Přírodní léčbaZdravé tipy

Zbavte se hormonálních problémů díky józe. Tato metoda má prokazatelné výsledky

O józe už jsme určitě slyšeli úplně všichni. Většina z nás si ji představí asi jako protahování a jemné posilování, někdy doprovázené také meditací nebo relaxačními metodami. Ale víte, co je hormonální jóga? K té tradiční představě má totiž docela daleko. Je ideální pro ženy, které trápí nepříjemné projevy menopauzy, trpí hormonální nerovnováhou nebo se marně snaží otěhotnět. Zjišťovali jsme, jak toto cvičení dokáže pomáhat.

Cvičením ke srovnání hormonů

Hormonální jógová terapie je speciální sestava, která urovnává rozbouřené hormony a uvolňuje tělo i mysl. Proto, abyste se tomuto cvičení mohli věnovat a nechat si prostřednictvím něj trochu urovnat hormony, nemusíte být žádní velcí sportovci. Hodí se i pro úplné začátečníky. Hormonální jóga je pevně danou sestavou cviků, kterou vytvořila terapeutka Dinah Rodrigues, jež se cvičení jóga věnuje už přes padesát let. A rozhodně nejde jen o tak nějaké cvičení. Posloupnost cviků i jejich provedení cílí na žlázy s vnitřní sekrecí, které jsou odpovědné za náš hormonální systém.

Neuvěřitelné výsledky

Možná vám to celé zní trochu šarlatánsky, ale nemusíte se bát. Dinah Rodrigues rozhodně není žádná alternativní jogínka. Na sestavě pracovala přes 20 let a přizvala k tomu řadu jógových učitelů, lékařů i fyzioterapeutů. A celá metoda byla také podrobena rozsáhlému vědeckému výzkumu. Těchto měření se účastnily stovky žen a výsledky byly skutečně ohromující. U všech účastnic došlo po třech měsících k napravení hormonální nerovnováhy a ke zlepšení jejich zdravotního stavu. Sestava byla původně vytvořena především pro menopauzu, pro starší ženy, které ztrácejí hormony a odvápňují se jim kosti. Ale postupem času bylo zjištěno, že funguje i v pubertě na problémy s menstruací, na nezvyklé ochlupení, polycystické vaječníky apod.

Pravidelnost je zásadní

Nemusíte se bát, že byste takovým cvičením musely trávit několik hodin denně. Stačí pouhých třicet minut vašeho času. Ideální je nejprve absolvovat akreditovaný kurz, kde se všechny pohyby správně naučíte a pokračovat pak už můžete samy doma. Výsledky jsou přímo úměrné cvičení. Někdo cítí pokrok ihned po absolvování semináře. Často ženy hlásí viditelné úspěchy po týdnu, některé se ozvou po měsíci a někomu to samozřejmě může trvat déle. Po třech měsících už ale výsledky bývají zcela jasně patrné.

Pro ty, kteří touží po miminku

Kromě výše zmíněných potíží může ale hormonální jóga pomoci i při potížích s otěhotněním. A že je to nyní pro mnoho žen velice aktuální téma, jelikož těchto problémů stále přibývá. Pomáhá mladším ženám, které mají problémy s otěhotněním, pokud jsou jejich potíže způsobené hormonální nerovnováhou, špatným prokrvením či svalovou křečí v pánevní oblasti. Potíže jiného charakteru logicky nedokáže řešit, ale podporuje celkovou relaxaci organismu, což může být při snaze o otěhotnění zásadní.

Pozor na možné komplikace

Pozor si dejte ale na možné kontraindikace. Právě proto, že terapie skutečně funguje, je potřeba přistupovat k ní opatrně a vyhnout se situacím, kdy není doporučována. Do této skupiny patří těhotenství, protože součástí sestavy je dynamický dech, který by mohl způsobit vypuzení plodu. Dále není vhodná pro ženy, které mají rakovinu prsu a užívají hormonální léčbu. Nehodí se ani při endometrióze, po hysterektomii a v případě velkých myomů. Tato metoda také není vhodná, pokud berete léky, které mají snižovat hladinu hormonů. Tato terapie totiž působí přesně naopak a mohla by vaši léčbu narušit. Se cvičením je také nutné přestat okamžitě, když pocítíte nezvyklé potíže.

Tato metoda slibuje zázračné účinky, ale jako vždy, buďte obezřetní a raději postup konzultujte i s vaším lékařem. Důležité je také cvičit všechny cviky zcela správně, a proto se nesnažte se je naučit nějak „podomácku“.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button