Přírodní léčba

4+1 tip jak lépe a rychle usnout

Po náročném dnu v práci nebo ve škole netoužíme po ničem jiném než po klidu, spánku a zbavení se celodenního stresu. Avšak velice často se stává, že místo říše snů nás čekají dlouhé probděné hodiny a zírání do stropu. Co dělat v případě, že se nám nedaří usnout? Tipy, jak rychle usnout, jsme sepsali v následujících bodech.

Odpočinek pro hlavu i žaludek

Moderní a hektická doba si vybírá na nás svou daň. Chodíme spát pozdě a brzo vstáváme. Nemáme čas na rodinu ani přátelé. A snídáme i obědváme za pochodu. Přitom právě to co jíme, může mít zásadní vliv na náš spánek. Už odmala nám rodiče vtloukají do hlavy, že cpát se nemá a hlavně na večer.

Zkuste se zamyslet nad tím, co večeříte a taky v kolik hodin. Dopřejte svému tělu raději zeleninu a menší porci. Rozhodně byste neměli na večer objednávat pizzy nebo hamburgery! Čím těžší a nezdravější jídlo jíte, tím větší práci přiděláváte žaludku. Žaludek stejně jako tělo musí odpočívat a regenerovat, pokud se tedy před spaním přejíte, nutíte jej celou noc trávit a vy pak nemůžete usnout. Stejně tak se vám budou snadněji, při večerních honech na ledničku, ukládat tuky. Myslete proto na svůj spánek a hlavně zdraví, dejte přednost dřívější a zdravější večeři.

Řekněte ne kofeinu

Spousta z nás si zvykla na denní dávku kofeinu, kterou většinou započínají den. Avšak v průběhu dne bychom měli kofein vynechat, hlavně tedy 6 hodin před spánkem.

Dejte proto již odpoledne stranou kávu, čaj a energetické nápoje obsahující kofein, pokud chcete snadno večer usnout. Úkolem kofeinu je nabudit naše tělo a mozek na další činnosti, což je před spánkem nežádoucí.


Sáhněte po bylinkách

Nebojte se při častých obtížích s usnutím, sáhnout po přírodním bohatství v bylinkách. Již v dávné historii najdete zmínky o meduňce nebo kozlíku lékařském, což jsou bylinky napomáhající k lepšímu usínání a kvalitnímu spánku. Nemusíte bylinky užívat jen ve formě čajů.

Na trhu je k dostání produkt Dreamly, který v sobě snoubí jak bylinky kozlík, meduňku, mučenku a šafrán, tak hlavně aminokyselinu l-tryptofan. L-tryptofan si tělo nedokáže vytvořit samo a přitom právě on je nezbytný k našemu snadnému usínání. Vyzkoušejte tento přírodní doplněk stravy na lepší usínání a užívejte si ničím nerušený spánek. Dreamly je ideální volbou pro všechny, kteří nemají čas na přípravu bylinných čajů nebo nemají k bylinkám přístup. Stejně tak je vhodný pro všechny, kdo mají problémy se spánkem a nechtějí sahat po lécích na předpis a raději zvolí zdravou přírodní cestu.

Odložte úzkost a stres stranou

Jistě jste si všimli, že pokud je vaše tělo ve stresu, nejste příliš produktivní. Dlaně se vám potí a srdce až nepříjemně buší. Je tedy logické, že v takovém stavu mysli se nedá spát.

Pokud vás čeká důležitý rozhovor s partnerem, odložte jej na druhý den, pokud by se rozmluva nevyvíjela dobře, mohli byste být zbytečně celou noc ve stresu.

Udělejte si seznam povinností na další den, abyste už v posteli nemuseli stále přemýšlet a opakovat si, na co nesmíte další den zapomenout. A hlavně si uvědomte, že věci co vás trápí, již s postele nevyřešíte a vydrží do dalšího dne.

Nepijte na večer alkohol

Ačkoliv se vám může zdát, že příjemné opojení alkoholem napomáhá k vašemu snadnému usnutí, opak je pravdou. Tedy možná, že usnete “jak palicí praštění”, ale následky mohou být pro vaše tělo velice zlé. Alkohol je močopudný, takže vás dříve nebo později vzbudí nutkání odskočit si. Dále je zde riziko kocoviny a bolesti hlavy s ní spojené. Z toho všeho vyplývá, že se zřejmě vzbudíte po velmi krátkém a nekvalitním spánku a znovu usnout již nebude tak snadné. Zkuste proto půl litr piva vyměnit za sklenici teplého mléka s medem.

Máte nějaké své tipy, jak snadno a rychle usnout? Podělte se o ně s námi a pomozte lépe a rychle usnout i ostatním.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button