Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak detoxikovat každý orgán ve vašem těle?

V současnosti je mnoho lidí a dokonce i mladších, kteří trpí vážnými zdravotními problémy, jako například autoimunitním onemocněním nebo rakovinou. Důvody vzniku těchto nemocí mohou být různé. Tato onemocnění mohou způsobovat například stres, viry, parazity v těle, těžké kovy, nadměrná konzumace a spotřeba zpracovaných potravin, hormonální disruptory a podobně.

Imunitní systém

Imunitní systém je schopen odstranit toxiny z těla v podobě průjmu, zvracení nebo horečky. Tělo se tak snaží s toxiny bojovat. Nicméně když je imunitní systém oslaben, je to problém. Imunitní systém může být oslaben například stravou bohatou na GMO, pesticidy, herbicidy, těžké kovy, pšenici nebo cukr.

Navíc mnoho zbytečných bílkovin (například lepek) může proniknout do střeva, což varuje imunitu a náš organismus ji bude detekovat jako vetřelce. Výsledkem je, že tělo urychlí imunitu a to povede k zánětu. Jedná se o normální reakci, která může trvat i krátkou dobu. Může se z toho však vyvinout chronický stav.

Chronická onemocnění

Některé z těchto chronických stavů zahrnují například leukémii, autismus, astma, ekzém, vitiligo, diabetes, lupus a revmatoidní artritidu. Lidské tělo a především imunitní systém je nutno čas od času detoxikovat a spolu s nimi také každý orgán. Jedině tak budou správně pracovat.

Existuje několik výhodných způsobů, jak můžete očistit celé své tělo a svůj imunitní systém očistit, odstranit z něj toxiny a odpadní látky. Díky detoxikaci vytvoříte silnější imunitní systém. Chcete i vy detoxikovat své tělo? Pak existuje několik skvělých způsobů, jak na to.

Zdravé stravování

Chcete-li očistit své tělo, pak to může být pomocí vaší stravy. Ze svého jídelníčku vylučte zpracované potraviny GMO potraviny, cukr, rafinované a pasterizované potraviny. Omezte nebo se úplně vyvarujte konzumaci kofeinových nápojů a alkoholů. Namísto toho do stravy zahrňte víc zdravých tuků, jako například kokosový olej, avokádo, olivový olej, ryby, ořechy, probiotika, semínka a podobně. Vyvarujte se také antikoncepčních pilulek či vody z vodovodu. Do svého jídelníčku se snažte přidat víc alkalických potravin.

Očistěte játra

Játra mají v lidském těle detoxikační funkci; pomáhají detoxikovat krev a metabolizují alkohol a drogy. Také pomáhají ukládat vitamíny, železo, glykogen a regulují cholesterol a hormony. Když jsou játra zahlcena nadměrnou konzumací alkoholu, pravidelným užíváním léků na předpis nebo konzumací zpracovaných potravin, nemohou vykonávat svou práci.

Bez správné funkce jater jste ohroženi toxickým přetíženým a chronickými nemocemi. Abyste vyčistili játra, vyvarujte se konzumace jídla s vysokým obsahem cukru, zpracovaných potravin a alkoholu. Zároveň víc konzumujte potraviny, které chrání vaše játra. To je například česnek, rajčata, řepa, citron, kurkuma, zázvor. Také můžete použít některé bylinky, například pampelišku, artyčok, kořen lopuchu, mleč a podobně.

Vyčistěte ledviny

Ledviny pomáhají odfiltrovávat toxiny a odpad z krevního oběhu. Pomáhají regulovat hydrataci, vyvážit minerály v těle a produkovat hormony. Potraviny, které pomáhají při čištění ledvin, by měly být bohaté na draslík, například banány, pomeranče, kiwi, citron, řepa, hrozny a sušené švestky.

Bylinné čaje, které pomáhají s detoxem ledvin, jsou také například čaje se zázvorem, přesličkou, pampeliškou a podobně. Také brusinky se běžně využívají při infekci močových cest. Obsahují živinu zvanou chinin, která se převádí na kyselinu hippurovou. Tím se odstraní přebytečné nahromadění močoviny a kyseliny močové v ledvinách, a zabrání se tak vzniku ledvinových kamenů.

Detox střeva

Trávicí systém slouží k mnoha různým účelům. Pomáhá rozkládat jídlo, které jíme, přenáší výživovou hodnotu z tohoto jídla do lidského těla, do buněk. Dále zpracovává odpad z potravin a odstraňuje jej z těla. Je tedy víc než jasné, že střevo hraje zásadní roli v celkové funkci těla.

Na střeva se může přilepit nějaká potravina nebo se nahromadit hleny. Obojí může vést ke vzniku zánětu a tvorby toxinů, které vstupují do krevního oběhu. To může způsobit, že máte málo energie, cítíte únavu, objevují se bolesti hlavy a můžete také přibírat na hmotnosti. Objevit se může také zácpa, což může způsobit problémy s nervovým systémem.

Chcete-li tlusté střevo detoxikovat od toxinů, zkuste indický angrešt nebo Triphala (směs tří plodů). Detox a čištění střeva můžete zajistit také s pomocí kávových klystýrů. Také se doporučuje zvýšit příjem vody a rostlinnou stravu. Konzumovat můžete také kefíry, česnek, zázvor, fenykl, hořčík.

Těžké kovy

Koriandr, zelí, česnek, růžičková kapusta a potraviny bohaté na síru mohou být velkým pomocníkem při odstraňování těžkých kovů. Je rovněž důležité se vyhnout nežádoucím vakcínám, které mohou být plné těžkých kovů.

Lymfatický systém

Lymfa je bohatá na bílkoviny a tuky, které protékají lymfatickým systémem. Nese životně důležité bílé krvinky, jež bojují proti infekci. Správná lymfatická funkce závisí do značné míry na pohybu, například na chůzi, józe nebo jakékoliv jiné fyzické aktivitě.

Lymfatický systém můžete vyčistit tím, že budete konzumovat spoustu vody a vyhnete se zpracovaným potravinám. Také lymfatické masáže mohou při odstraňování toxinů z těla pomoci.

Kůže

Většina výrobků, které si koupíte v obchodě a denně používáte na pokožku, mohou někomu způsobovat zdravotní problémy. Mohou se objevovat fibroidy, endometrióza a podobně.

Chcete-li vyčistit kůži, pak se vyvarujte používání těchto výrobků. Jděte do sauny, na hot jógu, více se poťte, zkuste peeling, kartáčování pokožky, můžete si připravit lázeň s Epsom solí. Vitamín D může být velmi prospěšný při prevenci rakoviny prsu a prostaty.

Krev

Je jednou z nejdůležitějších tekutin v lidském těle. Proč? Přenáší kyslík a živiny do každé buňky v lidském těle a sbírá odpad pro zpracování. To je také důvod, proč je velmi důležité ji detoxikovat. Nese v sobě všechny funkce, které tělo ke správnému fungování potřebuje.

Vaše tepny mohou být méně pružné a plné plaku kvůli věku, špatné stravě a dalším faktorům. Tento problém může působit na vaše srdce a také mohou omezovat krevní oběh. Když játra a ledviny nefungují správně, začne se krev přeplňovat toxiny a cirkuluje v hlavních orgánech.

To je důvod, proč je důležité jíst listovou zeleninu, borůvky, česnek, řepu, citrony a podobně. Můžete také použít některé bylinky jako jetel luční, kořen lopuchu, vodilku, šťovík a podobně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button