • Střídejte pohyb s odpočinkem
  • Pokud máte zranění na noze, pravidelně jej čistěte

nohyPokud se vám nedaří vyléčit vaše nohy pomocí lékařů, můžete vyzkoušet naší přirozenou cestu. Tato metoda je velmi jednoduchá a účinná.

K vyléčení potřebujete:

  • jednu čistou bavlněnou látku
  • černé fazole

Vezměte černé fazole a rozdrťte je na prach. Naneste prášek černých fazolí na ránu, ale předtím oblast důkladně vyčistěte. Ránu zakryjte obvazem a oblečte si čisté ponožky. Nechte působit přes noc. Ráno sundejte obvaz. Ránu kompletně vyčistěte a postup opakujte. Uvidíte, jak vám vředy budou mizet před očima.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button