Jídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Bílý cukr je jed! Připravte si během 5 minut jen ze 2 ingrediencí zdravé sladidlo. Vaše tělo vám poděkuje

Již delší dobu je všeobecně známo, že bílý rafinovaný cukr je jed. Velmi škodí našemu zdraví a proto bychom se mu měli vyhýbat co nejvíce. Existuje spoustu jiných zdravějších variant jako je med, agávový, javorový sirup, stévie a další. Dnes přinášíme recept na velmi zdravé sladidlo, které si připravíte během 5 minut a vaše tělo vám za to poděkuje. Jedná o sirup z datlí.

Můžete ho běžně používat jako náhradu cukru do pečení, vaření, na palačinky, do čaje a pro další mlsání. Obsahuje minimum kalorií a je velmi prospěšný pro naše tělo.

Ingredience

200g (1 balení) datlí

1 a 1/2 šálku vody

1 lžička citronové šťávy

 

Postup

Všechny ingredience dáme do mixéru a začneme mixovat na nízký výkon a když už jsou trošku datle pomixované, postupně přidáváme rychlost. Nalijeme do vařící vodou vymytých sklenic a uložíme do lednice.

Časem můžete přidat pro chuť i třeba nějaké bylinky nebo koření dle chuti. A je to také skvělý nápad na hezký dárek, pokud zvolíte ozdobnou skleničku.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button