KrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

Léčba vypadávání vlasů s medem + recepty jak ho zkombinovat,aby jste zastavili ztrátu vlasů

Máte strach, že ztratíte vlasy úplně? Zkoušeli jste med? Léčba vypadávání vlasů s medem není nová a používá se už od starověku, ale není to všeobecně známo. Med, v kombinaci s jinými přírodními přísadami a v některých případech syntetickými přísadami, může udělat zázraky při zastavení vypadávání vlasů nebo plešatosti.

Med

Med, se silnými antioxidačními vlastnostmi, má germicidní a fungicidní vlastnosti, stejně jako přírodní vosk, takže je skvělý pro kondicionování vlasů a pro zastavení vypadávání vlasů. Otázkou je, jak se to děje?

Samotná myšlenka masírování pokožky hlavy a vlasů s tím lepkavým, sladkým a kapajícím medem může znít děsivě a chaoticky, ale může to být přesně to, co musíte udělat, aby jste snížili vypadávání vlasů. S medem může být ztráta vlasů účinně minimalizována. Proto jsou medové léky na vypadávání vlasů dobrou zprávou pro ty, kteří jsou plešatí rychle, nebo pro ty, kteří začínají vidět známky plešatosti dříve, než se mohli oženit nebo najít přítelkyni!

Ženy by se neměly příliš smát, protože vypadávání vlasů a alopecie nejsou pro muže výhradní. Ženy se také stávají obětí ztráty vlasů a když se děvčata stávají plešatá, vypadají mnohem neobvykleji než plešatí muži. Takže ztráta vlasů je pro někoho strašná věc, ale naštěstí to může být ošetřeno medem.

Příčiny ztráty vlasů

Mikrobiální aktivita vlasových kořenů a suchost pokožky hlavy jsou dvěma hlavními příčinami a použití medu může být velmi užitečné při léčbě těchto problémů. Akutní slabost může být také hlavní příčinou, zvláště pokud někdo trpí dlouhodobou slabostí, v případě úrazu nebo nemoci. V takových případech může být med užitečný, ale trochu jiným způsobem. Budeme se snažit řešit každý typ odděleně tak, aby med fungoval na vypadávání vlasů pro každého.

Ztráta vlasů způsobená mikrobiální aktivitou u vlasových kořínků

Zatímco vlasy jsou jednou z nejkrásnějších částí naší osobnosti, je to také jedna z nejšpinavějších. Je to proto, že je většinu času v otevřeném prostoru, na rozdíl od většiny ostatních částí těla. Vlasy zachycují spoustu prachu a mikrobů po celý den. Tento prach funguje jako ideální půda pro mikroby, prachové roztoče a houby, které dělají to nejlepší k oslabení vlasových kořenů. Nakonec začne vypadávání vlasů. Antimikrobiální a antifungální vlastnosti medu mohou být v těchto případech velmi užitečné. Vše, co musíte udělat, je jemně masírovat pokožku hlavy s některou z následujících směsí.

Čistý med samotný.

Směs medu a tvarohu (od každého 2 polévkové lžíce)

Směs medu a citrónové šťávy (od každého 2 polévkové lžíce)

Směs medu a některého z následujících esenciálních olejů – Rozmarýn, Jojoba, Cypřiš, Levandule, Tea Tree, Cedrové dřevo, Patchouli, Pomeranč, Citrón, Grapefruit nebo Kafr (2 polévkové lžíce medu a 1-2 kapky libovolného esenciálního oleje).

V tomto okamžiku dovolte mi dodat, že esenciální oleje z Rozmarýnu, Tea Tree a Kafru fungují nejlépe při zastavení vypadávání vlasů tím, že eliminují mikrobiální aktivitu ve vlasové pokožce, kvůli jejich silným antimikrobiálním a antifungálním vlastnostem. Vybírejte kvalitní esenciální olej z lékárny nebo z obchodu se zdravou výživou.

Ztráta vlasů způsobená lupy

Lupy, ať už mastné nebo suché, jsou jednou z příčin ztráty vlasů, je to otázka debaty, protože různé výzkumné studie mají různé názory. Může nebo nemusí být příčinou plešatosti. Někteří vědci jsou toho názoru, že lupy vedou ke ztrátě vlasů, ale jsou blízké normálním hladinám a nevedou k těžkému vypadávání vlasů ani plešatosti. Věří také, že lupy nejsou příčinou vypadávání vlasů, ale mohou jednoduše zhoršit jiné příčiny. Druhá skupina říká, že lupy jsou hlavní příčinou vypadávání vlasů a že těžké lupy mohou také vést k plešatosti. Nicméně, aniž bychom se zapojili do debaty, uvedli jsme ji zde, protože použití medu pro ztrátu vlasů způsobené lupami může být velmi užitečné.

Lupy jsou situace, kdy kůže na pokožce hlavy se vysuší, zemře a vypadává jako vločky. V tomto procesu se někdy odlupují některé vlasy spolu s kořeny. Toto vysychání a smrt kůže je způsobeno různými důvody, především kvůli houbám jako Malazzeia Globosa a Pityrosporum Ovale (nazývané také Malazzeia Furfur). Mezi další příčiny patří mimo jiné nedostatek vlhkosti, nedostatek výživy pokožky, podvýživa, seboroická dermatitida, stres a úzkost, nedostatek klidu, cvičení, hormonální poruchy, dlouhodobé vystavení se nepříznivým povětrnostním podmínkám a prachu. Ve skutečnosti je pravá nebo jediná příčina lupů stále neznámá. V téměř všech případech, které jsou diskutovány výše, může být použití medu pro léčbu ztrát vlasů užitečné.

Med má antifungální vlastnosti, které mohou být užitečné při léčbě lupů v důsledku houbových infekcí. Navíc přírodní vosk v něm a jeho zvlhčující vlastnosti mohou pomoci při léčbě lupů v důsledku sucha a expozice nepříznivému počasí.

Med – jojobový olej

Jedná se o skvělou kombinaci obsahující kondicionér stejně jako léčbu lupů. Zde je způsob, jakým to uděláte:

Složení: Med & Jojobový olej v téměř stejném množství (množství závisí na tloušťce a délce vlasů). 2-3 lžíce každého a několik kapek esenciálního oleje z Kakostu (Geranium), santalového dřeva nebo levandule budou uspokojivé.

Příprava: Přísady důkladně promíchejte do jednotné směsi.

Aplikace: S touto směsí masírujte vlasové kořeny nebo pokožku hlavy pomocí prstů. Vyvarujte se intenzivního tření.

Med – cibulová šťáva

To je velmi oblíbený lék proti lupům a následnému vypadávání vlasů.

Složení: 1 lžíce medu a 1 lžíce cibulové šťávy. Množství se může lišit v závislosti na délce a tloušťce vlasů.

Příprava: Smíchejte obě složky jemně.

Aplikace: S touto směsí masírujte pokožku hlavy a vlasy. To přinese velmi dobré výsledky.

Med – citronová šťáva

Stačí nahradit cibulovou šťávu citronovou šťávou. Zbytek postupu zůstává stejný.

Med – pasta z Ibišku

Ibišek se používá po celá staletí k léčbě lupů v Indii a sousedních zemích. Při smíchání s medem může být ztráta vlasů způsobená lupinami efektivně řízena touto léčbou.

Budete potřebovat:

3-5 květů ibišku

20 listů z Ibišku

šálek vody

Mixér

Miska

Kelímek

Opatrně umyjte listy a květy.

Vložte okvětní lístky a listy do misky a ponořte do šálku vody po dobu 15 minut.

Když změknou, vyjměte z misky a vložte do mixéru.

Mixujte dokud nebude směs hladká a pak ji můžete dát do kelímku.

Poté smíchejte jen množství, které potřebujete na pokožku hlavy s medem.

Aplikace: Vše, co musíte udělat, je aplikovat na pokožku hlavy, nechat 10-15 minut a pak opláchnout. Budete překvapeni výsledky!

Med – Pískavice řecké semeno

Toto ošetření se také provádí v některých místech na světě.

Složení: 2 lžíce semínek pískavice a 1 polévková lžíce medu.

Příprava: Namočte semena asi dvanáct hodin (přes noc) a rozemelte je na pastu. Dobře promíchejte s medem.

Aplikace: Stačí aplikovat směs na vlasové kořeny (pokožku hlavy), nechat ji 10-15 minut působit a pak ji opláchnout.

Ztráta vlasů kvůli slabosti

Slabost nebo akutní nedostatek energie může také být příčinou vypadávání vlasů, ačkoli je tento stav ve většině případů dočasný. Použitím medu může být ztráta vlasů způsobená takovou slabostí účinně omezena. Tyto typy vypadávání vlasů jsou časté u pacientů trpících dlouhodobým onemocněním nebo onemocněním v těhotenství a laktaci a zejména u lidí, kteří podstupují chemoterapii k léčbě rakoviny. Ačkoli med nemůže zastavit ztráty vlasů v důsledku rakoviny, může být použit pro rychlé zotavení pacientů ze slabosti v důsledku jiných příčin. Med slouží jako velký zdroj snadno absorbované energie a to pomáhá pacientům se zotavit ze slabosti, čímž se snižuje jejich ztráta vlasů.

Ztráta vlasů způsobená stárnutím

Ztráta vlasů je dobře známým příznakem stárnutí, ale také se to stává kvůli vysoké koncentraci volných radikálů nebo oxidantů v těle. Zdá se, že tyto volné radikály jsou mnohdy odpovědné za předčasné stárnutí a zhoršování příznaků stárnutí, včetně ztráty vlasů, vrásek, ztráty zraku a makulární degenerace. Med je bohatý na antioxidanty, včetně vitaminu C, a proto může být použit k odstranění volných radikálů v těle. To naopak může snížit příznaky stárnutí, zpomalit a snížit výslednou ztrátu vlasů.

Ztráta vlasů způsobená hormonální nerovnováhou

Bohužel tento způsob ztráty vlasů nemůže být léčen pomocí medu. Musíte zkusit více hlavních léků a léčby, abyste nejprve odstranili nerovnováhu v hormonech.

Někteří lidé jsou alergičtí na med. Nezapomeňte otestovat svou alergickou reakci dříve, než ji aplikujete na celou pokožku hlavy.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button