DetoxikaceKrása

Jak přesně připravit vodu s citronem?

Když se řekne hubnutí, každému z nás ihned vytanou na mysl nejrůznější diety, různá opatření a fígle, které by měly zaručeně pomoci. Vzdát se alkoholu, jíst jen rýži, vynechat přílohy, pít různé detoxikační nápoje, vyhnout se úplně sacharidům a podobně. Ne všechno je zdravé a tím pádem prospěšné pro lidské tělo. Jak si stojí taková voda s citronem? Je plus pro vaše tělo a zdraví nebo jde jen o trik?

Zvyk, který pomáhá?

Voda s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou dobře chutná, o tom žádná. Občas je dobré si klasickou vodu takto ochutit. Co však, když jí budete popíjet ráno, v pravidelných intervalech. Je to prospěšné pro lidské tělo? Nebo je to jen trik, který se velmi často používá. Hodně se tato metoda skloňuje právě u hubnutí. Mělo by to nastartovat tělo a metabolismus.

Citron umí opravdu spoustu věcí, ale přiznejme si na rovinu, všelék to není. Neumí očistit tělo od všech nečistot a toxinu, jen samotným pitím této vody nezhubnete na požadovanou váhu, nevyléčí vše, co je ve vašem těle špatně. Čekáte-li od pití vody s citronem zázraky, budete stoprocentně zklamaní. Pokud jí však budete brát jen jako podporu těla, pak umí tělu opravdu pomoci.

Sklenice vitamínu C

Připravíte-li si sklenici vody se šťávou z půlky citronu, vaše tělo získá vitamín C, což je vždycky dobře a hodí se to. Vitamín C umí posílit imunitní systém, což pomáhá bojovat proti nachlazení. A posílená imunita je určitě důležitou věcí. Dále umí vitamín C neutralizovat všechny volné radikály, které by jinak napadaly tělo a škodily zdravým buňkám. Vitamín C umí také zvyšovat schopnost organismu absorbovat železo. Navíc, kyselina askorbová je známý přírodní antioxidant, který lidské tělo potřebuje. Sklenice vody s citronovou šťávou je také ideální pro detoxikaci.

Voda s citronem je součástí každé detoxikace, zejména na jaře, kdy spousta lidí chce své tělo na léto očistit. Šťáva z citronu působí jako diuretikum, což znamená, že odplavuje z těla rychleji všechny toxiny. Upravuje také pH močových cest, takže se může minimalizovat množení bakterií. Citronová šťáva pomáhá čistit játra, podporuje tvorbu žluči, která je pro zdravé zažívání důležitá. Otázkou je, jakou vodu pít. Studenou, vlažnou nebo teplou?

Teplá nebo studená?

Jednoznačně teplá. Oproti studené vodě totiž tělu nezpůsobí teplotní šok a pomáhá stimulovat trávicí proces. Jakmile se probudíte, vypijte vždy jednu sklenici teplé vody s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Přidat k tomu můžete také pár pohybů. Vypijte půlku sklenice a udělejte několik rotací trupu, nebo se několikrát předkloňte. Mohou pomoci také dřepy. Kombinace teplé vody s citronem a pohybu zvyšuje peristaltiku vašeho trávicího traktu a podpoří tak vylučování. Z těla se toxické látky dostanou o poznání rychleji. Nejlepší je tuto metodu provádět mezi 5 až 7 hodinou ranní, to je tlusté střevo nejvíc aktivní.

Proč právě teplá voda? Protože je pro tělo přirozenější. Tělo nebude muset vynaložit čas na její ohřátí, což může pomoci také čištění organismu. Teplá voda ráno umí spláchnout škodliviny. Studená voda tělu spíš připraví pěkný šok, kdy může metabolismus kolabovat. Navíc, teplá voda rychleji zahání žízeň. Nutriční poradci vidí jako největší problém to, že lidé často teplá jídla „splachují“ studeným nápojem. To ve finále může mít vliv na proces trávení, které se tak zpomaluje.

Kde všude může citron pomoci?

  • Bojuje proti překyselení organismu
  • Pomáhá k rychlejšímu trávení
  • Pomáhá při častém pálení žáhy
  • Umí pomoci při refluxním onemocnění jícnu

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button