KrásaPéče o těloPřírodní léčba

Suché ruce a nohy – jak je léčit s pomocí domácích přípravků?

Zima je tady a suchá pokožka se může objevit takřka kdykoliv. Nepříjemně svědí, štípe a pálí a vy se snažíte udělat vše proto, aby tomu tak nebylo. Po ruce máte vždy nějaký ten krém, který by měl správně pomoci. Ne vždycky to tak je. Suchá pokožka po čase hrubne, protože odvádí veškerou vlhkost pryč. Budete takto trpět celou zimu? Můžete vyzkoušet pár domácích pomocníků.

Krémy versus příroda

Samozřejmě se můžete vyzbrojit krémy, klidně i z lékárny, které mají tendence pomoci na suchou pokožku. Jenže ne vždycky jsou tyto krémy finančně dostupné a ne vždycky umí stoprocentně pomoci. Navíc obsahují spoustu chemických látek, na které ne všichni reagují dobře. Vyzkoušejte namísto toho raději přírodní metody. Tyto jednoduché léky si připravíte v pohodlí domova a léčba suchých rukou a nohou tak už nebude žádný problém. Připravte si některý z těchto domácích prostředků a uvidíte!

Vazelína

Aplikujte vazelínu nebo hustou smetanu na vaše ruce a odstraníte suchost. Každý den můžete masírovat vazelínou ruce a nohy přibližně pět minut a poté nasaďte tenké rukavice a ponožky, díky čemuž vlhkost pronikne hluboko. Vazelína pomáhá pokožce vstřebat hydrataci a následně je jemná na dotyk.

Med a aloe vera gel

Chcete-li se zbavit suché, šupinaté a popraskané ponožky na nohou a rukou, můžete použít směs medu a gelu z aloe vera. Extrahujte gel z aloe vera a promíchejte se stejným množstvím medu. Směs pořádně promíchejte a masírujte s ní ruce a nohy. Nechejte deset minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou. Tato směs může pokožku hydratovat, vyživovat a brání také šupinatění. Používejte dvakrát až třikrát týdně.

Pemza

Suchá pokožka také může nastat také kvůli odumřelé kůži. Ujistěte se proto, že se jí zbavíte. Použijte pemzu na dané oblasti během sprchování. Odstraňují mrtvou pokožku a vaše ruce a nohy budou krásně hladké a měkké. Opakujte dvakrát týdně, aby jste dosáhli kýženého efektu. Pozor, nepřehánět.

Peeling

Můžete si vytvořit také domácí peeling a to s pomoci hnědého cukru a olivového oleje. Vše, co potřebujete, jsou dvě polévkové lžíce hnědého cukru a dvě polévkové lžíce olivového oleje. Smíchejte v misce a použijte na ruce a nohy. Masírujte po dobu deseti minut a následně omyjte. Tento domácí peeling tělo pomáhá přirozeně detoxikovat.

Mýdlo

Vytvořte si vlastní domácí směs na ruce a nohy, která vám pomůže zbavit se suché pokožky. Do misky dejte teplou vodu, přidejte jednu polévkovou lžíci jedlé sody, tři až čtyři kapky mátového oleje a jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Promíchejte a namočte do směsi ruce a nohy na deset minut. Pokožka bude díky tomu krásně hydratována a vyživená.

Noční pomocník

Aplikujte silnou vrstvu krému nebo vazelíny spolu s několika kapkami olivového oleje. Pečlivě vmasírujte do nohou a rukou, následně obalte rukavicemi a bavlněnými ponožkami a nechejte působit přes nos. Následující ráno bude vaše pokožka krásně vyživená.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button