Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak snížit vysoký krevní tlak bez léků?

O vysokém tlaku nebo hypertenzi mluvíme tehdy, když dosáhneme hodnoty nad 140/90 mmHg. V této chvíli je velmi velké riziko pro mnoho dalších nemocí jako například mrtvice či srdeční onemocnění. Hypertenze postihuje mnoho lidí a je jedním z nejčastějších problémů. Objevuje se u lidí na celém světě. Hypertenze může přicházet pomalu, bez počátečních příznaků a symptomů, což je ještě horší. Vy si tak nemusíte ničeho všimnout a toto onemocnění vede k dalším zdravotním problémům.

Další komplikace vysokého krevního tlaku:

  • Riziko cévní mozkové příhody
  • Špatný krevní oběh
  • Riziko srdečního infarktu
  • Poškození srdečního svalu a tkání

Na vysoký krevní tlak vám lékař může předepsat léky a je po problému. Nicméně, ne všichni chtějí polykat denně léky a tak hledají různé alternativy, jak snížit tlak pomocí přírodních řešení. Jde o jediný způsob, jak se vyhnout možným nežádoucím účinkům. Chcete-li se vyhnout syntetickým lékům, doporučujeme sáhnout po našich přírodních prostředcích.

Použijte citronovou šťávu

Jediné, co musíte udělat je přidat šťávu z citronu do sklenice s vodou. Pijte tuto osvěžující tekutinu a to ideálně po ránu, na lačný žaludek. Citrony pomohou udržet cévy měkké a poddajné. Pomáhá odstranit tuhost a sníží vysoký krevní tlak. Kromě toho můžete snížit své šance na selhání srdce tím, že konzumujete citronovou šťávu pravidelně, právě kvůli jeho vitamínu C. Vitamín C je antioxidant, který pomáhá neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů.

Použijte česnek

Několik studií ukázalo, že ve snižování krevního tlaku pomůže česnek a to v obou verzích, v syrovém i vařením stavu. Česnek kontroluje vysoký krevní tlak a zároveň snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Česnek stimuluje produkci oxidu dusnatého, který má schopnost snižovat krevní tlak. To umožní průtok krve a snižuje krevní tlak. Doporučuje se jeden nebo dva rozdrcené stroužky česneku denně. Drcený stroužek česneku vytváří sirovodík, sloučeninu, která podporuje správný průtok krve, odstraní plyn a snižuje tlak na srdce. Pokud se vám nelíbí syrový česnek nebo vám nechutná, můžete jej spojit se šálkem mléka.

Použijte jablečný ocet a jedlou sodu

Přidejte lžíci jablečného octa a ¼ čajové lžičky jedlé sody do sklenice vody. Vše dobře promíchejte a vypijte. Jablečný ocet je bohatý na hořčík, draslík a vápník a další nezbytné živiny, které chrání cévy. Jedlá soda vytváří alkalické prostředí v organismu a reguluje krevní tlak. Popíjejte tento nápoj dvakrát denně.

Použijte banány

Banány jako ovoce pomáhají lidem s vysokým krevním tlakem. Mohou je pravidelně konzumovat a díky tomu získají nad vysokým krevním tlakem kontrolu. Banány jsou bohatým zdrojem draslíku, což snižuje účinky sodíky. Zkuste pravidelně konzumovat jeden či dva banány denně. Spolu s banány můžete konzumovat sušené meruňky, rozinky, rybíz, špenát, cuketu, pečené sladké brambory, pomerančový džus, tykev.

Vyzkoušejte hibiscus tea

Má diuretické vlastnosti, otevře tepny a snižuje uvolňování hormonů na zúžení krevních cév. To je přesně to, co dělají léky na hypertenzi jako lisinopril a hydrochlorothiazid, ovšem jde o přírodní cestu, bez vedlejších účinků.

Další tipy pro snížení vysokého krevního tlaku:

  • Přestaňte kouřit
  • Omezte kofein
  • Vyhněte se kuchyňské soli
  • Omezte konzumaci alkoholu
  • Pravidelně cvičte a pohybujte se
  • Jezte čerstvé a zdravé potraviny
  • Vyhněte se zpracované stravě

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button