Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Přírodní čaj, který pomůže proti chřipce

Máte-li pocit, že se blíží nachlazení nebo chřipka, a vy potřebujete být fit a zdraví, pak povětšinou sáhnete po lécích. Vypotit se, zastavit rýmu, kašel a podobně; to je vaše priorita. Dnes již stále víc a víc lidí vsází na přírodní prostředky, které mají také velkou sílu a pomáhají proti nemocem.

Přírodní čaj proti nachlazení a chřipce

Udělejte si šálek tohoto lahodného čaje. Je to velmi jednoduché a co víc, tento skvělý nápoj umí jednoduše vyléčit nachlazení či chřipku. Tento čaj můžete popíjet denně a to i ve chvíli, kdy nejste nemocní. Má skvělé účinky – je založený na čistě přírodních prostředcích, které jsou přínosem pro lidské zdraví.

Zázvor

Zázvor obsahuje fytochemikálie – gingerol, které má léčebné a léčivé vlastnosti. V minulosti se často zázvor využíval pro zmírnění bolesti v krku.

Skořice

Skořice je extrémně bohatá na antioxidanty. Má velmi silné protiplísňové a antibakteriální vlastnosti. Je dále také bohatá na minerály jako například mangan, železo, vápník a vlákninu. Jde o skvělý domácí lék při nachlazení. Skořice se také využívá během hubnutí.

Med

Med je skutečným zázrakem; je napěchovaný skvělými vlastnostmi, které prospívají vašemu zdraví. Má silné antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Ve studii, která byla publikována v časopise Pediatric, bylo zjištěno, že ve srovnání s placebem byl med výrazně lepší v potlačení dětského kašle během noci. Med obsahuje velké množství vitamínu, železa a síry. Zvyšuje počet bílých krvinek, posiluje imunitu a může účinně bojovat proti virům. Vždy se ujistěte, že využíváte surový a organický med.

Borůvky

Borůvky jsou nejen chutné, ale také mají vliv na váš imunitní systém. Borůvky jsou bohaté na silné fytochemikálie, jako jsou antokyany. Také obsahují vysoké množství vitamínu C, což je prospěšné v boji s nachlazením.

Citron

Citron obsahuje vitamín C, který umí skvěle posílit imunitní systém. Dále umí skvěle pomáhat v boji s infekcemi.

Přinášíme vám přírodní a efektivní recept na čaj, který je prospěšný pro vaše tělo a navíc také umí léčit a mírnit příznaky nachlazení a chřipky. Vše je na přírodní bázi. Vytvoříte si tento skvělý nápoj během chvíle. Jak na to?

Ingredience:

  • ½ šálku černých borůvek, čerstvé popřípadě zmrzlé
  • 3 tenké plátky čerstvého kořene zázvoru
  • 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 2 lžíce surového organického medu
  • ½ lžičky skořicového prášku
  • 1 šálek vody

Postup:

Vezměte kořen zázvoru, oloupejte ho a spolu s jedním šálkem vody jej přiveďte k varu. Následně přidejte borůvky a vše duste zhruba 20 minut. Touto vroucí směsí naplňte šálek. Následně přidejte citronovou šťávu, med a dobře celé promíchejte. Popíjejte tento skvělý čaj během dne, zhruba 2-3 šálky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button