Péče o tělo Přírodní léčba

Konzumujte vaječné skořápky: Zmírníte bolesti v kostech a zlepšíte stav vašich nehtů i vlasů

Vaječné skořápky jsou pro lidské zdraví velmi prospěšné, obsahují velké procento vápníku (asi 90%) a disponují bílkovinami. Vápník je minerál, který je velmi důležitý zejména pro lidské kosti. Tělo jej snadno absorbuje, proto je důležité ho do své stravy zařadit.

Výhody konzumace vajec:

  • Regulace vysokého cholesterolu
  • Možná prevence osteoporózy
  • Posílení kostní dřeně
  • Pozitivní vliv na krevní tlak
  • Posílení kostí při nějakém úrazu, zlomeniné, podvrtnutí a podobně
  • Pro sportovce je v jídelníčku vejce povinné
  • Bohaté na chrom, zinek, želeno, hořčík nebo fosfor

Jak konzumovat skořápky?

Doporučená dávka se pohybuje mezi 1,5 gramů po 3 gramy vaječných skořápek denně. Přidávají se nejčastěji do jídla nebo do mléčných koktejlů. Nejí se v takové podobně, jaké je znáte. Nejjednodušším způsobem je přidat práškové skořápky do mouky. Ze všeho nejdřív musíte vzít 10 vaječných skořápek a pěkně je najemno rozemlít. Poté je dejte do trouby, kterou necháte na nízkou úroveň a nechat je tam několik minut. Poté je vytáhněte a nechejte vychladnout a odpočívat.

Ukládejte je do vzduchotěsných nádob, které budete držet na suchém místě.

Zdroj

Zanechte komentář