Péče o těloPřírodní léčba

Léčba hypotyreózy? Známe přírodní metody!

Hypotyreóza neboli nedostatečná aktivita štítné žlázy se objevuje tehdy, když štítná žláza nefunguje tak, jak by měla a nevyváří dostatečné množství hormonů štítné žlázy. Je to onemocnění, které může postihnout kohokoliv a toto onemocnění, podobně jako kterékoliv jiné, se musí léčit.

Léčba hypotyreózy

Obvykle se tato nemoc léčí s pomocí léků jako například Synthroid (levothyroxin). Jde o lék účinný, ovšem má škodlivé vedlejší účinky, které mají vliv na celkové zdraví. Skvělá zpráva je, že můžete vyzkoušet jiné formy léčby, což může ve finále podpořit funkci štítné žlázy. A někdy i bez léků.

Většina přírodní léčby hypotyreózy zahrnuje změnu životního stylu, především se pak zaměřuje na jídelníček. Když však vytrváte, výsledek se dostaví. Nejlepší léčby hypotyreózy zajišťují začlenění správných minerálů a doplňků. Co všechno je dobré ze svého jídelníčku vyřadit? Jak se stravovat? Přinášíme pár informací a tipů, jak na to.

Bez lepku a kaseinu

Nejčastější problémy a alergie jsou dnes z pšenice a mléčných výrobků a to z důvodu hybridizovaných proteinů glutenu a kaseinu A1. Tyto proteiny mohou způsobovat syndrom propustných střev, která naopak způsobí zánět štítné žlázy a ovlivní její funkci. Je nutno zaměřit se na stravu bez lepku.

Vyhněte se BPA

Bisfenol A (BPA) je silným disruptivem endokrinního systému a má negativní účinky na štítnou žlázu ve vašem těle. Vzhledem k tomu, že BPA obsahují plastové lahve, je dobré konzumovat vodu a další nápoje jen ze skla nebo nerezové oceli. Můžete pít z plastových lahví ovšem z těch, které neobsahují BPA.

Kontrolujte hladinu jódu

Ke správné funkci štítné žlázy potřebujete jód. Máte-li nízkou hladinu jódu, je dobré zaměřit se na konzumaci organického kapalného jódu. Přírodní jód najdete například v rybách, korýších, vejcích, řasách, chřestu, houbách, sezamových semínkách, česneku a spoustě dalších.

Detoxikace od těžkých kovů

Tělo je často „zahlceno“ různými škodlivinami. Doporučujeme proto využít funkci detoxikaci, která to všechno z těla odstraní. Kombinace mléče, kurkumy, Chlorelly a koriandru skvěle pomáhá detoxikovat tělo od škodlivých kovů a buněk.

Víc selenu

Ujistěte se, že ve své stravě máte dostatečné množství selenu. Selen můžete do těla dostávat s pomocí běžných potravin. Selen obsahují potraviny jako například losos, slunečnicová semínka, hovězí maso, houby, cibule nebo oříšky.

Odstraňte amalgámové plomby

Máte-li v ústech amalgámové výplně, pak si promluvte se svým zubařem o možnosti výměny za bezpečnější materiál.

Snižte spotřebu cukrů

Cukr je obsažen snad v každém jídle. Běžně lidé snídají sladké potraviny, mezitím si dají ovoce, kousek čokolády, dezert a podobně. Musíte snížit příjem cukrů a nahradit je zdravými tuky. Příliš mnoho sacharidů zvyšují estrogen a negativně ovlivňují funkci štítné žlázy. Namísto toho konzumujte zdravé tuky, které vyrovnávají hormony. Jaké tuky to jsou? Například kokosový olej, kokosové mléko, avokádo, losos, chia semínka, lněné semínka nebo konopné semena.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button