Jídlo a stravováníOstatníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tento recept pomáhá proti ztukovatění jater a obnovení metabolismu

Játra v lidském těle mají mnoho různých funkcí, které jsou pro tělo důležité. Pomáhají také v mnoha procesech v těle včetně neutralizace toxinů, boje s infekcemi a výrobou proteinů a hormonů. Játra dokonce mají skvělou funkci regenerovat zranění. Lidskému tělu tedy velmi pomáhá a posiluje jej. Musí však být zdravé, aby dobře odváděly svou práci.

Důležitý orgán

Játra jsou jedním z nejdůležitějších orgánů v lidském těle. Problémy se zpracovanými potravinami, s tuky, s nadužíváním léků, znečišťujícími látkami v životním prostředí; to vše může způsobovat problémy s játry a následné nemoci. Játra mají také schopnost detoxikovat a vyčistit tělo, což je nezbytné pro optimální zdraví. Bez této funkce jste ohroženi toxickým přetížením a chronickým onemocněním.

Nejlepší způsob, jak udržet játra zdravá a ve správné kondici, je konzumovat ty správné věci a vyhnout se všemu, co jim škodí. My přinášíme tento nápoj, který je opravdu skvělým řešením. Připravte si i vy tento jednoduchý a přírodní recept. Jak na to?

Ingredience:

  • 25 gramů celeru
  • 125 gramů čerstvého červeného zelí
  • 1 palec zázvoru
  • 1 citron
  • 10 gramů máty
  • 250 gramů čerstvých hrušek
  • 2 šálky vody

Postup:

Vezměte zelí, hrušky, celer a zázvor a nakrájejte je na malé kousky. Vložte do mixéru a přidejte šálek vody. Vše dobře a pečlivě promíchejte, abyste získali homogenní směs. Přidejte citronovou šťávu, zbytek vody, mátu a směs znovu mixujte. Následně je tento nápoj připravený ke konzumaci. Doporučujeme konzumovat nápoj dvakrát denně – ráno a poté večer.

Jak funguje každá složka v nápoji?

Celer – studie, které byly prováděny na zvířatech naznačují, že výtažky ze semen celeru pomáhají snižovat krevní tlak a cholesterol. Skvěle chrání játra před poškozením látek, jako je tylenol. Má také diuretické vlastnosti, které pomáhají odstraňovat toxiny z těla.

Zelí – aktivní sloučeniny, jež se v zelí nachází (glukorafanin) určují nerovnováhu lipidů, jaterních enzymů a osmolytů ledvin, což je způsobeno stravou, která je bohatá na cholesterol. Brání zánětu a smrti buněk v játrech.

Zázvor – má velmi pozitivní vliv na poranění jater u pacientů, kteří trpí nealkoholickým ztukovatěním jater. Také pomáhá ošetřit tukové usazeniny v játrech, aby zvrátil základní příčinu tohoto onemocnění.

Citron – citron a citronová kůra je bohatá na naringenin, hesperidin a eryocitrin, který chrání játra před zánětem a oxidačním stresem. Také hesperidin snižuje hladinu cholesterolu v játrech a krvi.

Hruška – pomáhá tam, kde se vyskytují žlučové kameny. Když jsou játra naplněná kameny, bývá to problém, a právě hrušky mohou v tomto ohledu pomoci.

Máta – lidé trpící cirhózou (jizvení jater) mají problémy s modřinami nebo krvácením vyvolaným rozšířenými žilkami. Máta obsahuje vysokou hladina vitamínu K a může pomoci při léčbě těchto příznaků. Máta také pomáhá snižovat účinek imobilizačního stresu na jaterní enzymy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button