OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Chcete se zbavit šedivých vlasů? Přinášíme návod, jak na to!

Šedivé vlasy jsou běžným problémem a mohou se objevovat u všech, bez ohledu na pohlaví. Povětšinou se objevují u lidí po čtyřicítce. Šedivé vlasy mohou být způsobeny genetikou, nemocí či stresem. Vysvětluje se to jako důsledek neschopnosti těla produkovat melanin, který je součástí vlasových folikul. To tedy znamená, že když se produkce melaninu sníží, vlasy začnou měnit svou barvu.

Barvení vlasů

Šedivé vlasy nechce mít nikdo, proto mnozí sáhnou po komerčních barvách. Většinou to jsou ženy, ale ani muži nejsou rádi, když mají šedivé vlasy. Tyto produkty jsou dobré, pomohou zakrýt šediny a vlasy barevné doladí. Nicméně, tyto produkty mohou mít řadu vedlejších účinků, které v konečném důsledku mohou mít nepříjemné zdravotní důsledky. Jenže, jak zakrýt a odstranit šedivé vlasy?

Možná budete překvapeni, ale existuje možnost vlasy obnovit přirozenou barvou. Je to jednoduché, jde o domácí přípravek, který si připravíte v pohodlí domova. Půjde tak o úplně přirozený způsob, který nemá vedlejší účinky. A co víc, mnoho z těchto přísad najdete ve své spíži.

Ingredience:

  • 3 stroužky česneku
  • 1 kg surového organického medu
  • 4 citrony
  • 200 ml lněného oleje

Postup:

Citrony a česnek nakrájejte na plátky. Přidejte med a lněný olej. Smíchejte všechny přísady tak, abyste získali homogenní směs. Uchovejte do skleněné nádobky a následně do ledničky.

Jak použít:

Konzumujte jednu polévkovou lžíci tohoto úžasného receptu a to dvakrát denně, před jídlem.

Další přírodní prostředky na šedivé vlasy

Kromě tohoto výkonného receptu můžete použít ještě další účinné přírodní prostředky, které vám mohou pomoci od šedivých vlasů.

  • Smíchejte listy kari a kokosový olej. Zahřejte a následně nechejte vychladnout. Použijte opatrně na pokožku hlavy, nechejte chvíli působit a následně umyjte šamponem a opláchněte teplou vodou.
  • Smíchejte litr jogurtu a jednu polévkovou lžíci kvasnic a následně konzumujte v malých porcích před jídlem.
  • Velmi dobrého efektu můžete také docílit, když budete pokožku hlavy masírovat dvakrát týdně kravským mléčným máslem. Tuto metodu je dobré opakovat po dobu 2 – 3 měsíců.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button