OstatníPéče o tělo

3 věci, které by ženy po císařském řezu měly vědět

Porod je velmi krásný, jelikož díky němu ženy přivádějí na svět novou lidskou bytost. Existují dva způsoby porodu. Přirozený porod a sekce neboli císařský řez. Přinášíme tři pravdy o císařském řezu, které by měly ženy znát.

řez

Dopady a hrozby operace

I když je v dnešní době tento zákrok považován za jednoduchý a naprosto běžný, stále jde o chirurgický zákrok. Může se stát, že se objevují komplikace a řada věcí selže. Tyto hrozby lékaři obvykle rozptylují, ale stále existují. Možná jsou v minimálním možném měřítku, ale jsou. Navíc během císařského řezu obvykle budoucí tatínek a rodina na operačním sále být nemohou, takže samotná maminka je tam bez této opory – s množstvím obav a pochybností. Může jí ovládat strach včetně tísně. Klid, síla a opora vedou často k tomu, že se děti rodí zdravé a bez problémů.

Není možné určit, zda vše šlo dobře

Mnohé ženy, když se dostanou z operačního sálu, nemohou pochopit, že všechno proběhlo hladce. Mají pocit, že se něco stalo. Navíc, u těchto žen riziko nekončí, když se miminko narodí. Po císařském řezu může mít maminka pocit nepohodlí, cítí veškeré pohyby v žaludku. Jde o nepříjemný pocit, ze kterého ženy mohou být zoufalé. I přesto, že se objevuje strach, problémy a nežádoucí pocity, odměna, kterou po císařském řezu dostanete ve formě malého živého uzlíčku je obrovská.

Zapojení do běžného procesu

Maminky po narození miminka zapojí všechny své síly a starají se tak nejen o novorozence, ale také o domácnost a vše ostatní. Chtějí všemu věnovat pozornost, soustředěnost a síly. To vše vyžaduje přípravu a vede to často k vyčerpání. Císařský řez vám v tomto udělá čáru přes rozpočet, protože zotavení z něj chvíli trvá. Nemusíte sice miminko vytlačit přirozenou cestou, ale bolesti se objevují.

Bolest vás posiluje

Bolest je něco, co ženy dělá ještě silnější, zde jde o typ bolesti, kvůli kterému ženy vyvíjejí vnitřní sílu a pochopí jej asi jen další ženy, které si tím prošly. I když je něco bolí, dělají vše s láskou a úsměvem. Každá minuta bez spánku, každá vyměněná plenka, každý kontakt s miminkem, to vše pomáhá.

Ženy po císařském řezu by se neměly stydět za jizvy na břiše, je to důkaz, že bojovaly a svůj boj vyhrály. Navíc umí překonat opravdu velkou bolest. A to stojí minimálně za pozornost a obdiv.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button