Přírodní léčbaZdravé tipy

Na zlomeniny přírodně. Léčbě pomohou bylinky i správná životospráva

Zlomená kost je vždycky špatná zpráva. Při jakémkoliv úrazu vždy doufáme, že půjde jen o naraženinu, ale rentgen často odhalí nepříjemnou pravdu, která vás často vyřadí z provozu i na několik týdnů. Nehledě na to, že každá zlomenina je pro tělo velkou zátěží, může způsobit komplikace a nikdy není jisté, zda se ji podaří vyléčit tak, abyste o tomto zranění v budoucnu již nevěděli.

Zlomenina je také vždy následovaná velkou bolestí, modřinami, otoky a všemi možnými léčebnými postupy, které mohou být nepříjemné i bolestivé. Bohužel, srůstání kostí se nedá nějak urychlit, ale dá se mu významně napomoci. A to nejen klidovým režimem a správnou fixací zlomeniny. Dobrou službu odvedou i přírodní metody léčby, které vám pomohou zlomeninu úspěšně přeléčit a brzy se zase vrátit do normálního režimu.

O zlomeninách

Pokud zažijete velký úraz, při kterém dojde k otoku, významné bolesti nebo dokonce ke zjevnému vybočení kosti z jejího normálního místa, pak jde ve většině případů o zlomeninu. Je nezbytné řešit toto zranění urychleně a neotálet, jinak to může vést k vážným problémům. Mezi typické potíže patří špatně srostlé kosti, krevní sraženiny nebo chronická bolest. V řadě případů postačí jen sádra nebo jiná forma fixace, závažnější případy však vyžadují operaci. Rekonvalescenci může napomoci řada přírodních metod, které propojují sílu bylinek s poznatky o fungování lidského organismu.

Léčebné enzymy

Podlé lékařů obsahuje ananas speciální léčebné enzymy, které podporují hojení a srůstání kostí. Každodenní konzumace ananasu během léčby je tedy dobrým způsobem jak podpořit správné srůstání a usnadnit regeneraci celého organismu.

Sbohem kofeinu a polotovarům

Během zranění kostí kofein pouze zvyšuje bolest a napětí ve svalech a kostech. Je tedy dobré zcela vyřadit pití kávy a kolových nápojů a přesunout se třeba k zelenému čaji, který regeneraci posílí. Vyhněte se také polotovarům, které běžně obsahují fosfor, jenž však ohrožuje tvrdost a pevnost kostí. A to je něco, co během léčby zlomeniny rozhodně neoceníte.

Esenciální oleje

Namísto léků proti bolesti dejte přednost esenciálním olejům. Ty mají skvělé relaxační schopnosti a pomohou vašemu tělu odpoutat se od bolesti a lépe se regenerovat. Nejlepší olejíčky jsou levandulový nebo mátový. Můžete je použít k masáži spánků nebo požádejte partnera o masáž zad.

Více vitamínů

I když to není zrovna chřipka, i zlomenina je vlastně nemoc. Naše tělo je oslabené, musí bojovat s infekcemi a bolestí, a proto potřebuje pořádnou nálož vitamínů. Snažte se tedy jíst opravdu pestrou stravu bohatou na ovoce a zeleninu.

Zvyšte také přísun vápníků, který je pro zdraví kostí nezbytný. Najdete jej v mléčných výrobcích anebo zvolte ověřené doplňky stravy z lékárny.

Vyhněte se:

V každém případě se snažte vyhnout těmto potravinám, které vám mohou ublížit a zpomalit celý proces regenerace a srůstu kostí.

  • alkohol
  • nadbytek soli
  • kola a sladké nápoje
  • polotovary

Odpočinek a pravidelnost

Při léčbě zlomeni není nic důležitějšího než opravdu pečlivě dodržovat stanovený režim. Řada lidí zcela ignoruje doporučení lékaře a jakmile jim je trochu lépe, už si myslí, že je hotovo a mohou se vrhnout do dalších aktivit. To je samozřejmě velká chyba, která vás může stát hodně. Nedostatečně srostlá kost se velice snadno opět zlomí a vy můžete začít nanovo. A asi si dovedete dobře představit, že nadvakrát zlomená kost je již dost poškozená a v budoucnu budete muset být velmi opatrní.

Režim je tedy naprostý základ. Pijte také hodně bylinkových čajů, snažte se alespoň otevírat okna a pouštět do domu čerstvý vzduch, když už nemůžete ven. Nezapomeňte také na procvičování, které vám doporučí lékař. Na to však přijde čas až ve druhé fázi léčby, kdy je kost srostlá a je třeba nyní posílit svaly.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button