Péče o těloPřírodní léčba

Nový detoxikační nápoj, který pomáhá čistit tělo

Voda může mít velkou sílu, musí jí být v těle dostatek, aby mohla vstřebávat novou energii. Vodu pro život potřebujeme, musíme proto dodržovat správný pitný režim. Mnohdy voda má správné detoxikační účinky, které pomohou celkově tělo pročistit a zbavit ho toxických látek. Navíc pomáhá velmi dobře při hubnutí.

Voda je v těle důležitá

Lidské tělo tvoří z 55 až 60% vodou. Obsah vody v těle závisí na mnoha faktorech, zejména na věku a pohlaví. S přibývajícím věkem klesá obsah vody v lidském těle. Čerstvě narozené děti mají obsah vody 70 – 80%, dospělí muži se standardní váhou zhruba okolo 60%, dospělé ženy se standardní váhou 50 – 55%, starší lidé pak okolo 50%. Během dne ztrácíte určité množství vody a je nutno jí pravidelně doplňovat.

Je součástí buněk v lidském těle, je v kůži, žlázách, svalech i v mozku, je nositelem výživných látek, chladí vaše tělo a tím pádem umí skvěle působit na vaše zdraví. Bez vody to zkrátka nejde. Navíc, detoxikační nápoj umí velmi skvěle působit na vaše tělo, umí jej po ránu nastartovat.

Detoxikační nápoj

Mnohé celebrity jako například Gwyneth Paltrow, Jared Leto nebo Beyoncé začínají svůj den s teplou vodou a citronem. Slavná trenérka Jillian Michaels také podotýká, že pampeliškový čaj a brusinková šťáva spolu s detoxikačním nápojem umí skvělé divy. Ptáte se, zda tento nápoj umí opravdu pomoci v hubnutí?

Nahradíte-li svou ranní kávou teplou vodou s citronem, pak můžete své tělo nastartovat a přispět ke snížení hmotnosti. Je to užitečné, protože tyto nápoje mohou obsahovat tuky a cukry. Voda s citronem je naproti tomu bez kalorií a cukru. Voda udržuje váš metabolismus v chodu. Citronová šťáva zase snižuje nadýmání a působí jako mírné diuretikum. Pití vody není špatné ani před spaním, pokud chcete, aby vaše tělo spalovalo tuky ještě dlouho poté, co usnete.

Jaké přínosy mají jednotlivé složky?

Citron – na ½ sklenice vody vymačkejte šťávu z jednoho citronu. Přidejte koriandr, který je přínosem při nadýmání a je bohatý na antioxidanty. Také pomáhá snižovat zadržování vody v těle.

Zázvor – jedna polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru umí působit na metabolismus a podporuje trávení.

Aloe vera – jedna čajová lžička aloe vera zase snižuje zánět a bojuje proti nebezpečným volným radikálům.

Okurka – jedna nakrájená okurka obsahuje spoustu vody, má vysoký obsah vlákniny. Je ideální pro hubnutí. Vláknina může pomoci pocitu sytosti, napomáhá přejídání a tím pádem může pomoci v hubnutí. Budete-li tento nápoj popíjet před jídlem, budete jíst méně.

Jak si tento nápoj připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 nakrájený citron
  • 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 polévková lžíce šťávy z aloe vera
  • 1 nakrájený okurka

Postup:

Vše smíchejte ve velkém džbánku a přidejte vodu. Můžete popíjet během celého dne. Tento nápoj pomáhá čistit tělo a spalovat tuky, zároveň je také osvěžující a udrží ve vašem těle dostatečné množství vody. Vyzkoušejte tento nápoj i vy!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button