Přírodní léčbaZdravé tipy

Přejedli jste se? Bolí vás žaludek? Zde je 7 přírodních receptů!

1. Fernet

Když jste extrémně plní, není nic lepšího než výstřel fernetu. Jedná se o jeden z mála typů alkoholu, který je účinný pro žaludeční problémy.

2. Zázvor

Když mluvíme o zázvoru, je tento pikantní kořen používán po celém světě k vyléčení žaludků.

Kromě svých protizánětlivých vlastností a dalších přínosů pro zdraví, zázvor pomáhá při trávení a usnadňuje bolest žaludku. Čerstvý zázvor je nejúčinnější formou a doporučuji si z něj udělat jednoduchý čaj.

3. Máta

Stejně jako zázvor, čerstvá máta pracuje nejlépe k usazování žaludku a vše, co potřebujete, je šálek teplé vody a pár větví máty, aby jste si udělal čaj.

4. Heřmánek

Čaj z heřmánku nejen uklidňuje bolestivý žaludek, ale může také zklidnit nervy. Máte-li problémy se spaním kromě bolesti žaludku, domácí heřmánkový čaj může být přesně to, co potřebujete. Sušené heřmánkové květiny se obvykle prodávají v obchodech se zdravou výživou nebo v bylinných obchodech, ale můžete snadno najít heřmánkový čaj na poličce v každém obchodě s potravinami, protože je jedním z nejběžnějších bylinných čajů. Přidejte citron pro příchuť.

6. Teplá slaná voda

Použil jsem pouze teplou slanou vodu, abych si pomohl s bolestí v krku, ale slyšel jsem, že dělá zázraky na rozrušený žaludek. Jeden šálek teplé vody s lžičkou soli je vše, co potřebujete. Nejlepších výsledků dosáhnete tím, že jej pijete co nejrychleji; nicméně nedoporučuji to, pokud máte další zdravotní problémy, jako je vysoký krevní tlak.

7. Jablečný ocet

Jablečný ocet používá se hlavně jako přírodní čistící prostředek nebo jako antiseptický přípravek, ale může se také použít k pomoci při trávení, pomoci vstřebávání živin a k léčbě bolestí žaludku. Stačí dát pár čajových lžiček do sklenice studené nebo teplé vody. Chcete-li pomoci absorbovat živiny, vypijte ho před jídlem. Ujistěte se, že používáte jablečný jablečný ocet a ne jiné druhy octa.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button