Péče o těloPřírodní léčba

Skořice a citron – ideální kombinace na mnoho nemocí

Mnoho jedinců sahá raději po přírodních metodách než po klasických lécích. Stále se kombinují nejrůznější přírodní ingredience a díky tomu se zvyšují účinky. Příroda tak pomáhá při mnoha různých nemocích a problémech. Jednou ze skvělých kombinací je skořice a citron. Používají se v rámci přírodní medicíny běžně. Snadno je koupíte v obchodech nebo je najdete ve spíži doma.

Zvýšená obranyschopnost

Lidé se snaží konzumovat komplexní vitamíny, aby se zvýšila obranyschopnost těla proti nemocem a dalším bakteriím. Jestliže i vy máte strach, že bude tělo oslabeno, vyzkoušejte kombinaci skořice a citronu. To vám velmi pomůže a dodá tělu vše, co potřebuje. Jsou velmi oblíbené, obsahují spoustu živin a navíc nezpůsobuje žádné vedlejší účinky. Kde všude může kombinace skořice a citronu pomoci?

Snižuje bolest kloubů

Trpíte-li bolesti kloubů, pak se doporučuje pít citronová šťáva se skořicí. To pomůže snížit otoky a také pomáhá proti zánětům. Citrony jsou bohaté na vitamín C, jde o živinu, která je nezbytná pro naše tělo k produkci kolagenu. Dále poskytuje bílkoviny pro zdravé klouby a kosti. Citrony jsou bohaté na antioxidanty, které účinně pomáhají snížit záněty kloubů. Kombinace citronu a skořice získáváte detoxikační a diuretické vlastnosti. Jde o silné protizánětlivé potraviny a jsou široce využívány k léčbě mnoha onemocnění. Jak si tento nápoj připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 Ceylonská skořicová tyčinka
  • 5 polévkových lžic citronové šťávy
  • 1 čajová lžička surového organického medu
  • 1 šálek čisté vody

Jak postupovat:

Vodu dejte do hrnce a vařte. Následně přidejte skořici a mech a nechejte louhovat asi patnáct minut, sceďte a poté nechejte ještě deset minut. Následně přelijte do svého oblíbeného hrnečku či sklenice a přidejte pět polévkových lžic citronové šťávy. Popíjejte ráno na prázdný žaludek.

Snižuje hmotnost

Existují určité potraviny, které pomáhají urychlit metabolismus a jde právě o skořici a citron. Kombinace je velmi skvělá a pomáhá kontrolovat hladinu inzulínu a glukózy v těle. Tělo tak bude mít víc energie a bude využívat tuk v břišní oblasti. Jak si tento nápoj připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 Cejlonská skořicová tyčinka
  • 5 polévkových lžic citronové šťávy
  • 1 čajová lžička surového organického medu
  • 1 šálek čisté vody

Jak postupovat:

Uvařte vodu a přidejte do ní skořici a med. Nechejte louhovat po dobu patnácti minut a poté sceďte. Vše nechejte ustát asi ještě deset minut a poté přidejte citronovou šťávu. Přelijte do svého oblíbeného hrnečku nebo sklenice. Konzumujte asi dvacet minut po hlavním jídle, což pomůže stimulovat metabolismus.

Pomáhá ke zdravé pokožce

Citronová šťáva a skořice působí jako silné antibakteriální látky. Obě složky pomáhají léčit akné a brání malých infekcím, které mohou mít za důsledek černé tečky na pokožce. Jak si tuto směs připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 čajová lžička cejlonské skořice
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy

Jak postupovat:

Smíchejte obě ingredience a aplikujte na obličej každou noc před spaním. Umyjte obličej a s pomocí bavlněného tamponu nebo kusu gázy aplikujte na obličej, ideálně na místa, která jsou postižena akné. Nechejte působit pět minut a poté umyjte teplou vodou. Jestliže uvidíte na pleti skvrny nebo akné, vyzkoušejte tuto metodu.

Pomůže léčit nachlazení a chřipku

Skořice a citron jsou skvělými pomocníky v léčbě nachlazení a chřipky. Skořice má antibakteriální vlastnosti a citron obsahuje spoustu vitamínu C. Pomáhá posilovat imunitní systém, navíc se vyhnete horečkám a nadměrnému vytváření hlenu. Jak si tento lék vyrobit?

Co budete potřebovat:

  • 1 cejlonská skořicová tyčinka
  • 1 šálek pomerančového džusu
  • 5 polévkových lžic citronové šťávy
  • 1 čajová lžička surového organického medu

Jak postupovat:

Je dobré vymačkat čerstvou pomerančovou šťávu a tu zahřívejte asi pět minut se skořicí a medem. Po pěti minutách vytáhněte skořici a přidejte citronovou šťávu. Tento lék se doporučuje konzumovat ráno u snídaně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button