DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

Co se stane s vaším tělem, když budete chodit každý den půl hodiny bosí?

To, co kdysi bylo společné pro všechny děti, se nyní vrací zpět do podvědomí. „Uzemnění“, nebo-li chůze naboso, získala v poslední době pozornost jako přínosná aktivita, která může poskytnout řadu pozitivních účinků na vaše tělo.

Země má negativní náboj spolu s dalšími volnými radikály, které pomáhají vyrovnávat pozitivní náboj, který lidské tělo vytváří. Tím, že nedovolíte, aby vaše tělo uvolnilo pozitivní náboj, vytváříte toxické nahromadění, které může vést k řadě zdravotních problémů.

Odpojení se od rušného světa kolem nás, abychom se soustředili na naše tělo a jeho spojení se zemí, může nabídnout řadu zdravotních přínosů pro vaši mysl a tělo.

Úleva od stresu

Sundání bot a spojování s přírodou při chůzi naboso, zejména v travnatých oblastech, poskytuje pohodlí a uklidňující vibrace pro vaši mysl. Po dlouhém dni, kdy jste obklopeni hlukem a aktivitou, odstraňte veškerý vizuální a sluchový přebytek z vašeho života tím, že se spojíte se zemí, pomocí chůze na boso. Dokáže to obnovit vaše myšlení, což vám umožní více se následně soustředit, nebo  vám umožní řešit projekty bez zvýšeného tlaku stresu ve vaší mysli.

Zvýšená energie

Bez stresu, který útočí na váš každodenní život, máte více duševního prostoru, abyste se soustředili na věci, na kterých opravdu záleží. Mnoho lidí nerozumí, kolik energetického stresu může být v mysli i těle člověka. Můžete vyčerpat energii, takže se cítíte vyčerpaný už v polovině dne.

Lepší rovnováha

Nohy jsou navrženy tak, aby poskytovaly rovnováhu a podporovaly potřebu našeho těla chodit, běžet a provádět řadu dalších aktivit. Roky a roky, kdy jste obuti do bot, mohou radikálně snížit pocit, kterým vaše nohy dokáží cítit a reagovat, což může vést k problémů ve stáří. Můžete také ztratit přirozenou svalovou hmotu a sílu v noze pomocí bot, které poskytují podporu klenby.

Je důležité, aby vaše tělo bylo naladěno do jeho přirozeného stavu a chůze bos může v této věci velmi pomáhat. Negativní energie pohlcená kontaktem se zemí může vyvážit nefunkční neuronové obvody, což zlepšuje vaši rovnováhu v procesu. Vaše svaly nohou budou také růst a budovat svaly, na které jste zapomněli.

Lepší krevní oběh

Pokud často trpíte ledovými končetinami, jako jsou vaše ruce a nohy, bosé nohy mohou pomoci zlepšit cirkulaci krve v těle. Chůze bos umožňuje zlepšit krevní oběh  ve vašich nohou, což poskytuje přínos více kyslíku přes červené krvinky. Tím se zvýší celková mobilita a přestanou tyto nevítané pocity zmrzlých prstů.

Větší svaly, silnější kosti

Jak se vaše nohy přizpůsobují povrchu země, ucítíte výhody zvýšeného průtoku krve. S vylepšeným průtokem krve dostanou svaly více kyslíku a živin potřebných pro optimální růst. Vaše kosti budou také silnější, když vynecháte polstrovaný povrch, který boty poskytují, umožní to svalům pohybovat se způsobem, jakým byly navrženy.

Chůze s botami může ovlivnit vaše těžiště, zvláště pokud nosíte podpatky. Nosení vysokých podpatků může vést k dlouhodobým strukturálním problémům ve vašem těle, pokud to děláte dost často. Odstraněním překážek vaší přirozené rovnováhy vám pomůže přizpůsobit páteř a zlepšit postoj.

Lepší imunitní systém

Každý rok může řada různých virů a onemocnění zasáhnout vaše tělo, což způsobuje týdny nemoci a oslabený imunitní systém. Stovky nervových zakončení lemují spodní část nohy, což umožňuje nohám přenášet energii ze země na senzorické receptory. To může vytvořit upokojující atmosféru, která může skutečně pomoci zlepšit imunitní systém vašeho těla a zabránit, aby podstoupil každou nemoc, která vás během všech měnících se období potká.

Vystavení bakteriím

Mnoho lidí si myslí, že vaše tělo bude vystaveno parazitům, bakteriím a virům, pokud jim bude umožněno chodit bos. Realisticky jsou šance na získání parazitů při uzemnění nízké. V mnoha kulturách a prostředích jsou děti povzbuzovány k běhání bosí, čímž zvyšují imunitní odpověď na bakterie kolem nich.

Lepší noční odpočinek

S vaší energií vyváženou zemí se vaše přirozené tělesné rytmy znovu sladí a lepší spánek bude velkým důsledkem. Mnoho lidí trpí nespavostí nebo poruchami spánku, ale neví, co přesně způsobuje problém. Lepší odpočinek může být překvapivý výsledek, jakmile se poprvé pokusíte o uzemnění.

Uvolnění toxinů

Veškerá pozůstatková pozitivní energie, která se hýbe kolem těla, může být negativně ovlivněna vnějšími faktory, jako je záření, nezdravá strava a dokonce i kouř. Přenášením těchto elektronů mimo tělo prostřednictvím uzemnění v podstatě čistí tělo od nečistot a toxinů. To může vést k celkovému pocitu pohody v duševním a fyzickém stavu.

Jak se znovu připojit k Zemi?

Choďte bos venku alespoň půl hodiny denně. Chůze nebo sedět na vodivých povrchách (půda, písek, tráva nebo beton), ze kterých vaše tělo může vytáhnout energii ze země. Povrchy, jako je asfalt, dřevo nebo vinyl, nebudou fungovat, protože nejsou vodivé.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button