Jídlo a stravováníKrásaPřírodní léčba

Kde všude může pomoci himálajská sůl?

Těží se v himálajských horách v Nepálu, Číně, Indii nebo Myanmaru. Co všechno umí himálajská sůl? Jak účinkuje na lidské tělo?

Himálajská růžová sůl

Himálajská růžová sůl je bohatým zdrojem víc než 80 důležitých minerálů jako například hořčík, bromid, draslík, boritan, fluorit, síran a další. Když do těla dostanete správné množství himálajské soli, pak může pro vaše tělo učinit hotové zázraky. Umí skvěle pomoci při trávení, vstřebávání živin nebo odstraňování odpadních produktů.

Klasická sůl versus himálajská sůl

Řekneme-li himálajská sůl, pak jde o nejčistší formu soli, kterou najdeme na Zemi. Ovšem musí jít opravdu o kvalitní himálajskou sůl. Je ručně těžena, zatímco klasická sůl je výrazně zpracována. Z ní jsou všechny minerály vyloučeny a tím pádem nepřináší tolik, kolik by správně mohla. Klasická sůl obsahuje 97,5 – 99,99% chloridu sodného. Himálajská sůl obsahuje zhruba 87% chloridu sodného, proto je pro lidské tělo lepší. Klasická sůl obsahuje pouze jeden minerál sodík a jod v malém množství. Obsahuje také prostředek, který je nebezpečný pro lidské zdraví. Jaké výhody má himálajská sůl pro lidské tělo?

Koupele

Přidáte-li trochu himálajské soli do vaší lázně, minerální hladiny v těle se optimalizují. Tělo se krásně detoxikuje, zklidní se bolest svalů a podobně. Může se také vyvážit vaše pH, což pomůže udržet vaše tělo zdravé.

Čistí vzduch

Pořídíte-li (nebo vyrobíte) aromalampu z růžové himálajské soli, pak získáte čistší a jemnější vzduch v místnosti. Svítidlo přitahuje vodní páru a čistí váš vzduch. Když se pára odpařuje, prach a alergeny, které najdete ve vzduchu, jsou odstraněny.

Pomoc při trávení

Roztok z himálajské soli může pomoci při trávení. Stačí smíchat čistou vodu a himálajskou růžovou sůl. Budete-li užívat každý den tuto směs, trávicí systém se celkově zlepší. Pomáhá stimulovat peristaltiku trávicích orgánů, vyvažuje kyseliny žaludku, podporuje tvorbu trávicích tekutin v játrech a pankreatu, reguluje metabolismus.

Podporuje spánek

Máte problémy se spánkem? Himálajská sůl může být tím nejlepším lékem. Budete-li konzumovat denní dávku himálajské soli, budete klidnější a celkově se zlepší váš spánek. Ovšem pozor na to, kolik himálajské soli budete konzumovat. Může se stát, že se uprostřed noci vzbudíte s pocitem žízně.

To je jen hrstka výhod, které poskytuje tělu himálajská sůl. Zařaďte jí proto do svého jídelníčku i vy a uvidíte, jak skvěle se poté budete cítit.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button