Péče o těloPřírodní léčba

Chcete očistit játra a nebýt unavení? Konzumujte tento zázvorovo – kurkumový nápoj!

Slyšeli jste někdy o takzvaném zlatém mléce? Jde o směs koření a bylin, které se míchají s kokosovým olejem a kokosovým mlékem. Je to velmi chutný nápoj, který je bohatým zdrojem živin a nabízí tak nesčetné množství pozitivních přínosů pro lidské zdraví. Toto zlaté mléko můžete popíjet během celého dne, ale většina lidí jej konzumuje ráno, na prázdný žaludek a také před spaním.

Co je to zlaté mléko?

Pochází z Indie a bylo široce využíváno v ajurvédské medicíně pro detoxikaci, pro zdravou hladinu cukru v krvi, díky svému protizánětlivému účinku se využívalo při řadě problémů a nemocí. Jde o zázračný nápoj, který vám pomůže detoxikovat játra před spaním. Jde o krémový, chutný a výživný nápoj. Co všechno ve zlatém mléce je a jaké výhody pro lidské zdraví má? To vám nyní přinášíme.

Co ve zlatém mléce najdete?

Jde o směs kokosového mléka, kokosového oleje, zázvoru, kurkumy a černého pepře. Je možno jej také osladit medem. Kurkuma je nejúčinnější složka, která má četné léčebné vlastnosti a nabízí různé zdravotní výhody pro lidské tělo. Neznamená to však, že by snad zázvor, kokos nebo černý pepř neměli žádné přínosy pro lidské zdraví. Tradičně se tento nápoj vyrábí z mléka a podává se zahřívaný.

Jaké má zlaté mléko výhody pro lidské zdraví?

Kurkuma – se dlouho využívá k léčbě různých nemocí jater, respiračních onemocnění, bolesti svalů a kloubů, kožních poruch, gastrointestinálních problémů a mnoha dalších. Působí jako silný antimikrobiální a protizánětlivý prostředek, který je přínosný pro chronické nemoci, které mají svůj původ v zánětu. Studie ukazují, že léčí také alergie, brání degenerativním kognitivním onemocněním (například Alzheimerova choroba, demence), zlepšuje a stabilizuje krevní cukr, léčí depresi, detoxikuje játra od toxinů v životním prostředí, neutralizuje volné radikály a dokonce může pomoci léčit rakovinu.

Zázvor – bojuje proti nevolnosti, zlepšuje trávení, pomáhá zmírnit příznaky nachlazení. Díky svým protizánětlivým vlastnostem může také pomoct snižovat hladinu cukru v krvi, zmírnit bolest v období menstruace a zmírnit také bolest svalů.

Kokosové mléko – má vysoký obsah vitamínu B, hořčíku, elektrolytů a mastných kyselin, které regulují hladinu cukru v krvi, podporují bolest kloubů a zabraňují přírůstkům hmotnosti.

Kokosový olej – velmi účinně léčí rány, pomáhá při trávení, při hubnutí, umí krásně hydratovat pokožku, zabraňuje onemocnění jater a ledvin.

Černý pepř – jde o koření, které je skvělé v boji proti anémii, zlepší trávení, mírní příznaky nachlazení a bojuje proti volným radikálům. V tomto receptu pomáhá zvýšit biologickou dostupnost kurkumy. A jak si tento skvělý nápoj připravit?

Ingredience:

  • 2 šálky kokosového mléka
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • Kousek čerstvého zázvoru, který bude oloupaný a mletý
  • Špetka černého pepře
  • 1 čajová lžička surového organického medu (nemusí být)

Postup:

V hrnci smíchejte všechny výše uvedené přísady a zahřívejte po dobu pěti minut. A máte hotovo! Tento nápoj můžete ihned vypít! Doporučujeme popíjet ráno, jakmile se probudíte, na lačný žaludek. Díky tomu budete tělo detoxikovat, bude bojovat proti zánětu, urychlovat hojení a využívat řadu přínosů, které nápoj pro lidské tělo má!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button