Přírodní léčba

Domácí dýňový scrub na rty

Možná teď budete přemýšlet, co přesně je to ten „scrub“ na rty. Stejně jako vaše tělo a obličej potřebují peeling, aby se zbavily odumřelé pokožky, i rty se potřebují jemně zbavit starých buněk. Rty jsou velmi citlivé místo. S troškou péče budou nabírat nádhernou barvu a tvar, zatímco si budou dopřávat přírodní vitamíny ze scrubu. Používání tohoto scrubu nejen vyživuje, ale pomáhá minimalizovat nebo dokonce eliminovat suché, popraskané rty. Jak se blíží zima, rozhodně se vám to bude hodit!

Vyrobit si vlastní domácí scrub na nejlepší péči o rty je super jednoduché. Tenhle dýňovo-kávový cscrub na rty je dokonalý pro používání po celý rok. Stejně tak je to docela dobrý nápad na dárek. Se svou zrníčkovou texturou kombinovanou s vyživujícími přísadami a vitamínem A, kterého je dýně plná, se vám postará o vaše rty jako profesionální přípravky a možná i lépe.

Pokud máte obavy z toho, že se vám troška toho scrubu dostane do pusy nebo že tu trošku dokonce spolknete, není důvod mít strach. Scrub je ze surovin, které, jsou chuťově velmi dobré. Na druhou stranu ale pozor, není to svačinka, ale záchrana pro vaši pusu.

Domácí scrub

Kvalita scrubu nabízí mnoho vyživujících schopností. Abyste si ho mohli vyrobit, dejte do malé misky cukr, kávová zrníčka a dýni. Pořádně rozmělněte pomocí vidličky nebo lžičky. Káva i cukr mají krystalovou strukturu, tudíž budou perfektně fungovat. Káva obsahuje antioxidanty, zatímco cukr pomáhá rtům k mladšímu vzhledu, díky tomu, že obsahuje kyseliny glykolu. Cukr je také přírodní zvlhčovadlo, tudíž vašim rtům dodá potřebnou hydrataci. Dýně je skutečně skvělá na kůži, protože podporuje růst a vznik nových buněk a je plná vitaminů A a E. Zároveň zjemňuje a rozzáří vaši pleť.

Teď se podíváme na zbývající ingredience: med, kokosový olej, bambucké máslo a trošku muškátového oříšku. Med obsahuje spoustu antioxidantů, které zamezují stárnutí pleti, což pomůže vašem rtům vypadat stále mladě. Kokosový olej bojuje s bakteriemi a poskytuje skvělou hydrataci. Muškátový oříšek je výborná volba a to nejen kvůli své vůni – která se dokonale hodí k vánocům a zimnímu období. Muškátový oříšek působí proti plísním a houbám i bakteriím. Také pomáhá proti ekzému a vyrážkám.

Bambucké máslo je finálním krokem. Opravuje kůži pomocí dodání tolik potřebného kolagenu.

Míchejte a mačkejte tak dlouho, dokud si nebudete jistí, že všechny ingredience jsou opravu dobře rozmělněné. Teď, když už máte vyrobeno, přesuňte scrub do menších kelímků s víčkem. Uchovávání v ledničce prodlouží výdrž – pro jistotu kelímky označte.

Na ošetření rtů aplikujte malé množství jemným zubním kartáčkem, nebo čistými prsty. Jemně masírujte kolem dvaceti vteřin kruhovými pohyby. Pak můžete nanést rtěnku, tužku na rty nebo lesk.

Domácí scrub na rty s dýní

CELKOVÝ ČAS: 20 MINUT

INGREDIENce:

  • 1/8 hrnečku hnědého organického cukru
  • 1/8 hrnečku použitých nebo mokrách kávových zrníček
  • 2 polévkové lžíce organické konzervové dýně
  • 1 čajová lžička medu
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • 1/4 čajová lžička bambuckého másla
  • Muškátový oříšek (maličko)

Instrukce:

  1. Dejte do misky hnědý cukr, kávová zníčka a dýni.
  2. Pořádně rozmačkejte pomocí lžičky nebo vidličky.
  3. Přidejte zbývající ingredience: med, kokosový olej, bambucké máslo a muškátová oříšek.
  4. Míchejte a mačkejte tak dlouho, dokud si nebudete jistí, že všechny ingredience jsou opravu dobře rozmělněné.
  1. Teď, když už máte vyrobeno, přesuňte scrub do menších kelímků s víčkem. Uchovávání v ledničce prodlouží výdrž – pro jistotu kelímky označte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button