Přírodní léčbaZdravé tipy

Přírodní a bylinné léky na nízký krevní tlak (hypotenze)

Mít abnormálně nízký krevní tlak je téměř stejně rizikové jako u pacientů s vysokým krevním tlakem. Nízký krevní tlak může způsobit pocit slabosti, závratí a únavy a může způsobit mdloby, únavu a nevolnost. Příliš nízký krevní tlak může mít za následek nedostatečný průtok krve do základních orgánů, jako jsou ledviny, mozek a srdce.

Rychlé doporučení pro nízký krevní tlak

Naštěstí řešit nízký krevní tlak je obvykle jednodušší než vysoký krevní tlak a existuje mnoho přírodních a bylinných léků, které vám mohou pomoci vrátit se k zdravému rozsahu krevního tlaku.

Bazalka

Bazalka je bohatá na vitamín C, hořčík, draslík a kyselinu pantothenovou, která pomáhá udržet krevní tlak pod kontrolou. Pomáhá také snížit stres, což vede k normálnímu krevnímu tlaku. Použijte sušené listy k přípravě čaje nebo pokud máte doma rostlinu z bazalky, můžete rozdrtit čerstvé listy, nalít vodu, přidat med, aby se osladila a pít.

Slaná voda

Sodík zvyšuje krevní tlak, takže sodík ve slanině pomůže zvýšit váš krevní tlak. Samozřejmě, že nadměrná sůl je také špatná, takže nezapomeňte to přehánět. Tento lék se nejlépe používá jako okamžitá fixace, když máte pocit slabosti nebo nevolnosti způsobené nízkým krevním tlakem.

Káva

Káva je další rychlý pokus, který zkuste, když víte, že váš krevní tlak je abnormálně nízký. Kofein v kávě přirozeně a rychle zvyšuje váš krevní tlak. Pokud trpíte hypotenzí, možná by jste si měli promluvit se svým lékařem o tom, že každé ráno pijete celý šálek kávy nebo čaje (s kofeinem), abyste stabilizovali krevní tlak.

Rozmarýn

Rozmarýn stimuluje centrální nervový systém a pomáhá zlepšovat průtok krve, a proto je vynikající bylinkou, kterou by měl člověk konzumovat, když trpí nízkým krevním tlakem. Rozmarýn lze přidat do vaší stravy přidáním byliny do mnoha receptů, nebo pro vyšší dávku a rychlejší účinek, si můžete vzít až 10 ml rozmarýzové tinktury po celý den. Rozmarýnové tobolky najdete také ve většině obchodů s potravinami a zdravím.

Citronová šťáva

Vzhledem k tomu, že nízký krevní tlak je často způsoben dehydratací, citronová šťáva pomáhá řešit tento problém a zvyšuje váš krevní tlak zpět na zdravou úroveň. Můžete přidat šťávu z celého citronu na sklenici vody, nebo dokonce přidat pár plátků citronu do sklenice slané vody (výše).

Mrkvový džus

Každodenní pití mrkvového džusu může pomoci zvýšit váš krevní tlak na zdravou úroveň. Jednoduše podusíme čerstvou mrkev, přidejte 1-2 polévkové lžíce medu a pijte každé ráno a večer. Červená řepa a šťáva z ní je další možností, která je vynikající pro řešení hypotenze.

Anýz

Anýz je používán po celém světě v lidských lécích, které pomáhají kontrolovat nízký krevní tlak. Jeho účinnost vyplývá z obsahu živin, které zahrnují vápník, železo, hořčík, draslík, měď, mangan a zinek, které zvyšují hladinu železa a draslíku, což zvyšuje krevní tlak. Používejte semena během vaření.

Rozinky

Namočte ½ šálku rozinky v čisté vodě přes noc. Ráno je snězte nalačný žaludek, jednu po druhé. Tento lék můžete užívat i několik týdnů až měsíc, abyste léčil hypotenzi.

Doporučení

Samozřejmě, žít zdravý životní styl vám pomůže zabránit a řešit nízký krevní tlak, stejně jako vedlejší účinky, které s ním přicházejí. Ujistěte se, že jíte dobře vyváženou stravu, plnou bílých bílkovin, ovoce a barevné zeleniny. Zahrňte cvičení do svého dne co nejvíce, ale pokud je váš krevní tlak extrémně nízký, nezapomeňte i na pohyb, jako je například běh nebo chůze.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button