Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Co se stane s vaším tělem, když budete pít nápoj z Moringy každý den?

Moringa je rostlina, která nabývá stále víc a víc na popularitě. Má k tomu velmi dobrý důvod, protože umí vašemu tělu dodat vše, co potřebuje. Rostlina Moringa olejodárná je nejznámější druh Moringy. Jde o mimořádně nutričně hodnotný rostlinný produkt, který je možno užívat v tabletách nebo ve formě prášku.

Co vše Moringa obsahuje?

Obsahuje víc než 92 živin a 46 přírodních antioxidantů, stejně jako obsahuje protizánětlivé sloučeniny. Vzhledem k této neuvěřitelné nutriční hodnotě může pomoci léčit víc než 300 druhů onemocnění. Jen tak namátkou jedna porce Moringy má víc vitamínu C než sedm pomerančů, čtyřikrát víc vápníku, než najdete v mléce, dvojnásobek bílkovin a trojnásobek draslíku než najdete v jednom banánu. Je také bohatý na vitamíny A, B1, B2, B3, B6 a C. Moringa je také bohatá na folát. Pitím nápoje z Moringy můžete svému tělu poskytovat mnoho zdravotních výhod. Přinášíme vám ty nejdůležitější.

Zlepšuje funkci ledvin

Moringa má silné diuretické a detoxikační vlastnosti, které pomáhají vyřešit infekce močových cest a pomáhá zlepšit funkci ledvin. Obvykle se používá při léčbě ledvinových kamenů a to kvůli své schopnosti vyplavit nadbytek vápníku z ledvin. Jak? Tím, že kameny vypláchne, se snižuje také bolest a infekce, které s tím souvisí.

Chrání játra

Moringa ve svých listech a květech obsahuje vysoké koncentrace polyfenolů, které chrání játra před oxidací, toxicitou a poškozením. Moringa může pomoci snížit také poškození jater, fibrózu a reverzní oxidaci v játrech. Moringa může také obnovit normální hladiny jaterních enzymů, což snižuje oxidační stres a zvyšuje obsah bílkovin v játrech.

Neurodegenerativní onemocnění

Moringa podporuje zdraví mozku a kognitivní funkci díky své antioxidační a neuro-enhancerové aktivitě. Byla také testována jako léčba Alzheimerovy choroby s příznivými předběžnými výsledky. Jeho vysoký obsah vitamínu E a C bojuje s oxidací, která vede k degeneraci neuronů a zlepšuje funkci mozku. Je také schopen normalizovat neurotransmitery serotoninu, dopaminu a noradrenalinu v mozku, které hrají klíčovou roli v paměti, náladě, funkci orgánu, reakce na podněty, jako je stres, potěšení a duševní zdraví, například v depresích a psychózách.

Pomoc s cukrovkou

Zdá se, že Moringa má antidiabetické účinky, pravděpodobně kvůli užitečným rostlinným sloučeninám obsažených v listech, včetně isothiokyanátů. Jedna studie zjistila, že ženy, které užívaly sedm gramů moringových listů denně po dobu tří měsíců snížily hladinu cukru v krvi o 13,5%. Kromě toho obsahuje typ kyseliny, která se jmenuje kyselina chlorogenová. U ní bylo prokázáno, že pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi a umožňuje buňkám, aby podle potřeby přijímaly nebo uvolňovaly glukózu.

Odstraňuje žaludeční poruchy

Moringa obsahuje isothiokyanáty, které jsou velmi účinné při léčbě poruch žaludku, jako je gastritida, ulcerózní kolitida a zácpa. Také nedávné studie ukázaly, že moringa může být použitá jako účinná alternativa pro celou řadu komerčně dostupných antacid. Moringa také obsahuje antibakteriální vlastnosti, které brání růstu různých patogenů včetně bakterií Helicobacter pylori a koliformních bakterií, které způsobují onemocnění jako například průjem.

Má antimikrobiální a antibakteriální účinky

Moringa má antibakteriální a antifungální vlastnosti, které bojují proti infekcím. Je účinná proti plísním, které způsobují infekce na kůži. Ty jsou odpovědné za infekce krve a močových cest.

Chrání kardiovaskulární systém

Prášek Moringa má přínosy pro zdraví vašeho srdce, zejména při kontrole krevních lipidů. Pomáhá při prevenci tvorby plaku v tepnách a sníží také hladinu cholesterolu.

Stimuluje růst vlasů

Moringa je skvělým zdrojem zinku, vitamínu A a E, aminokyselin. Vše je potřebné pro výrobu keratinu, Moringa může být použita jako účinné a přirozené vlasové tonikum. Většina vlasových produktů obsahuje bionaftu. Tento olej je extrahován ze semen Moringy. Má schopnost zvyšovat krevní oběh na pokožce hlavy čímž se aktivuje růst vlasů.

Jak používat Moringu?

Můžete přidávat Moringa prášek do vašeho každodenního smoothie nebo jí popíjet jako čaj. Prášek z listů byl ve studiích považován za bezpečný a to dokonce i ve vyšších dávkách, než je obvyklé. Ve velkém množství může mít Moringa laxativní účinky, proto je dobré se držet bezpečného dávkování.

Do svého jídla nebo do nápoje dejte ½ až 1 čajovou lžičku denně. Vyhnete se tak možným trávicím problémům. Máte-li problémy s chutí Moringy je možno jí neutralizovat. Stačí smíchat ½ čajové lžičky Moringy s 1 čajovou lžičkou syrového medu. Přidejte šťávu z citronu a trochu vody. Vše dobře promíchejte a ihned vypijte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button